• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2004. gada 22. decembra stenogramma plkst. 15.00. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.12.2004., Nr. 209 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98643

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kopsavilkumā

Vēl šajā numurā

29.12.2004., Nr. 209

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

2004. gada 22. decembra stenogramma plkst. 15.00

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Sēdes vadītāja.
Sāksim mūsu kārtējo sēdi.
Pirms mēs sākam izskatīt sēdes darba kārtību, Saeimas Prezidijs ir saņēmis Tautsaimniecības agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas lūgumu – izdarīt izmaiņas šā gada 22.decembra sēdes darba kārtībā un izslēgt no tās 31.punktu – likumprojektu “Grozījumi Likumā par aviāciju”. Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Darba kārtība ir mainīta.
Saeimas Prezidijs ir saņēmis Juridiskās komisijas lūgumu – izdarīt izmaiņas sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā Juridiskās komisijas izstrādāto likumprojektu “Grozījumi Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā” un lemt par tā nodošanu komisijai, kā arī Juridiskā komisija lūdz minēto likumprojektu izskatīt pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas komisijā, ja mēs to nodosim komisijām. Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Darba kārtība ir mainīta.
Saeimas Prezidijs ir saņēmis Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas lūgumu – izdarīt izmaiņas sēdes darba kārtībā un pirms 22.darba kārtības punkta izskatīt likumprojektu pirmajā lasījumā. Tātad kā pirmo likumprojektu – deputātu Skujiņa, Šķestera, Kāposta, Ulmes, Ozoliņa iesniegto likumprojektu “Likums par biodegvielu” un alternatīvo likumprojektu, ko ir izstrādājusi Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir mainīta.
Saeimas Prezidijs ir saņēmis Mandātu un iesniegumu komisijas lūgumu – izdarīt izmaiņas šā gada 22.decembra Saeimas sēdes darba kārtībā un kā pirmo darba kārtības jautājumu iekļaut Saeimas lēmuma projektu “Par Žanetes Vasaraudzes 8.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Darba kārtība ir mainīta.
Kā arī Saeimas Prezidijs ir saņēmis Mandātu un iesniegumu komisijas lūgumu – veikt izmaiņas šā gada 22.decembra Saeimas sēdes darba kārtībā un kā 2.darba kārtības jautājumu iekļaut Saeimas lēmuma projektu “Par Jāņa Škapara 8.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir mainīta.
Sāksim izskatīt darba kārtību. Pirmais darba kārtības jautājums – Saeimas lēmuma projekts “Par Žanetes Vasaraudzes 8.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.
Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā – deputāts Pāvels Maksimovs.
P.Maksimovs (LPP).
Mandātu un iesniegumu komisija ir saņēmusi Helēnas Demakovas iesniegumu par to, ka viņa noliek deputāta mandātu uz ministra amata pienākumu pildīšanas laiku. Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju nākamais deputātu kandidāts no Tautas partijas Rīgas vēlēšanu apgabala saraksta ir Žanete Vasaraudze. Komisija ir saņēmusi Žanetes Vasaraudzes iesniegumu, kurā viņa piekrīt uzņemties deputāta amata pienākumus.
Mandātu un iesniegumu komisija lūdz apstiprināt Žanetes Vasaraudzes 8.Saeimas deputāta pilnvaras uz laiku, kamēr no Tautas partijas Rīgas vēlēšanu apgabala saraksta ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu Žaneti Vasaraudzi nodot svinīgo solījumu.
Ž.Vasaraudze.
Es, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru būt uzticīga Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 89, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Es apsveicu mūsu jauno kolēģi un lūdzu ieņemt vietu Saeimas sēžu zālē.
Pateicamies arī Helēnai Demakovai par deputāta pienākumu pildīšanu! (Aplausi.)
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par Jāņa Škapara 8.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.
Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā – deputāts Pāvels Maksimovs.
P.Maksimovs (LPP).
Mandātu un iesniegumu komisija ir saņēmusi Arta Pabrika iesniegumu par to, ka viņš noliek deputāta mandātu uz ministra amata pienākumu pildīšanas laiku. Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju nākamais deputāta kandidāts no Tautas partijas Rīgas vēlēšanu apgabala saraksta ir Jānis Škapars.
Komisija ir saņēmusi Jāņa Škapara iesniegumu, ka viņš piekrīt uzņemties deputāta amata pienākumus. Mandātu un iesniegumu komisija lūdz apstiprināt Jāņa Škapara 8.Saeimas deputāta pilnvaras uz laiku, kamēr no Tautas partijas Rīgas vēlēšanu apgabala saraksta ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.
Paldies.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu Jāni Škaparu nodot svinīgo solījumu.
J.Škapars
.
Es, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret – 1, neviens nav atturējies. Lēmums ir pieņemts.
Lūdzu deputātu Jāni Škapara kungu ieņemt vietu Saeimas sēžu zālē. Un pateicamies deputātam Artim Pabrikam par savu pienākumu pildīšanu. Paldies.
Cienījamie kolēģi! Tehnisku apsvērumu dēļ, sakarā ar to, ka ir jāpārkārto balsošanas iekārtas, Prezidijs pasludina pusstundu pārtraukumu.
Tiekamies sēžu zālē pulksten 17.00.

Pārtraukums)

