• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pusei iedzīvotāju prieks un rūgtums līdzsvarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.12.2004., Nr. 209 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98705

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Stingrāk uzraudzīts administratoru darbs

Vēl šajā numurā

29.12.2004., Nr. 209

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pusei iedzīvotāju prieks un rūgtums līdzsvarā

26% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka viņu ģimenē aizejošajā gadā prieka bijis vairāk nekā sarūgtinājuma, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktās aptaujas rezultāti.

Salīdzinājumā ar situāciju iepriekšējos gados šogad aptaujāto dzīvē ir arvien vairāk prieka. Proti, 2000.gadā tikai 15% aptaujāto atzina, ka prieka bijis vairāk nekā sarūgtinājuma, pērn – 23%.
Tomēr vairāk nekā puse jeb 54% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka viņu ģimenēs šogad vienādā mērā bijis gan prieks, gan sarūgtinājums, bet 14% iedzīvotāju dzīvē 2004.gadā vairāk bijis sarūgtinājuma.
Mazāk prieka bijis aptaujātajiem, kuri vecāki par 55 gadiem, iedzīvotājiem ar pamatizglītību, respondentiem bez Latvijas pilsonības, nestrādājošajiem un tiem, kuru vidējie ienākumi uz vienu ģimenes locekli mēnesī nepārsniedz 42 latus.
To, ka viņu ģimenēs aizejošajā 2004.gadā prieka bijis vairāk nekā sarūgtinājuma, biežāk nekā caurmērā norādījuši iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 44 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, privātajā sektorā nodarbinātie, Zemgalē dzīvojošie un aptaujātie, kuru vidējie ienākumi uz vienu ģimenes locekli mēnesī pārsniedz 127 latus.
Savukārt to, ka ģimenēs sarūgtinājuma bijis vairāk nekā prieka, biežāk nekā caurmērā minējuši aptaujātie, kuri vecāki par 55 gadiem, iedzīvotāji ar pamatizglītību, respondenti bez Latvijas pilsonības, nestrādājošie un iedzīvotāji, kuru vidējie ienākumi uz vienu ģimenes locekli mēnesī nepārsniedz 42 latus.
Aptauja veikta decembrī, izvaicājot 1011 respondentus vecumā no 18 līdz 74 gadiem visā Latvijā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!