• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sadarbības augļi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.12.2004., Nr. 209 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98712

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daži Prozas lasījumu akcenti

Vēl šajā numurā

29.12.2004., Nr. 209

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sadarbības augļi

VIDUSJURA.PNG (120084 bytes)
Guntas Liepiņas-Grīvas glezna “Vidusjūra”
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Jau divpadsmito gadu Agijas Sūnas galerija sadarbībā ar “Hansabanku” rīkoja konkursu “Gada glezna”. Tieši pirms Ziemassvētkiem glezniecības vecmeistars Edvards Grūbe, kam šoreiz bija uzticēta darbu vērtēšana, nosauca radošās skates uzvarētāju. No iesniegtajiem 57 darbiem profesors gada gleznas titulu piešķīra Guntas Liepiņas-Grīvas “Vidusjūrai”. Pamatojums bija kodolīgs un pārliecinošs: “Kas var būt skaistāks par gleznu! Bet jau profesors Ubāns teica – gleznošana ir viena grūta lieta. Tāpēc jo lielāks prieks, ja darbā jūt meistarību un amata prasmi. Šajā gleznā ir viss – emocijas, labs kolorīts, kompozīcija.”
Mākslinieci sveica bankas valdes priekšsēdētāja Ingrīda Blūma, ar prieku paziņojot, ka naudas balva šoreiz ir par 250 latiem lielāka un uzvarētāja saņem 750 latus.
“Hansabankas” Mārketinga nodaļas sabiedrisko attiecību vadītājs Artūrs Eglītis atgādināja, ka sadarbība ar mākslas galeriju sākusies jau ar bankas pirmajiem soļiem, kad rocība vēl nav bijusi visai liela. Tagad kultūras un izglītības atbalsta programma ar katru gadu paplašinās. Bankas jaunajā namā tiek veidota gleznu galerija, kurā pašlaik pārstāvēti 60 latviešu mākslinieki, daudzi no viņiem ar vairākiem darbiem. Banka iegādājusies arī pērn par gada gleznu atzīto Aijas Jurjānes darbu.
Mākslinieki teic, ka Agijai Sūnai ir laimīga roka – viņas galerijā izstādītie darbi nepaliek nepamanīti. Pirms vairākiem gadiem notikušajā Guntas Liepiņas-Grīvas personālizstādē viņas gleznas piesaistīja kāda holandiešu galerista uzmanību. Tika noslēgts līgums, un latviešu māksliniece divus mēnešus varēja gleznot Holandē, pēc tam trīs mēnešus – Spānijā. Te viņa arī iepazinusi Vidusjūru, kuras krāsas un noskaņas iedzīvinātas godalgotajā gleznā.
Konkursa izstāde būs atvērta līdz janvāra vidum. Galerijas apmeklētāji ar krāsainu uzlīmi var izteikt savu atzinību kādam darbam. Izstādei noslēdzoties, vislielāko atsaucību guvušā darba autors saņems skatītāju simpātiju balvu – dāvanu no “Hansabankas” Individuālās apkalpošanas nodaļas.

Aina Rozeniece, “LV”

aina.rozeniece@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!