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi! Turpinām Saeimas sēdi.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Par Eiropas Konvencijas par terorisma apkarošanu grozījumu protokolu”. Otrais lasījums. (No zāles deputāts A.Golubovs: “Par procedūru!”)
Ārlietu komisijas vārdā – deputāts Aleksandrs Kiršteins.
Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Golubovam par procedūru!
A.Golubovs (LSP).
Sakarā ar to, ka Prezidijs un Frakciju padome pieņēma lēmumu, ka mūsu sēdes notiek ceturtdien, un, ja nav izskatīti jautājumi, tad arī nākamajā trešdienā no 15.00 līdz 17.00, šodien mums jābeidz mūsu sēde tieši pulksten 17.00, ko lūdzu izdarīt Prezidijam.
Sēdes vadītāja.
Tad mēs izskatīsim jautājumu – likumprojektu “Par Eiropas Konvencijas par terorisma apkarošanu grozījumu protokolu”, un pēc tam mēs izskatīsim jūsu jautājumu.
Lūdzu, Kiršteina kungs!
A.Kiršteins (TP).
Godājamā priekšsēdētāja! Godājamie deputāti! Otrajā lasījumā likumprojektam “Par Eiropas Konvencijas par terorisma apkarošanu grozījumu protokolu” nav saņemts neviens priekšlikums.
Līdz ar to es lūdzu Saeimu nobalsot par šo protokolu, kurš paredz, ka 1977.gada 27.janvārī parakstītai Eiropas Padomes konvencijai var pievienoties ne tikai Eiropas Padomes, bet arī pārējās valstis. Uz 1.septembri konvenciju bija parakstījušas 37 valstis.
Lūdzu atbalstīt un nobalsot otrajā lasījumā par šo dokumentu!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 62, pret un atturas – nav. Likums pieņemts. Paldies! (No zāles deputāts A.Golubovs: “Par procedūru!”)
Cienījamie kolēģi! Vai deputātiem ir iebildumi, ja mēs turpinām sēdi, līdz izskatīsim visus sēdes darba kārtības jautājumus? (Starpsaucieni no zāles: “Jāslēdz sēde! Ievērot Kārtības rulli!”)
Lūdzu vēlreiz ieslēdziet mikrofonu deputātam Aleksandram Golubovam par procedūru.
A.Golubovs (LSP).
Tikko Saeimas Prezidijs pārkāpa Saeimas Kārtības rulli. Tagad ir 17.04, un četras minūtes iepriekš vajadzēja slēgt šo sēdi. Lūdzu paskaidrojumu no Saeimas Juridiskā biroja, ka Saeimas Kārtības rullis un lēmumi ir pārkāpti.
Sēdes vadītāja.
Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Pietkeviča, Rasnača, Lagzdiņa un citu deputātu lūgumu turpināt Saeimas 2004.gada 22.decembra sēdi līdz visu darba kārtības jautājumu izskatīšanai.
Lūdzu deputātus balsot par sēdes pagarināšanu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 72, pret un atturas – nav. Saeimas sēde turpinās.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Par Saprašanās memorandu starp Bulgārijas Republikas Aizsardzības ministriju, Dānijas Karalistes Aizsardzības ministriju, Dominikānas Republikas Bruņoto spēku sekretāru, Filipīnu Nacionālās aizsardzības departamentu, Hondurasas Republikas aizsardzības sekretāru, Ungārijas Republikas Aizsardzības ministriju, Kazahstānas Republikas Aizsardzības ministriju, Latvijas Republiku, Lietuvas Republikas Nacionālās aizsardzības ministriju, Mongolijas Aizsardzības ministriju, Nīderlandes Karalistes aizsardzības ministru, Nikaragvas Republikas Aizsardzības ministriju, Norvēģijas Karalistes Aizsardzības ministriju, Rumānijas Nacionālās aizsardzības ministriju, Salvadoras Republikas Aizsardzības ministriju, Slovākijas Republikas Aizsardzības ministriju, Spānijas Karalistes Aizsardzības ministriju, Taizemes Karalistes Aizsardzības ministriju, Ukrainas Aizsardzības ministriju un Polijas Republikas nacionālās aizsardzības ministru par pavēlniecības kārtību un saistītiem aspektiem Centra–dienvidu daudznacionālajā divīzijā (MND C–S) Stabilizācijas spēku ietvaros Irākā”. Otrais lasījums.
Ārlietu komisijas vārdā – deputāts Aleksandrs Kiršteins.
A.Kiršteins (TP).
Godājamie Saeimas deputāti! Dokumenta numurs 3162 un 3471. Es neatkārtošu vēlreiz šo garo nosaukumu. Tātad otrajam lasījumam nav saņemts neviens priekšlikums.
Lūdzu atbalstīt likumprojektu, kas apstiprina šo Saprašanās memorandu starp visām Irākas kampaņā iesaistītajām valstīm par pavēlniecības kārtību un saistītiem aspektiem Centra–dienvidu daudznacionālajā divīzijā. Ar šo balsojumu jūs apstiprināsiet savstarpējās tiesības un pienākumus, finansējuma kārtību, apgādes sniegšanas kārtību, medicīnisko aprūpi un juridiskos jautājumus, kas ir noregulēti šajā Ministru kabineta iesniegtajā likumprojektā par Saprašanās memorandu.
Lūdzu atbalstīt likumprojektu!
Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 65, pret – 18, neviens deputāts neatturas. Likums pieņemts. Paldies!
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā”. Pirmais lasījums.
Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāte Jevgenija Stalidzāne.
J.Stalidzāne (LPP).
Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu nr.3349. Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā nav paredzētas Valsts nodarbinātības aģentūras uzdevumos tiesības izsniegt licences individuālajiem komersantiem tajos gadījumos, kad viņi ir sākuši nodarboties ar darba meklēšanas un darbā iekārtošanas pakalpojumu sniegšanu.
Un sakarā ar to likumprojekts ir izstrādāts, lai nodrošinātu vienlīdzīgas tiesības licenču saņemšanai darbā iekārtošanas pakalpojumu sniegšanai kā komersantiem, tas ir, juridiskām personām, tā arī individuālajiem komersantiem un saskaņotu šos Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā lietotos terminus ar Komerclikuma terminoloģiju. Un, protams, ja visi šie licencēšanas noteikumi tiks saskaņoti, tad arī būs vienādas garantijas par atbildību par to, kā šīs funkcijas pret darba ņēmējiem tiek pildītas.
Komisija izskatīja šo likumprojektu un lūdz Saeimu atbalstīt, pieņemt to pirmajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā ir pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam. Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātei Jevgenijai Stalidzānei!
J.Stalidzāne.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 2005.gada 14.janvāris.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 2005.gada 14.janvāris. Paldies!
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par valsts noslēpumu””. Pirmais lasījums.
Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.
J.Dalbiņš (TP).
Cienījamā priekšsēdētājas kundze! Kolēģi deputāti! Likumprojektā “Grozījumi likumā “Par valsts noslēpumu”” ietvertie grozījumi izstrādāti, lai saskaņotu likumu “Par valsts noslēpumu” ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumu jautājumā par to, ka pieeja valsts noslēpumam sava amata pienākumu veikšanai ir arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšniekam. Bez tam, respektējot Valsts pārvaldes iekārtas likuma 6.pantā noteiktos valsts pārvaldes organizācijas principus un ņemot vērā to, ka nepieciešams nodrošināt pēc iespējas lielāku KNAB neatkarību no hierarhijā zemākās valsts pārvaldes institūcijām, tiek izdarīti grozījumi likuma 10.pantā, nosakot, ka personu un telpu atbilstību drošības prasībām... pārbaudi KNAB veic Satversmes aizsardzības birojs.
Aizsardzības un iekšlietu komisija sēdē apsprieda šo likumprojektu un konceptuāli atbalstīja.
Komisija aicina Saeimu pieņemt likumprojektu pirmajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam!
J.Dalbiņš. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 10.janvāris, 2005.gads.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 10.janvāris, 2005.gads.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Militārā dienesta likumā”. Pirmais lasījums.
Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.
J.Dalbiņš (TP).
Likumprojektā ietvertie grozījumi paredz noteikumus par karavīru komplektēšanu militārajam dienestam Kosovā, nosakot, ka Kosovā militārajā dienestā pieņem Latvijas pilsoņus vecumā no 19 gadiem. Bez tam tiek paredzēts, ka gadījumā, ja karavīrs gājis bojā, piedaloties starptautiskajās operācijās vai pildot citus ar komandiera, priekšnieka pavēli noteiktus uzdevumus, kuru izpilde saistīta ar ieroču vai bruņojuma pielietošanu un paredz reālu apdraudējumu veselībai un dzīvībai, viņa neatraidāmajiem mantiniekiem izmaksā kompensāciju 50000 latu apmērā, bet ne mazāk kā karavīru pēdējo mēnešu 120 algu apmērā. Likumprojekts vienlaikus paredz papildu sociālās garantijas un nepieciešamās medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumu apmaksu ģimenes locekļiem karavīra bojāejas gadījumā, ja tā notikusi, karavīram pildot dienesta pienākumus.
Komisija šo ierosinājumu apsprieda un nolēma konceptuāli atbalstīt.
Lūdzu Saeimu atbalstīt pirmajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 73, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam!
J.Dalbiņš.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 10.janvāris, 2005.gads.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 2005.gada 10.janvāris. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Kara tiesu likums”.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.
M.Segliņš (TP).
Godājamie kolēģi! Juridiskā komisija ir izskatījusi Tieslietu ministrijas iesniegto Kara tiesu likumu pirmajā lasījumā. Atbalstījusi to. Lūdzu arī jūs atbalstīt pirmajā lasījumā šo likumprojektu!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 63, pret – 10, atturas – 5. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam!
M.Segliņš.
30.decembris.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam šā gada 30.decembris. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par tiesu varu””. Pirmais lasījums.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.
M.Segliņš (TP).
Šie grozījumi likumā “Par tiesu varu” ir kā pavadošais likumprojekts Kara tiesu likumam. Juridiskā komisija pirmajā lasījumā ir atbalstījusi šo likumprojektu. Lūdzu jūs atbalstīt to arī šeit, sēdē.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 66, pret – 10, atturas – 3. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam!
M.Segliņš.
Šā gada 30.decembris.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam šā gada 30.decembris. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Būvniecības likumā”. Pirmais lasījums.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Dzintars Zaķis.
Dz.Zaķis (JL).
Godājamie kolēģi! Cienījamā priekšsēdētāja! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija sēdē izskatīja likumprojektu “Grozījumi Būvniecības likumā”. Galvenais, ko paredz šis likums, ir atcelt juridisko personu licencēšanu būvniecībā, savukārt ieviest daudz vienkāršāku, bet Ekonomikas ministrijā – Būvkomersantu reģistru.
Komisija atbalstīja šī likumprojekta izskatīšanu pirmajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 70, pret – nav, atturas – 4. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam!
Dz.Zaķis.
12.janvāris.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – nākošā gada 12.janvāris. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Par Līgumu par Ziemeļatlantijas līguma organizācijas, tās dalībvalstu pārstāvju un starptautiskā štāba statusu”. Pirmais lasījums.
Ārlietu komisijas vārdā – deputāts Aleksandrs Kiršteins.
A.Kiršteins (TP).
Godājamie deputāti! Līgums par Ziemeļatlantijas līguma organizācijas, tās dalībvalstu pārstāvju un starptautiskā štāba statusu nosaka, ka ar vārdu “organizācija” šeit ir jāsaprot Ziemeļatlantijas līguma organizācija, tās padome un viņas papildiestādes. Pieņemot šo likumu, mēs arī Latvijā piešķiram šai organizācijai juridisko statusu, bet štāba darbinieki bauda imunitātes un privilēģijas līdzīgi, kā tas ir citu valstu diplomātiskajiem pārstāvjiem.
