• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā nākamgadmainīsies valsts sociālais atbalsts. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.12.2004., Nr. 209 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98703

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latviešu tēlniecība Taivanā

Vēl šajā numurā

29.12.2004., Nr. 209

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kā nākamgadmainīsies valsts sociālais atbalsts

No 1.janvāra stājas spēkā vairākas iedzīvotājiem būtiskas izmaiņas sociālajā jomā, atgādina Labklājības ministrija (LM).

Viens no sabiedrībā gaidītākajiem pavērsieniem ir palielinātie bērnu kopšanas pabalsti, kā arī piemaksas par dvīņiem un trīņiem. Par to “LV” jau vairākkārt rakstīts. Tomēr atgādinām, ka tiem vecākiem, kuru bērniņi dzimuši pirms 2005.gada 1.janvāra un kuriem 2005.gadā turpinās bērna kopšanas periods, jārēķinās, ka sākotnēji vienam no viņiem tiks izmaksāts pabalsta avanss 56 lati. Tā pārrēķināšana būs iespējama pēc 31.marta.
No nākamā gada pieaugs arī garantētais minimālais ienākumu (GMI) līmenis – 21 lats pašreizējo 18 latu vietā. Pieaugot sociālajiem pabalstiem, bija jāpalielina arī garantētais minimālais ienākumu līmenis, lai pildītu GMI pabalsta uzdevumu – sniegt atbalstu krīzes situācijā nonākušiem trūcīgiem pašvaldību iedzīvotājiem.
Vēl viens jaunums ir tāds, ka ar celiakiju slimie bērni, kuriem nav noteikta invaliditāte, turpmāk mēnesī saņems valsts atbalstu 50 latu.
Savukārt Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem pabalsts būs 35 lati līdzšinējo 12,5 latu vietā.
No jaunā gada tiks nodrošināti valsts apmaksāti sociālās rehabilitācijas pakalpojumi institūcijās personām ar funkcionāliem traucējumiem un politiski represētām personām.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!