• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2004. gada 22. decembra stenogramma plkst. 13.00. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.12.2004., Nr. 209 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98641

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

2004. gada 22. decembra stenogramma plkst. 15.00

Vēl šajā numurā

29.12.2004., Nr. 209

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

2004. gada 22. decembra stenogramma plkst. 13.00

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi, sākam Saeimas ārkārtas sēdi!
Ārkārtas sēdes darba kārtībā ir viens darba kārtības jautājums – “Valsts kontroliera vēlēšanas”.
Saeima ir saņēmusi četrus priekšlikumus kandidātiem, tas ir Eduards Žemaitis-Dzicevičs, Guna Kalniņa-Priede, Inguna Sudraba un Sandra Vilcāne.
Atklājam debates. Deputāts Edgars Jaunups.
E.Jaunups (JL).
Godātie kolēģi! Šodienas laikrakstā “Diena” ir kļūdaini atspoguļots mans viedoklis par Valsts kontroliera amata pretendentiem. Paužot frakcijas “Jaunais laiks” viedokli, es uzsvēru, ka “Jaunais laiks” neuzticas Tautas partijas izvirzītajai Valsts kontroliera amata pretendentei Ingunai Sudrabai, jo, strādājot Finanšu ministrijā, viņa nav spējusi kontrolēt, kā valsts iestādes pielāgojas Eiropas Savienības līdzekļu apgūšanai.
Un arī nākamais teikums šajā rakstā, citēju: ka viņa nav spējusi “pierādīt, ka viņas darba rezultāti būtu atbilstīgi ieņemamajiem amatiem valsts pārvaldē”, bija attiecināts uz nevienu citu kā tieši Ingunu Sudrabu. Nevis Gunu Kalniņu-Priedi. Laikraksta žurnāliste šo savu kļūdu ir atzinusi, un rītdien tiks publicēts šīs kļūdas labojums. “Jaunā laika” frakcija atkārtoti uzsver, ka mūsu izvēlētā kandidāte, pirmkārt, ir politiski neitrāla. Otrkārt, profesionāla amatpersona ar sekmīgu, turpat vai desmit gadu darba pieredzi finanšu revīzijas jomā.
Par Gunas Kalniņas-Priedes kompetenci un spējām nodrošināt veiksmīgu un dinamisku Valsts kontroles attīstību un garantēt nevainojamu iestādes reputāciju frakcijas deputāti ir pārliecinājušies, tiekoties Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdēs, kā arī saņemot nevainojamas atsauksmes no augstām valsts pārvaldes amatpersonām un nozares profesionāļiem.
Frakcija “Jaunais laiks” ir pārliecināta par Gunas Kalniņas-Priedes spējām nodrošināt likumīgas, lietderīgas un pareizas valsts pārvaldes un pašvaldības budžeta līdzekļu iekasēšanas un to izlietošanas uzraudzību un radīt valstī efektīvu sabiedrības līdzekļu izlietošanas kontroles sistēmu atbilstoši Eiropas Savienības valstu pieredzei. Paldies par uzmanību!
Sēdes vadītāja.
Deputāts Juris Dobelis.
J.Dobelis (TB/LNNK).
Cienītie kolēģi! Apvienība “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK ļoti nopietni izskatīja visus četrus kandidātus. Uzskatām, ka tie ir vērā ņemami pretendenti. Bet, ja mēs tā dziļāk ieskatāmies, tur ir trīs sievietes un viens vīrietis. Un šķiet, ka mūsu apvienības simpātijas būs par labu kādai no sievietēm.
Lai jau tas kreisais vīrietis, kas nāk no tās kreisās puses, varbūt viņš arī kaut ko ir aizmirsis par Otro pasaules karu, un tāpēc labāk tomēr ir kādu no sievietēm. Kuru no sievietēm – par to acīmredzot mūs pārliecinās šī vēlēšanu gaita, bet katrā ziņā visas šīs sievietes ir ļoti jaukas un patīkamas, un visas viņas ir pazīstamas. Un tāpēc mūsu apvienība izsaka neviltotu prieku, ka beidzot ir kaut cik nopietna konkurence, izvēloties šādus te pretendentus.
Tā kā mūsu simpātijas ir – lai dzīvo sieviete – Valsts kontroliere! Paldies!
Sēdes vadītāja.
Debates slēdzam!
Balsu skaitītāju vārdā runās deputāte Jevgenija Stalidzāne.
J.Stalidzāne (LPP).
Cienījamie kolēģi! Tātad mums šodien ir uzdevums ievēlēt Valsts kontrolieri. Šajā amatā tātad, kā jau tika teikts, ir četri kandidāti. Bet esiet, lūdzu, ļoti uzmanīgi, ievelkot krustiņu rombiņā, norādot, ka esat “par” vai “pret” kandidātu.
Ja par kādu kandidātu... par atzīmēto kandidātu.... ja jūsu vēlēšanu zīmē atzīmēto kandidātu skaits būs vairāk par vienu, tādā gadījumā jūsu vēlēšanu zīme tiks atzīta par nederīgu. Jūsu vēlēšanu zīmē pret katru kandidātu ir jābūt atzīmei “par” vai “pret”, bet, kā jau teicu, “par” drīkst būt tikai viens, bet “pret” tātad ir jābūt vismaz trijiem. Nederīga zīme būs arī tad, ja par kādu kandidātu būs atzīmēts “par” un “pret” vienlaicīgi. Arī tad vēlēšanu zīme būs nederīga.
Nu uz vēlēšanu zīmes nav ieteicamas arī kādas citas atzīmes un citas piezīmes. Lai mēs veiksmīgi un ātri varētu veikt šo vēlēšanu darbu, lūdzu visus deputātus caur šo zāli labajā pusē... no manas puses skatoties... tātad nāks reģistrēties uz balsošanu, un, kā vienmēr, Zaļajā zālē būs balsošanas procedūra.
Balsu skaitītājus lūdzu Zaļajā zālē uz darbu! Visus balsu skaitītājus!