Komisija izskatīja, atbalsta šo likumu. Lūdzu nobalsot par steidzamību un pieņemt uzreiz divos lasījumos šodien.
Paldies.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 63, pret – 16, neviens deputāts neatturas. Likumprojekts par steidzamu atzīts. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 60, pret – 10, atturas – 6 deputāti. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Komisijas priekšlikums bija balsot par šo likumprojektu otrajā lasījumā arī šodien. Vai deputātiem ir iebildumi? (Starpsauciens: “Nav!”) Ja deputātiem nav iebildumu, lūdzu balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 62, pret – 10, atturas – 8 deputāti. Likums “Par Līgumu par Ziemeļatlantijas līguma organizācijas, tās dalībvalstu pārstāvju un starptautiskā štāba statusu” pieņemts. Paldies.
Cienījamie kolēģi! Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Jaunupa, Gunta Bērziņa, Dzintara Zaķa, Ainara Latkovska un citu deputātu iesniegto aicinājumu – izmainīt sēdes darba kārtību un iekļaut darba kārtībā divus lēmuma projektus. Pirmais lēmuma projekts “Par deputāta Kārļa Šadurska atsaukšanu no balsu skaitītāju amata”, un otrais lēmuma projekts “Par deputātes Māras Ceriņas ievēlēšanu par balsu skaitītāju”. Vai deputātiem ir iebildumi par darba kārtības izmaiņām? Ja deputātiem nav iebildumu, darba kārtība ir izmainīta un šie lēmuma projekti tiek iekļauti darba kārtībā pirms darba kārtības 15.punkta.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru””. Pirmais lasījums.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.
M.Segliņš (TP).
Kolēģi, Juridiskā komisija ir izskatījusi šos iesniegtos grozījumus likumā “Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”, tos atbalstījusi pirmajā lasījumā. Lūdzu atbalstīt arī jūs šo likumprojektu!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 74, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam!
M.Segliņš.
30.decembris.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – šā gada 30.decembris. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par Latvijas Republikas valsts materiālajām rezervēm””. Otrais lasījums.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Dzintars Jaundžeikars.
Dz.Jaundžeikars (LPP).
Cienījamā priekšsēdētāja! Cienījamie kolēģi! Strādājam ar dokumentu nr.3226. Tautsaimniecības komisija sagatavoja un izskatīja likumprojektu “Grozījumi likumā “Par Latvijas Republikas valsts materiālajām rezervēm”” otrajam lasījumam un saņēma vienu priekšlikumu no Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra D.Turlā, bet komisija to noraidīja. Vairāk priekšlikumu nebija.
Un lūdzu atbalstīt pieņemšanai otrajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Vai deputātiem ir nepieciešams balsojums par 1.priekšlikumu? Tātad deputāti neiebilst.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 65, pret – 1, atturas – 11. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam!
Dz.Jaundžeikars.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 12.janvāris 2005.gads.
Sēdes vadītāja.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – nākošā gada 12.janvāris. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Par grozījumu Latvijas Republikas valdības un Amerikas Savienoto Valstu valdības līgumā par sadarbību masu iznīcināšanas ieroču izplatīšanas novēršanas jomā”. Pirmais lasījums.
Ārlietu komisijas vārdā – deputāts Aleksandrs Kiršteins.
A.Kiršteins (TP).
Godājamie deputāti! Saeimas sēdē izskatāmais dokuments ir nr.3367 – likumprojekts “Par grozījumu Latvijas Republikas valdības un Amerikas Savienoto Valstu valdības līgumā par sadarbību masu iznīcināšanas ieroču izplatīšanas novēršanas jomā”.
Šis līgums paredz novērst tehnoloģijas, materiālu un zināšanu izplatību. Un reāli tas nozīmē, ka Salaspils atomreaktorā kodoldegvielas izvešanai no Latvijas mēs varam saņemt Amerikas Savienoto Valstu palīdzību. Tātad šinī gadījumā, lai izvestu lietoto kodoldegvielu, mēs varam šo palīdzību saņemt un līdz ar to es aicinu uzreiz arī nobalsot šī likuma steidzamību kā tādu. Mums tas būtu ļoti svarīgi. Tas mums ir nepieciešams...
Sēdes vadītāja.
Lūdzu balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret – 5, neviens neatturas. Likumprojekts par steidzamu atzīts.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 69, pret – 5, neviens neatturas. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu un izskatīšanas laiku otrajā lasījumā.
A.Kiršteins.
Jā... Tā kā šis līgums ir parakstīts un galvenās mūsu intereses ir tiešām šī palīdzība no Amerikas Savienoto Valstu puses, tad es aicinātu to nobalsot tūliņ kā steidzamu otrajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Vai deputātiem ir iebildumi? Ja deputātiem ir iebildumi, lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un izskatīšanas laiku otrajā lasījumā.
A.Kiršteins.
Ja deputātiem ir iebildumi, tad mēs varam noteikt tikai nākamajā sēdē – tātad 17.janvāris.
Sēdes vadītāja.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš...
A.Kiršteins.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 17.janvāris.
Sēdes vadītāja.
Un izskatīšana?
A.Kiršteins.
Izskatīšana tātad nākamajā sēdē uzreiz, kas būs.... 20. ... ja? 20. janvāris. Izskatīšana.
Sēdes vadītāja.
Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 17.janvāris, izskatīšana – 20.janvāra plenārsēdē 2005.gadā. Paldies.
A.Kiršteins.
Jā.
Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi, pirms mēs tālāk skatām darba kārtību, ir saņemts deputātu Rugātes, Ģīļa, Kučinska, Škapara un citu deputātu lūgums – izdarīt izmaiņas 22.decembra Saeimas sēdes darba kārtībā un sadaļā “Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata” iekļaut lēmuma projektu “Par deputātes Žanetes Vasaraudzes ievēlēšanu Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir izmainīta.
Ir saņemts arī deputātu Dalbiņa, Lagzdiņa, Kiršteina, Estas un citu deputātu lūgums – izdarīt izmaiņas sēdes darba kārtībā un sadaļā “Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata” iekļaut lēmuma projektu “Par deputāta Jāņa Škapara ievēlēšanu Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir izmainīta.
Ir saņemts deputātu Rugātes, Ģīļa, Kučinska, Škapara, Zommeres un citu deputātu lūgums – izdarīt izmaiņas sēdes darba kārtībā un sadaļā “Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata” iekļaut lēmuma projektu “Par deputātes Žanetes Vasaraudzes ievēlēšanu Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir mainīta.
Kā arī saņemts deputātu Rugātes, Ģīļa, Kučinska, Škapara, Pietkeviča un citu deputātu lūgums – izdarīt izmaiņas šodienas sēdes darba kārtībā un sadaļā “Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no darba, uzticības vai neuzticības izteikšana” iekļaut lēmuma projektu “Par deputāta Jāņa Škapara ievēlēšanu Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir mainīta. Paldies.
Turpināsim izskatīt darba kārtību.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Par 1973.gada 5.oktobra Konvenciju par Eiropas patentu piešķiršanu (Eiropas Patentu Konvencija), 2000.gada 17.oktobra Vienošanos par Konvencijas par Eiropas patentu piešķiršanu 65.panta piemērošanu un 2000.gada 29.novembra Grozījumiem 1973.gada 5.oktobra Konvencijā par Eiropas patentu piešķiršanu (Eiropas Patentu Konvencija)”. Pirmais lasījums.
Ārlietu komisijas vārdā – deputāts Aleksandrs Kiršteins.
A.Kiršteins (TP).
Godājamie deputāti! Par 1973.gada Konvenciju par Eiropas patentu piešķiršanu. Komisija, izskatot šo Eiropas patentu piešķiršanas konvenciju, atbalstīja to. Jaunums ir tas, ka, ja agrāk mums vajadzēja reģistrēt šeit atsevišķi Latvijas patentus un tad pēc tam braukt kaut kur uz Eiropu un reģistrēt Eiropas patentus, tad ar šo konvenciju, kurai mēs pievienojamies, mēs šeit, Latvijā, varēsim reģistrēt arī Eiropas patentus kā tādus. Līdz ar to būs vienkāršota procedūra kā tāda, mums nevajadzēs vairs tērēt laiku. Un, ja līdz šim gadā apmēram bija 2 līdz 3 patenti Latvijā reģistrēti, teiksim, kas attiecas tieši uz šiem Eiropas patentiem, kas nebija Latvijas patenti, tad es domāju, ka ar procedūras vienkāršošanu un iespēju šeit, Latvijā, reģistrēt šos Eiropas patentus šo reģistrēto patentu skaits ja ne desmitkāršosies, tad būs vairākas reizes lielāks, un mēs varēsim palielināt, teiksim, pievienotās vērtības produktus un izvērst kaut kādas jaunās tehnoloģijas.
Tā ka es lūdzu atbalstīt to balsojumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.
A.Kiršteins.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 17.janvāris.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 17.janvāris. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Kārļa Šadurska atsaukšanu no balsu skaitītāja amata”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 65, pret – 9, atturas – 2. Lēmums pieņemts.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputātes Māras Ceriņas ievēlēšanu par balsu skaitītāju”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 73, pret – nav, atturas – 5. Lēmums pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par Saeimas pārstāvja apstiprināšanu Ziemeļu Investīciju bankas Kontroles komitejā”.
Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Vilnis Edvīns Bresis.
V.E.Bresis (ZZS).
Godātie kolēģi! Sakarā ar līgumu starp Dāniju, Igauniju, Somiju, Islandi, Latviju, Lietuvu, Norvēģiju, Zviedriju un Ziemeļu Investīciju banku Latvijas Republikas Saeimai ir jāvirza viens pārstāvis darbam Ziemeļu Investīciju bankas Kontroles komitejā.
Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija saņēma trīs frakciju pārstāvju priekšlikumus – Ilze Stobova no ZZS, Valdis Dombrovskis no “Jaunā laika” un Māris Sprindžuks no Tautas partijas frakcijas.
Saeimas kanceleja ir saņēmusi Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas vadītāja Augusta Brigmaņa atsaukumu par Ilzi Stobovu. Līdz ar to faktiski mums ir palikuši divi kandidāti – Valdis Dombrovskis un Māris Sprindžuks.
Lūdzu Saeimai izvēlēties starp šiem diviem kandidātiem pārstāvi Ziemeļu Investīciju bankas Kontroles komitejā!
Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi! Tā kā mums ir divi kandidāti, mums atkal būs jābalso ar vēlēšanu zīmēm, tādēļ lūdzu balsu skaitītāju vārdā deputāti Jevgeniju Stalidzāni!
J.Stalidzāne (LPP).
Cienījamie deputāti! Tātad mēs atkal balsojam ar vēlēšanu zīmēm. Mums jāievēl Saeimas pārstāvis Ziemeļu Investīciju bankas Kontroles komitejā. Tātad noteikumi ir tāpat kā iepriekš. Tātad, par cik mums ir vajadzīgs viens pārstāvis, tad ar “par” drīkst atzīmēt vienu pārstāvi. Par otru kandidātu ir jāizsaka sava attieksme “par” vai “pret”. Ja būs “par” nobalsots par abiem kandidātiem, tad vēlēšanu zīme būs nederīga. “Pret” abiem kandidātiem ir tiesības balsot. Ja būs par vienu kandidātu nobalsots “par”, bet par otru nebūs pateikts ne “par”, ne “pret”, tad arī vēlēšanu zīme būs nederīga.
Tā ka, cienījamie deputāti, lūdzu atkal ierastajā ritmā. Pa tām durvīm uz balsošanu, pa šīm – pēc tam pēc balsošanas.

