• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Caur likumu uz dzimumu līdztiesību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2004., Nr. 208 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98618

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tīrs gaiss nākotnē pašu eiropiešu rokās

Vēl šajā numurā

28.12.2004., Nr. 208

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Caur likumu uz dzimumu līdztiesību

Dzimumu līdztiesības problēmu apzināšana ir bijis viens no Saeimas Dzimumu līdztiesības apakškomisijas šogad paveiktajiem uzdevumiem. Tādēļ nākamgad Latvijā, iespējams, izstrādās dzimumu līdztiesības likumu. Šādas cerības izteikusi Saeimas Dzimumu līdztiesības apakškomisijas vadītāja Ināra Ostrovska, norādot, ka ne viss šai jomā Latvijā ir pieņemami. Likums būs viens no risinājumiem, lai mazinātu un regulētu dzimumu līdztiesības problēmas, ar kurām šā gada laikā apakškomisija ir saskārusies. Šāds likums darbojas daudzās citās valstīs.
“Latvijā vēl nav viss kārtībā dzimumu līdztiesības jautājumos,” atzina I.Ostrovska. Ir zināms, ka no diskriminācijas cieš galvenokārt sievietes. Lai arī cietušās sievietes nav gatavas par pārkāpumiem izteikties publiski un ziņot, apakškomisija konstatējusi, ka pārkāpumi saskatāmi gan darba tirgū, gan atalgojumā, ko saņem vīrieši un sievietes. Tiks meklēti risinājumi darba algu vienādošanai vīriešiem un sievietēm. Jautājums šogad jau pārrunāts ar arodbiedrībām.
Dzimumu līdztiesība šogad ir otrs apakškomisijā vairāk apspriestais jautājums aiz cilvēku tirdzniecības. Latvijā cīņai pret cilvēku tirdzniecību ir izstrādāta valsts programma.
2005.gadā apakškomisija iecerējusi pievērsties vīriešu veselības jautājumiem. “Pašlaik Latvijā nav nevienas nevalstiskas organizācijas, kas nodarbotos ar vīriešu veselības pētīšanu un rosinātu sabiedrībā diskusiju par to,” skaidroja deputāte. Dzimumu līdztiesības jautājumi pašlaik Eiropā un Latvijā kļuvuši ļoti būtiski.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!