Pārtraukums

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Sēdes vadītāja.
Vārds Jevgenijai Stalidzānei.
J.Stalidzāne.
Saeimas balsu skaitītāju sēdes protokols nr.27. Par balsošanas rezultātiem, ievēlot Valsts kontrolieri. 2004.gada 22.decembrī.
Vēlēšanu zīmes numurs 25. Kopumā izgatavotas 109 vēlēšanu zīmes. Deputātiem izsniegta 91 vēlēšanu zīme. Sabojātu un nomainītu zīmju nav. Dzēstas atlikušās 18 vēlēšanu zīmes.
No vēlēšanu kastes izņemta 91 vēlēšanu zīme. Par derīgām atzītas 84 vēlēšanu zīmes. Par nederīgām atzītas 7 vēlēšanu zīmes.
“Pret” visiem kandidātiem balsots četrās vēlēšanu zīmēs.
Par kandidātiem nodotās balsis: par Eduardu Žemaiti-Dziceviču – 11 balsis, par Gunu Kalniņu-Priedi – 26 balsis, par Ingunu Sudrabu – 24 balsis, par Sandru Vilcāni – 19 balsis.
Saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 26.panta otro daļu Valsts kontrolieris pirmajā kārtā nav ievēlēts.
Mūsu uzdevums – vēlreiz balsot par šiem pašiem kandidātiem, un es ļoti lūgtu tos septiņus, kuri nokļūdījās, ja nav skaidrs, kā vajag aizpildīt, lūdzu paprasiet komisijas pārstāvjiem. Mēs labprāt vēlreiz paskaidrosim.
Tātad par katru kandidātu ir jābūt atzīmei “par” vai “pret” vēlēšanu zīmē, plus atzīme drīkst būt tikai par vienu kandidātu.
Ja vēlēšanu zīmē ir vairāk kā par vienu kandidātu atzīmēts “par”, tad šī vēlēšanu zīme ir nederīga.
Nederīgas ir vēlēšanu zīmes, ja par kādu kandidātu ir vienlaicīgi “par” un “pret”.
Tā, lūdzu... Un tagad ir četras kabīnes, vēlēšanas ies ātrāk.

Pārtraukums

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

J.Stalidzāne (LPP).
Saeimas balsu skaitītāju sēdes protokols nr.28 par balsošanas rezultātiem, ievēlot Valsts kontrolieri. 2004.gada 22.decembrī. Vēlēšanu zīme nr.26.
Kopā izgatavotas 110 vēlēšanu zīmes. Deputātiem izsniegta 91 vēlēšanu zīme. Sabojātu un nomainītu vēlēšanu zīmju nav. Dzēstas atlikušās 19 vēlēšanu zīmes.
No vēlēšanu kastes izņemtas 90 vēlēšanu zīmes. Par derīgām atzītas 88 vēlēšanu zīmes. Par nederīgām – 2 vēlēšanu zīmes.
Pret visiem kandidātiem balsots 5 vēlēšanu zīmēs.
Par Eduardu Žemaiti-Dziceviču ir nobalsojuši 13 deputāti. Par Gunu Kalniņu-Priedi nobalsojuši 27 deputāti. Par Ingunu Sudrabu ir nobalsojuši 26 deputāti. Par Sandru Vilcāni ir nobalsojuši 17 deputāti.
Saskaņā ar Kārtības ruļļa 26.panta otro daļu otrajā kārtā Valsts kontrolieris nav ievēlēts.
Septiņu balsu skaitītāju paraksti.
Tātad nākošajā vēlēšanu zīmē būs trīs kandidāti. Vēl nākošajā vēlēšanu zīmē tātad būs Guna Kalniņa-Priede, Inguna Sudraba un Sandra Vilcāne.
Bet vēlēšanu kārtība tāda pati. Tātad ar “par” drīkst atzīmēt tikai vienu no šiem kandidātiem, par diviem kandidātiem jābūt atzīmei “pret”. Ja par kādu kandidātu nebūs nekāda atzīme, vēlēšanu zīme būs nederīga. Ja būs ar “par” atzīmēti vairāki kandidāti, arī tad zīme būs nederīga. Par vienu un to pašu kandidātu nedrīkst būt “par” un “pret”.
Tātad lūdzu atkal aktīvi uz vēlēšanām, jo joprojām ir četras kabīnes!