Pārtraukums

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi! Vārds balsu skaitītājai Jevgenijai Stalidzānei.
J.Stalidzāne (LPP).
Saeimas balsu skaitītāju sēdes protokols nr.31 – par balsošanas rezultātiem, ievēlot Saeimas pārstāvi Ziemeļu Investīciju bankas Kontroles komitejā. 2004.gada 22.decembrī. Vēlēšanu zīmes numurs 29.
Kopā izgatavotas 110 vēlēšanu zīmes. Deputātiem izsniegtas 77. Sabojāto un nomainīto nav. Dzēstas atlikušās 33 vēlēšanu zīmes.
No vēlēšanu kastes izņemtas 77 vēlēšanu zīmes. Par derīgām atzītas 74 vēlēšanu zīmes. Par nederīgām atzītas 3 vēlēšanu zīmes.
Pret visiem kandidātiem balsots 13 vēlēšanu zīmēs.
Par Valdi Dombrovski ir nodotas 30 balsis. Par Māri Sprindžuku – 31 balss.
Saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 26.panta otro daļu Saeimas pārstāvis Ziemeļu Investīciju bankas Kontroles komitejā pirmajā kārtā nav ievēlēts.
Turpināsim strādāt! Strādāsim mazliet nopietnāk!
Noteikumi par vēlēšanu zīmes aizpildīšanu – iepriekšējie.

