• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kad paradīze pārvēršas ellē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2004., Nr. 208 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98606

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nodokļu sistēma un tautsaimniecības attīstība

Vēl šajā numurā

28.12.2004., Nr. 208

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kad paradīze pārvēršas ellē

“Breaking news” (pārtraucot ziņas – angliski): ar šo dramatisko piezīmi pasauli nedēļas nogalē apskrēja ziņa par vienu no lielākajām dabas katastrofām kopš 1900.gada.
Pēc informācijas no Kolombo, zemūdens zemestrīce pie Sumatras bijusi spēcīgākā pēdējo 40 gadu laikā un izraisījusi milzīgu cunami, nodarot postu Indijas okeāna salām un kontinenta piekrastei plašā reģionā un paņemot vairāk nekā 21 tūkstoti dzīvību. Pazemes grūdiens, kura stiprums bija 8,9 balles pēc Rihtera skalas, izraisīja līdz desmit metriem augstu paisuma vilni. Pēc tam notika daudzi pēcgrūdieni, kas satricināja Andamanu salas ziemeļos no Sumatras. Smagi cietušas Šrilanka un Indija, applūdušas tūristu iecienītās salas Taizemē un Maldivu arhipelāgā.
Īpaši smagi cunami skāris Šrilankas piekrasti, taču, par laimi, salas kalnainais reljefs gigantisko vilni apturēja jau apmēram kilometra vai jūdzes attālumā no krasta. Svētdien Šrilankā tika izsludināta nacionālā katastrofa. “Prezidente sakarā ar nopietno situāciju valstī izsludinājusi nacionālo katastrofu un lūdz starptautisko sabiedrību sniegt ārkārtas palīdzību,” teikts Šrilankas prezidentes kancelejas paziņojumā.
Arī Latvijas sabiedrība jūt līdzi katastrofas upuriem. Taču visvairāk cilvēki pārdzīvo par saviem tuviniekiem, kas devušies uz populārajām tūrisma vietām Šrilankā, Taizemē vai Indonēzijā.
Daudzi tūristi jau piezvanījuši uz mājām, mazinot tuvinieku satraukumu. Taču galvenās rūpes par mūsu tautiešu apzināšanu un eventuālu palīdzības sniegšanu uzņēmusies Ārlietu ministrija, kurā jau vairākus gadus neatkarīgi no situācijas Latvijā vai pasaulē ir diennakts dežūras. Tagad, katastrofas dienās, pastiprinātā režīmā strādā ministrijas Konsulārais departaments.
Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments aizvakar un vakar apzinājis 126 tūristus no Latvijas, kuri katastrofas norises laikā atradās tās skartajā reģionā. Pašlaik ir informācija par vienu dabas stihijā cietušo no Latvijas.
Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments lūdzis tūrisma firmas sniegt informāciju par cilvēkiem, kas devušies uz attiecīgā reģiona valstīm, precizējot šo cilvēku skaitu, kā arī viņu vārdus. Gan tūrisma firmas, gan piederīgie var sniegt informāciju pa Konsulārā departamenta mobilo dežūrtālruni 9287398, kā arī pa faksu 7828274.
Noskaidrots, ka Šrilankā un Taizemē daži tūristi no Latvijas katastrofas rezultātā palikuši bez pases. Latvijas Ārlietu ministrija lūdz šos cilvēkus atgriešanas apliecību saņemšanai vērsties
Latvijas Republikas Goda konsulātā Taizemē, Bangkokā, pie goda konsula Prasonga Čongratanakula (Mr. Prasong Chongratanakul, 113/13 Suriwong Rd., 10500 Bangkok, Thailand, tel. (66) 2 237 35 85; fax. (66) 2 237 35 89)
vai Nīderlandes Karalistes vēstniecībā Šrilankā (Kolombo): (Adrese: 25 Torrington Avenue Colombo – 7, tel. 00–94–11–2596914, fax. 00–94–11–2502855).

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!