Pārtraukums

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

J.Stalidzāne.
Cienījamie kolēģi! Saeimas balsu skaitītāju sēdes protokols nr.29 “Par balsošanas rezultātiem, ievēlot Valsts kontrolieri 2004.gada 22.decembrī ar vēlēšanu zīmi nr.27”. Kopumā izgatavotas 110 vēlēšanu zīmes. Deputātiem izsniegtas 92. Sabojāta un nomainīta viena vēlēšanu zīme. Atlikušas dzēstās 18 vēlēšanu zīmes. No vēlēšanu kastes izņemta 91 vēlēšanu zīme. Par derīgu atzīta 91 vēlēšanu zīme. Nederīgo vēlēšanu zīmju nav.
Pret visiem kandidātiem balsots divās vēlēšanu zīmēs. Tātad par atsevišķiem kandidātiem: par Gunu Kalniņu-Priedi nobalsots 27 vēlēšanu zīmēs; par Ingunu Sudrabu nobalsots 44 vēlēšanu zīmēs; par Sandru Vilcāni nobalsots 18 vēlēšanu zīmēs.
Saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 26.panta otro daļu trešajā kārtā Valsts kontrolieris nav ievēlēts.
Uz ceturto kārtu vēlēšanu zīmēs tiek ierakstīta Guna Kalniņa-Priede un Inguna Sudraba.
Vēlēšanu kārtība iepriekšējā. Un joprojām esiet uzmanīgi, lai nav bojāto zīmju!

Pārtraukums

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Sēdes vadītāja.
Vārds Jevgenijai Stalidzānei.
J.Stalidzāne.
Pēc ilga un pacietīga darba Saeimas balsu skaitītāju sēdes protokolā nr.30 ir izkristalizējies, kas tad būs mūsu Valsts kontroliere.
Tātad 2004.gada 22.decembrī ar vēlēšanu zīmi nr.28. Kopumā tātad tika noskaidrots, kas būs Valsts kontrolieris.
Kopumā izgatavotas 110 zīmes, deputātiem izsniegta 91 zīme, sabojāto zīmju nav. Dzēstas atlikušās 19, no vēlēšanu kastes izņemta 91, par derīgām atzītas 90. Par nederīgu atzīta 1 zīme.
Pret visiem kandidātiem ir balsots 3 vēlēšanu zīmēs.
Par Gunu Kalniņu-Priedi ir nobalsojuši 29 deputāti. Par Ingunu Sudrabu ir nobalsojuši 58 deputāti.
Un saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 26.panta 2.daļu par Valsts kontrolieri ir ievēlēta Inguna Sudraba. (Aplausi.)
Sēdes vadītāja.
Saeimas vārdā arī mēs sveicam Sudrabas kundzi ar jaunā amata iegūšanu! (Aplausi.)
Cienījamie kolēģi! Līdz ar to ārkārtas sēde ir slēgta.
Lūdzu deputātus reģistrēties ar reģistrācijas kartēm! Lūdzu zvanu! Reģistrācijas režīmu!
Kamēr tiek sagatavoti reģistrācijas rezultāti, es gribu informēt cienījamos deputātus, ka mūsu kārtējā sēde sāksies uzreiz pēc ārkārtas sēdes slēgšanas.
Lūdzu Saeimas sekretāram nolasīt reģistrācijas rezultātus!
J.Šmits (8.Saeimas sekretārs).
Godātie kolēģi! Nav reģistrējušies: Andris Ārgalis, Aleksandrs Bartaševičs, Vilnis Edvīns Bresis, Ēriks Škapars, Indulis Emsis, Silva Golde, Edgars Jaunups, Artis Pabriks, Andis Kāposts, Oskars Kastēns, Uldis Mārtiņš Klauss, Vilis Krištopans, Krišjānis Peters, Mareks Segliņš, Atis Slakteris, Vjačeslavs Stepaņenko, Jānis Straume, Andris Tolmačovs, Ēriks Zunda. Paldies.
Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi! Ārkārtas sēde ir slēgta.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!