Pārtraukums

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi, vārds balsu skaitītājai Jevgenijai Stalidzānei!
J.Stalidzāne (LPP).
Saeimas balsu skaitītāju sēdes protokols nr.32 – “Par balsošanas rezultātiem, ievēlot Saeimas pārstāvi Ziemeļu Investīciju bankas Kontroles komitejā”.
Kopumā izgatavotas 110 vēlēšanu zīmes. Deputātiem izsniegtas 74 vēlēšanu zīmes. Dzēstas atlikušās 36 vēlēšanu zīmes.
No vēlēšanu kastes izņemtas 74 vēlēšanu zīmes. Par derīgām atzītas 74 vēlēšanu zīmes. Par nederīgām... nederīgo zīmju nav.
Pret visiem kandidātiem balsots 14 vēlēšanu zīmēs.
Par Valdi Dombrovski nobalsots 28 vēlēšanu zīmēs. Par Māri Sprindžuku nobalsots 32 vēlēšanu zīmēs.
Saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 26.panta 2.daļu Saeimas pārstāvis Ziemeļu Investīciju bankas Kontroles komitejā nav ievēlēts.
Nākamajā vēlēšanu kārtā vēlēšanu zīmēs tiek rakstīts viens uzvārds – Māris Sprindžuks.
Tagad, cienījamie deputāti, atkārtosim vēlreiz šo pašu procedūru, bet, vienīgais, mūsu vēlēšanu zīmēs būs viens kandidāts. Arī par šo kandidātu neaizmirstiet, ka jums ir jāatzīmē vai nu “par”, vai “pret”, vai jūs esat par, vai pret šo kandidātu.

Pārtraukums

J.Stalidzāne.
Cienījamie kolēģi! Ja kāds vēl ir aizmirsis nobalsot un vēlas to izdarīt, – lūdzu! Pēdējais brīdis!

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi! Mēs turpinām sēdi. Vārds balsu skaitītājai Jevgenijai Stalidzānei.
J.Stalidzāne (LPP).
Saeimas balsu skaitītāju sēdes protokols nr.33. “Par balsošanas rezultātiem, ievēlot Saeimas pārstāvi Ziemeļu Investīciju bankas Kontroles komitejā”, 2004.gada 22.decembrī. Vēlēšanu zīmes nr.31. Kopā izgatavotas 110 vēlēšanu zīmes. Deputātiem izsniegtas 73 vēlēšanu zīmes. Sabojātu, nomainītu vēlēšanu zīmju nav. Dzēstas atlikušās 37 vēlēšanu zīmes.
No vēlēšanu kastes izņemtas 73 vēlēšanu zīmes. Par derīgām atzītas 69 vēlēšanu zīmes. Par nederīgām – 4. Pret kandidātu balsots 36 vēlēšanu zīmēs. Par Māri Sprindžuku nobalsojuši 33 deputāti.
Saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 26.panta 2.daļu par Saeimas pārstāvi Ziemeļu Investīciju bankas kontroles komitejā nav ievēlēts neviens pārstāvis. Septiņi balsu skaitītāju paraksti.
Nu tālāko acīmredzot lems Prezidijs, kā tālāk rīkoties.
Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi! Vēlēšanas bija neveiksmīgas, un saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 26.panta 5.punktu, ja vēlēšanu pēdējā kārtā neviens nav ieguvis ievēlēšanai nepieciešamo balsu skaitu, ir jārīko jaunas vēlēšanas. Tātad atkārtoti turpināsim visu procedūru ar jaunu kandidātu izvirzīšanu.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par atbildīgās komisijas maiņu likumprojektiem “Grozījumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumā”. Vai iesniedzēju vārdā kāds vēlas runāt? Ja ne, tad lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu, nosakot, ka atbildīgā būs Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas uzraudzības komisija. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 70, pret – nav, atturas – 1. Lēmums pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – “Prezidija ziņojumi”.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījums Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” nodot Juridiskajai komisijai, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijām, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu!
Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret –nav, atturas – 1. Likumprojekts komisijām nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Nacionālās drošības komisijas iesniegto likumprojektu “Grozījums likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”” nodot Valsts pārvaldes un pašvaldību komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.
Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātei Lindai Mūrniecei!
L.Mūrniece (JL).
Lūdzu noteikt par līdzatbildīgo arī Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas uzraudzības komisiju!
Sēdes vadītāja.
Deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Tātad Prezidijs ierosina nodot likumprojektu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas uzraudzības komisijai un noteikt, ka Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts komisijām nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Juridiskās komisijas iesniegto likumprojektu “Grozījumi Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Likumprojekts komisijai nodots. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par Ilzes Celmiņas iecelšanu par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnesi”.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Edgars Jaunups.
E.Jaunups (JL).
Godātie kolēģi! Saeimas Juridiskā komisija ir izskatījusi tieslietu ministres priekšlikumu – iecelt Celmiņas kundzi par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnesi.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret – 1, neviens deputāts neatturas. Lēmums pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par Gvido Ungura iecelšanu par Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesnesi”.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Edgars Jaunups.
E.Jaunups (JL).
Juridiskā komisija ir izskatījusi un atbalstījusi tieslietu ministres ierosinājumu – iecelt Gvido Unguru par Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesnesi. Priekšlikums atbalstīt.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 72, pret – 2, neviens deputāts neatturas. Lēmums pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par Sandras Krūmiņas iecelšanu par Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi”.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Edgars Jaunups.
E.Jaunups (JL).
Juridiskās komisija ir izskatījusi un atbalstījusi tieslietu ministres ierosinājumu – iecelt Sandru Krūmiņu par Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi, vienlaikus atbrīvojot viņu no Rīgas pilsētas Zemesgrāmatu nodaļas tiesneša amata. Lūgums atbalstīt šo lēmuma projektu!
Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 73, pret – 1, neviens deputāts neatturas. Lēmums pieņemts. Paldies!
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par Daces Jansones iecelšanu par Rīgas rajona tiesas tiesnesi”.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Edgars Jaunups.
E.Jaunups (JL).
Godātie kolēģi! Juridiskā komisija ir izskatījusi un atbalstījusi tieslietu ministres priekšlikumu – iecelt Daci Jansoni par Rīgas rajona tiesas tiesnesi, vienlaikus atbrīvojot viņu no Rīgas rajona Zemesgrāmatu nodaļas tiesneša amata. Lūgums atbalstīt lēmuma projektu.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 74, pret – 1, neviens neatturas. Lēmums pieņemts. Paldies!
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputātes Žanetes Vasaraudzes ievēlēšanu Sociālo un darba lietu komisijā”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 79, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Paldies!
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputātes Žanetes Vasaraudzes ievēlēšanu Publisko izdevumu un revīzijas komisijā”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.
Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu “Par deputāta Jāņa Škapara ievēlēšanu Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā”. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret – 1, neviens neatturas. Lēmums pieņemts.
Pirms mēs izskatām tālāk darba kārtības jautājumus, Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Pietkeviča, Šņepstes, Dalbiņa, Rugātes, Zommeres, Paula un citu deputātu lūgumu – izmainīt šā gada 22.decembra sēdes darba kārtību, iekļaujot darba kārtībā jautājumu “Valsts kontroliera zvērests”, un izskatīt šo jautājumu uzreiz pēc lēmuma projekta “Par deputāta Jāņa Škapara ievēlēšanu Pilsonības likuma izpildes komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir izmainīta.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Jāņa Škapara ievēlēšanu Pilsonības likuma izpildes komisijā”. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 70, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.
Cienījamie kolēģi! Saskaņā ar likuma “Valsts kontroles likums” 26.panta 2.punktu, stājoties amatā, Valsts kontrolieris Saeimā dod svinīgu zvērestu. Tādēļ lūdzu šodien ievēlēto jauno Valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu nodot svinīgo zvērestu Saeimai.
I.Sudraba (Valsts kontroliere).
Es zvēru būt uzticīga Latvijas Republikai, ievērot tās likumus un godīgi pildīt savus pienākumus.
Sēdes vadītāja.
Paldies, Sudrabas kundze! Un mēs jums novēlam veiksmīgu darbu Valsts kontroliera amatā.
(Aplausi.)
Cienījamie kolēģi! Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Likums par biodegvielu” un alternatīvais likumprojekts “Biodegvielu likums”.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Pēteris Kalniņš.
P.Kalniņš (ZZS).
Cienījamie kolēģi! Šis ir tāds likumprojekts, ko es saprotu, ka vairākas Saeimas nevarēja pieņemt. Un beidzot tas ir tik tālu, ka mēs esam spējīgi vienoties gan ar degvielas ievedējiem, gan ar ražotājiem, gan arī ar zemniekiem. Tādēļ es lūdzu jūs šodien atbalstīt minēto likumprojektu pirmajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi! Tad mums ir jābalso par diviem likumprojektiem – “Likums par biodegvielu”, ko ir iesnieguši deputāti Skujiņš, Šķesters, Kāposts un citi, un arī par alternatīvo likumprojektu “Biodegvielu likums”, ko ir atbalstījusi Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija.
P.Kalniņš.
Es, kolēģi, minu to likumprojektu, ko atbalstījusi Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija. Iepriekšējo likumprojektu es lūdzu noraidīt, un to, ko komisija atbalstīja, to atbalstīt arī mums, deputātiem.
Sēdes vadītāja.
Tad lūdzu deputātus balsot par likumprojektu, ko iesnieguši deputāti Skujiņš, Šķesters, Kāposts, Ulme un Leopolds Ozoliņš! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 4, pret – 68, atturas – 8. Likumprojekts ir noraidīts.
Lūdzu deputātus balsot par alternatīvo likumprojektu “Biodegvielu likums”! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam!
P.Kalniņš.
25.janvāris.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 2005.gada 25.janvāris. Paldies!
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par bāriņtiesām un pagasttiesām””. Trešais lasījums.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.
M.Segliņš (TP).
Kolēģi! Skatīsim likumprojektu trešajā lasījumā.
1.priekšlikumu Juridiskā komisija ir atbalstījusi.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
2.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
3.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
4.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts 5.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
5.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
6.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
Lūdzu pieņemt likumprojektu trešajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likums “Grozījumi likumā “Par bāriņtiesām un pagasttiesām”” pieņemts. Paldies!
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Trešais lasījums.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.
M.Segliņš (TP).
Kolēģi, dokumenta reģistrācijas numurs 728. 12 priekšlikumi.
1.priekšlikums komisijā nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
2.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
3.priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts Juridiskās komisijas 4.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.

