• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Ziemassvētkos Latvijas Televīzijā 2004.gada 24.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.12.2004., Nr. 207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98537

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs, tiekoties ar Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību vadītājiem

Vēl šajā numurā

27.12.2004., Nr. 207

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Ziemassvētkos Latvijas Televīzijā 2004.gada 24.decembrī

Viegli nāca, drīz aizgāja/Tie bagāti Ziemassvētki.
Trīs dieniņas, trīs naksniņas/Iet pār kalnu dziedādami.

Svētku diena kā tāda objektīvi neatšķiras ne no vienas citas. Svētki ir tad, kad mēs tos atzīmējam un svinam. Jo ilgāk svinami ir lielāki svētki, bet vēl svarīgāka ir gatavošanās. Uz Ziemassvētkiem parasti gatavojas ilgi, un tas tamdēļ arī Ziemassvētkus padara par lieliem svētkiem. Bērniem jau ir bijušas skolās eglītes, bērnudārzā ir zīmētas Ziemassvētku kartītes, ir rakstītas vēstules Ziemassvētku vecim par vēlmēm, ko gribētu redzēt zem eglītes Ziemassvētkos. Ir jauki, ja ģimenēs ir piparkūkas uz galda, vēl jaukāk ir, ja ģimenē visi kopā pie mīklas bļodas ir piparkūku mīklu mīcījuši, pēc tam rullējuši, pēc tam izgriezuši sirsniņas un zvaigznītes un krāsnī izcepuši. Skaisti ir veikalā pirktie ornamenti – krāsaini, eleganti, bet mīļākie ir tie, ko mazas rociņas ir veidojušas vai nu bērnudārzā, vai pašu mājās. Svētki ir mūsu sirdīs un apziņā.
Es novēlu visiem, lai šie būtu priecīgi un gaiši svētki, lai jūs justu šo svētku sajūtu savu tuvinieku vidū. Mēs esam pašā tumšākajā gada laikā, kad daba ir iesnaudusies, tā atgūst savus spēkus. Visi asniņi, visas saknītes guļ zem zemes un sniega kārtas, lāči guļ savās migās, vāveres koka dobumos, bet mēs, cilvēki, esam savos mājokļos siltumā – pie krāsns vai pie kamīna liesmas. Mēs ietinamies savos mēteļos, cepurēs un cimdos un vēršam uzmanību paši uz sevi, uz savu dzīvesvietu un savu tuvāko apkārtni. Šis ir tas gadalaiks, kad varam domāt par to, kā savu vidi padarīt mājīgāku, ērtāku, parocīgāku un arī skaistāku. Šis ir gadalaiks, kad atceramies tos, kas ir mūsu dzīves daļa, un arī tos, kas ir ārpus mūsu parastā uzmanības loka, bet kas šajā brīdī ir vieni paši, vientuļi, aizmirsti un pamesti.
Prieks ir tas, ko mēs paši radām ap sevi, prieks ir tas, ko mēs protam izjust sirdī. Prieks ir par saņemtu dāvanu, vēl lielāks prieks ir par saņemtu dāvanu, kas ir paša veidota un par ko ilgi ir rūpīgi domāts. Prieku mēs saņemam un dāvājam, tā ir māksla – priecāties, un tie ir svētki, ja mēs priecājamies. Es novēlu jums visiem atļaut priekam, laimei un mīlestībai ienākt jūsu sirdīs! Lai Ziemassvētku gaisma, miers un apskaidrība pavada jūs visu nākamo gadu līdz nākamajiem Ziemassvētkiem! Priecīgus Ziemassvētkus!

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!