Pret 3. un 4.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
5.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
6.priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 7.priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Pret 6. un 7.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
8.priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 9.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
10.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
11.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
12.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
Lūdzu pieņemt likumprojektu trešajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 67, pret – nav, atturas – 13. Likums “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas likumā”. Trešais lasījums.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Sergejs Fjodorovs.
S.Fjodorovs (LSP).
Godātie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu “Grozījumi Nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas likumā” (dokumenta numurs 3538). Trešajam lasījumam komisija kopumā ir saņēmusi 5 priekšlikumus, kurus izskatīja savā sēdē.
1. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Fjodorovs.
2. – vides ministra priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Fjodorovs.
3. – vides ministra priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Fjodorovs.
4. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Fjodorovs.
5. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
S.Fjodorovs.
Ar šo visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 72, pret un atturas – nav. Likums “Grozījumi Nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas likumā” pieņemts. Paldies.
S.Fjodorovs.
Paldies.
Sēdes vadītāja.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanas kārtību””. Trešais lasījums.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāte Anna Seile.
A.Seile (TB/LNNK).
Godātie deputāti! Dokumenta nr.3539. Komisija sagatavojusi tikai vienu priekšlikumu par likuma spēkā stāšanās kārtību. Lūdzu to atbalstīt!
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
A.Seile.
Paldies. Visi priekšlikumi ir izskatīti.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Likums “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanas kārtību”” pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Diplomātiskā un konsulārā dienesta likumā”. Trešais lasījums.
Ārlietu komisijas vārdā – deputāte Silva Golde.
S.Golde (TP).
Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu nr.3540.
1. – Ārlietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Golde.
2. – Labklājības ministrijas priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Golde.
3. – Vides ministrijas, Finanšu ministrijas priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
S.Golde.
4. – Ekonomikas, Zemkopības, Labklājības, Tieslietu, Vides, Veselības, Finanšu ministrijas priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Golde.
5. – Ārlietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Golde.
6. – Ekonomikas, Zemkopības, Labklājības, Tieslietu, Vides, Veselības, Finanšu ministrijas priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Golde.
7. – Ārlietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Golde.
8. – Ekonomikas, Zemkopības, Labklājības, Tieslietu, Vides, Veselības, Finanšu ministrijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Golde.
9. – Ekonomikas, Zemkopības, Labklājības, Tieslietu, Vides, Veselības ministrijas priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Golde.
10. – Ārlietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
S.Golde.
11. – Vides ministrijas priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
S.Golde.
12. – Ārlietu ministrijas parlamentārās sekretāres Silvas Goldes priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Golde.
13. – Ārlietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Golde.
Aicinu pieņemt trešajā, galīgajā, lasījumā šo Latvijai ļoti svarīgo likumprojektu!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 73, pret un atturas – nav. Likums “Grozījumi Diplomātiskā un konsulārā dienesta likumā” pieņemts. Paldies!
S.Golde.
Paldies visiem Ārlietu komisijas locekļiem, visām ministrijām, visiem par šā likumprojekta pieņemšanu! Paldies!
Sēdes vadītāja.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par pašvaldību palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā””. Trešais lasījums.
Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Staņislavs Šķesters.
S.Šķesters (ZZS).
Cienījamā priekšsēdētāja! Godātie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu nr.912. Ir iesniegts 51 priekšlikums.
1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
2. – reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Radzeviča priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
3. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
4. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
S.Šķesters.
5. – reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Radzeviča kunga priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
6. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
7. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
8. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
S.Šķesters.
9. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
10. – deputāta Aleksejeva priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
11. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
12. – deputāta Aleksejeva priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
13. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
14. – reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Radzeviča priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
15. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
16. – deputāta Klementjeva priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
17. – deputāta Klementjeva priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
18. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
19. – daļēji atbalstīts un iestrādāts komisijas 20.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
S.Šķesters.
21. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts atbildīgās komisijas 22.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
S.Šķesters.
23. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputātiem neiebilst.
S.Šķesters.
24. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
25. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
26. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts 27. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
S.Šķesters.
28. – deputāta Aleksejeva priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
29. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
30. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
31. – Juridiskā biroja priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
S.Šķesters.
32. – reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
33. – deputāta Klementjeva priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsot!”)
Sēdes vadītāja.
Deputāti lūdz balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 23, pret – 57, atturas – 1. Priekšlikums nav atbalstīts.
S.Šķesters.
34. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
35. – reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Radzeviča priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
36. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
S.Šķesters.
37. – reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Radzeviča priekšlikums. Atbalstīts un daļēji iestrādāts komisijas 38.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
S.Šķesters.
39. – Juridiskā biroja priekšlikums, ir daļēji atbalstīts, iestrādāts komisijas 40.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
S.Šķesters.
41. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
42. – Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iestrādāts komisijas 44.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
43. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir daļēji atbalstīts un iestrādāts komisijas 44.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret 43. un 44.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
S.Šķesters.
Tālāk 45. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
46. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
47. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
S.Šķesters.
48. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
49. – reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Radzeviča priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iestrādāts atbildīgās komisijas 50.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
S.Šķesters.
51. – deputāta Aleksejeva priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.

52. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Šķesters.
Visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu atbalstīt likumprojektu trešajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likums “Grozījumi likumā “Par pašvaldību palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā”” pieņemts. Paldies.
S.Šķesters.
Paldies visiem deputātiem par atbalstu.
Sēdes vadītāja.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Par 1974.gada Atēnu konvencijas par pasažieru un to bagāžas jūras pārvadājumu 2002.gada protokolu”. Otrais lasījums.
Ārlietu komisijas vārdā –Igors Solovjovs.
I.Solovjovs (LSP).
Godātie kolēģi! Rasnača kungs arī! Priekšlikumi nav iesniegti otrajam lasījumam. Komisijas vārdā aicinu jūs atbalstīt otrajā, galīgajā, lasījumā šo konvenciju!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 74, pret un atturas – nav. Likums “Par 1974.gada Atēnu konvencijas par pasažieru un to bagāžas jūras pārvadājumu 2002.gada protokolu” pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā”.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Pēteris Kalniņš.
P.Kalniņš (ZZS).
Cienījamie kolēģi! Minētais likumprojekts ir jāsaskaņo ar iestāšanos Eiropas Savienībā, un Tautsaimniecības komisija to izskatīja un lūdz atbalstīt pirmajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam!
P.Kalniņš.
20.janvāris.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 2005.gada 20.janvāris. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Krimināllikumā”. Pirmais lasījums.
Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.
J.Dalbiņš (TP).
Cienījamā priekšsēdētāja! Kolēģi! Grozījumi Krimināllikumā tika izskatīti Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas sēdē, un jāsaka, ka likumprojekta autori komisijas sēdē norādīja, ka likumprojektā ietvertie grozījumi ir izstrādāti, lai precizētu Krimināllikumā izmantojamo terminoloģiju atbilstoši Elektronisko sakaru likumam, kā arī papildinātu 288.pantu – Telekomunikāciju iekārtu, radio un televīzijas raidītāju un pasta tehnoloģisko iekārtu bojāšana – ar trešo daļu, nosakot sodu par telekomunikāciju iekārtu, radio vai televīzijas raidītāju, vai pasta tehnoloģisko iekārtu tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu kara laikā brīvības atņemšanu uz laiku no 6 līdz 15 gadiem.
Bez tam likumprojekts tika saistīts ar likumu paketi, kurā ietilpst divi citi Saeimā jau pirmajā lasījumā pieņemti likumprojekti – “Grozījumi likumā “Par tiesu varu”” un “Kara tiesu likums”.
Aizsardzības un iekšlietu komisija apsprieda visus augšminētos likumprojektus un, uzklausot krimināltiesību lietpratējus, konstatēja, ka šodien apspriežamais likumprojekts “Grozījumi Krimināllikumā” nav saistāms nedz ar Kara tiesas likumprojektu “Kara tiesu likums”, nedz ar to pavadošo likumprojektu “Grozījumi likumā “Par tiesu varu””.
Komisija atzina, ka likumprojektā nav nepieciešami arī redakcionāla rakstura grozījumi, aizstājot visā likumā vārdu “telekomunikācijas” ar vārdiem “elektroniskie sakari”, jo Saeimā šā gada 28.oktobrī pieņemtajā Elektronisko sakaru likumā pārejas noteikumu 10.punktā ir noteikts sekojošais: šajā likumā lietotais termins “elektroniskie sakari” atbilst citos likumos lietotajam terminam “telekomunikācijas”, ciktāl tas nav pretrunā ar šo likumu.
Ņemot vērā visu augšminēto, komisija konceptuāli neatbalstīja iesniegto likumprojektu un nolēma Saeimu aicināt to noraidīt. (Starpsauciens: “Jābalso!”)
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 4, pret – 58, atturas – 5. Likumprojekts ir noraidīts.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas likumā”. Pirmais lasījums.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas
vārdā – deputāts Dzintars Jaundžeikars.
Dz.Jaundžeikars (LPP).
Cienījamā priekšsēdētāja! Cienījamie kolēģi! Tautsaimniecības komisija izskatīja likumprojektu “Grozījumi Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas likumā”. Un komisija lūdz atzīt likumprojektu par steidzamu.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 62, pret – nav, atturas – 8. Likumprojekts par steidzamu ir atzīts.
Dz.Jaundžeikars.
Paldies. Un komisija lūdz pieņemt to pirmajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 69, pret – nav, atturas – 5. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu un izskatīšanas laiku otrajā lasījumā.
Dz.Jaundžeikars.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 12.janvārī, 2005.gadā un izskatīšana – 20.janvārī, 2005.gadā.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 12.janvārī, un izskatīšana – 20.janvāra sēdē. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Iepakojuma likumā”. Pirmais lasījums.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas
vārdā – deputāts Dzintars Jaundžeikars.
Dz.Jaundžeikars (LPP).
Tautsaimniecības komisija saņēma un izskatīja likumprojektu “Grozījumi Iepakojuma likumā” un lūdz atbalstīt pirmajā lasījumā.
Sēdes vadītāja..
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Dz.Jaundžeikars.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 12.janvāris, 2005.gads.
Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 2005.gada 12.janvāris. Paldies!
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Ceļu satiksmes likumā”. Pirmais lasījums.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Dzintars Jaundžeikars.
Dz.Jaundžeikars (LPP).
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija izskatīja likumprojektu “Grozījumi Ceļu satiksmes likumā” un lūdz atbalstīt pirmajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 73, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.
Dz.Jaundžeikars.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 2005.gada 12.janvāris.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 2005.gada 12.janvāris. Paldies!
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Eiropas komercsabiedrību likums”. Pirmais lasījums.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.
M.Segliņš (TP).
Godājamie kolēģi! Juridiskā komisija ir izskatījusi pirms pirmā lasījuma likumprojektu “Eiropas komercsabiedrību likums”, atbalstījusi to un lūdz arī jūs plenārsēdē atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 67, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.
M.Segliņš.
30.decembris.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 2004.gada 30.decembris.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Otrais lasījums.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.
M.Segliņš (TP).
Kolēģi! Likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (reģistrācijas numurs 999). Otrajā lasījumā šajā likumprojektā bija iesniegti 10 priekšlikumi.
1.priekšlikumu Juridiskā komisija ir atbalstījusi.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
2.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
3.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
4.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
5.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
6.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
7.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
8.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
9.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
10.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
Lūdzu pieņemt likumprojektu otrajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā!
Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu!
Lūdzu rezultātu! Par – 79, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.
M.Segliņš.
30.decembris.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – šā gada 30.decembris.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par vides aizsardzību””. Otrais lasījums.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāte Anna Seile.
A.Seile (TB/LNNK).
Godātie deputāti! Dokumenta numurs 3535. Iesniegti 13 priekšlikumi.
1. un 2.priekšlikumu iesniedz vides ministrs Vējonis. Priekšlikums vienkārši sakārto iestāžu nosaukumus. Lūdzu atbalstīt.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
A.Seile.
3.priekšlikumu iesniedzis vides ministrs Vējonis. Komisija ir atbalstījusi.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
A.Seile.
4.priekšlikumu arī ir iesniedzis vides ministrs Vējonis. Komisija to ir atbalstījusi tikai daļēji un iekļāvusi savā 5.priekšlikumā. Lūdzam atbalstīt šo 5.priekšlikumu.
Sēdes vadītāja.
Pret 4. un 5.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
A.Seile.
6.priekšlikumu ir iesniedzis vides ministrs Vējonis. Komisija atbalstījusi daļēji un lūdz atbalstīt 7. – atbildīgās komisijas priekšlikumu.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
A.Seile.
8.priekšlikumu iesniedzis vides ministrs. Komisija ir atbalstījusi.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
A.Seile.
9.priekšlikumu ir sagatavojusi pati komisija. Lūdzam atbalstīt.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
A.Seile.
10. un 11.priekšlikumu ir sagatavojis vides ministrs. Komisija abus priekšlikumus ir atbalstījusi.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
A.Seile.
12.priekšlikumu ir sagatavojusi atbildīgā komisija. Lūdzu atbalstīt.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
A.Seile.
Un 13.priekšlikumu par likuma spēkā stāšanās kārtību sagatavojusi komisija. Lūdzam atbalstīt.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
A.Seile.
Visi priekšlikumi izskatīti.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 74, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam!
A.Seile.
13.janvāris.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – 13.janvāris, 2005.gads. Paldies!
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Ūdens apsaimniekošanas likumā”. Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Sergejs Fjodorovs.
S.Fjodorovs (LSP).
Godātie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu nr.3536. Likumprojekts “Grozījumi Ūdens apsaimniekošanas likumā”. Otrajam lasījumam komisija ir saņēmusi 4 priekšlikumus, kuri bija izskatīti komisijas sēdē.
1. – vides ministra priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
S.Fjodorovs.
2. – vides ministra priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
S.Fjodorovs.
3. – vides ministra priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Fjodorovs.
4. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
S.Fjodorovs.
Komisijas vārdā lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 72, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.
S.Fjodorovs.
12.janvāris.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – 2005.gada 12.janvāris. Paldies.
S.Fjodorovs.
Paldies!
Sēdes vadītāja.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par piesārņojumu””. Otrais lasījums.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Sergejs Fjodorovs.
S.Fjodorovs (LSP).
Godātie kolēģi, strādāsim ar dokumentu nr.3537 – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par piesārņojumu””. Otrajam lasījumam komisija saņēmusi 13 priekšlikumus, kurus tā izskatīja savā sēdē.
1. – vides ministra priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Fjodorovs.
2. – vides ministra priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
S.Fjodorovs.
3. – deputāta Andra Tolmačova priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsot!”)
Sēdes vadītāja.
Deputāti lūdz balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 24, pret – 54, neviens deputāts neatturas. Priekšlikums nav atbalstīts.
S.Fjodorovs.
4. – deputāta Andra Tolmačova priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsot!”)
Sēdes vadītāja.
Deputāti lūdz balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 21, pret – 59, neviens deputāts neatturas. Priekšlikums nav atbalstīts.
S.Fjodorovs.
5. – vides ministra priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Fjodorovs.
6. – vides ministra priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Fjodorovs.
7. – vides ministra priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iestrādāts 8.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret 7. un 8.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
S.Fjodorovs.
9. – vides ministra priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Fjodorovs.
10. – vides ministra priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Fjodorovs.
11. – vides ministra priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iestrādāts 8.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Fjodorovs.
12. – vides ministra priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
S.Fjodorovs.
Un 13. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
S.Fjodorovs.
Ar šo visi priekšlikumi ir izskatīti. Komisijas vārdā lūdzu Saeimu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 79, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.
S.Fjodorovs.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – 2005.gada 12.janvāris.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – 2005.gada 12.janvāris. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par piesārņojumu””. Otrais lasījums.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā... Atvainojos! Tehniska kļūda.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās””. Pirmais lasījums.
Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Vilnis Edvīns Bresis.
V.E.Bresis (ZZS).
Godātie kolēģi! Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija nopietni izskatīja šo likumprojektu un lūdz atzīt to kā steidzamu.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 67, pret – 5, atturas – 9. Likumprojekts par steidzamu atzīts.
V.E.Bresis.
Izskatot šo likumprojektu, komisija uzskatīja par nepieciešamu lūgt Saeimu atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 66, pret – nav, atturas – 8. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un izskatīšanas laiku otrā lasījumā.
V.E.Bresis.
Komisija iesaka noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu 29.decembrī un izskatīt 20.janvārī, 2005.gadā.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 29.decembris – 2004.gads, un izskatīšana –2005.gada 20.janvāra Saeimas sēdē.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā”. Pirmais lasījums.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Edgars Jaunups.
E.Jaunups (JL).
Godātie kolēģi! Saeimas Juridiskā komisija ir sagatavojusi grozījumu projektu likumā “Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likums”. Likumprojekta jēga ir precizēt attiecīgajā likumā priekšvēlēšanu izdevumu jēdzienu un novērst iespējamās kļūdas šobrīd spēkā esošā likuma redakcijas piemērošanā. Precizēta vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu apmēra definīcija, kas novērsīs iespējamās neskaidrības likuma normu piemērošanā.
Godājamie kolēģi, komisija lūdz šim likumprojektam piešķirt steidzamību, un, ja šī steidzamība tiks piešķirta un likumprojekts tiks atbalstīts pirmajā lasījumā, komisija lūdz arī atbalstīt šo likumprojektu šodienas plenārsēdē arī otrajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.

Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 69, pret un atturas – nav. Likumprojekts par steidzamu atzīts.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Cienījamie kolēģi, vai deputātiem ir iebildumi, ka šo likumprojektu mēs pieņemam arī otrajā lasījumā šodien? (Starpsauciens: “Nav iebildumu!”) Ja deputātiem nav iebildumu, lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret – 2, neviens deputāts neatturas. Likums “Grozījumi Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā” pieņemts.
Cienījamie kolēģi! Saeimas Prezidijs ir saņēmis divu deputātu lūgumu piešķirt bezalgas atvaļinājumu. Šie divi lūgumi būtu jāizskata Saeimas plenārsēdē. Vai jums ir iebildumi papildināt darba kārtību? (Starpsauciens: “Nav!”) Nav.
Deputāts Atis Slakteris lūdz piešķirt bezalgas atvaļinājumu šā gada 22.decembrī. Lūdzu deputātus balsot par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu deputātam! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 79, pret – 1, neviens deputāts neatturas. Bezalgas atvaļinājums deputātam piešķirts. (Starpsaucieni: “Kur viņš ir? Ko dara?”)
Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputāta Induļa Emša lūgumu piešķirt bezalgas atvaļinājumu šā gada 22.decembrī. Lūdzu deputātus balsot par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Indulim Emsim. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret – 1, atturas – 1. Bezalgas atvaļinājums deputātam Emsim ir piešķirts.
Cienījamie kolēģi! Prezidijs ir piešķīris deputātam Indulim Emsim bezalgas atvaļinājumu arī 20.decembrī.
Cienījamie kolēģi! Ņemot vērā to, ka sēde mums šodien ir ievilkusies, jautājumu un atbilžu sēde diemžēl nenotiks.
Cienījamie kolēģi! Lūdzu reģistrēties ar reģistrācijas kartēm! Lūdzu zvanu! Reģistrācijas režīmu!
Kamēr tiek sagatavoti reģistrācijas rezultāti, es gribētu visiem deputātiem novēlēt priecīgus un mierīgus Ziemassvētkus, priecīgi un laimīgi sagaidīt Jauno gadu, lai mēs varētu atsākt savu ziemas sesiju spēka pilni, apņēmības pilni izdarīt visus tos darbus, kas mums ir jāpadara.
Cienījamie kolēģi! Līdz ar to mēs slēdzam šodienas sēdi un arī rudens sesiju.
Vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai Saeimas sekretāram.
J.Šmits (8.Saeimas sekretārs).
Godātie kolēģi! Nav reģistrējušies: Andris Ārgalis, Aleksandrs Bartaševičs, Juris Dalbiņš, Indulis Emsis, Oskars Kastēns, Uldis Mārtiņš Klauss, Vilis Krištopans, Dzintars Jaundžeikars, Ainars Latkovskis, Leopolds Ozoliņš, Valdis Ģīlis, Ivans Ribakovs, Atis Slakteris, Jānis Straume, Kārlis Šadurskis, Māris Kučinskis, Ērika Zommere, Ēriks Zunda. Paldies.
Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi! Vēl gribu atgādināt, ka rīt pulksten 14.00 visi ir laipni gaidīti Saeimas Sarkanajā zālē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!