• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 28. decembra noteikumi Nr. 1059 "Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 27.februāra noteikumos Nr.87 "Prasības tērauda kausēšanas iekārtām un iekārtu tehniskās uzraudzības kārtība"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2004., Nr. 210 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98775

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.1060

Grozījums Ministru kabineta 2002.gada 8.oktobra noteikumos Nr.449 "Noteikumi par muitas iestāžu ierēdņu formas tērpiem, žetonu un dienesta pakāpju atšķirības zīmēm"

Vēl šajā numurā

30.12.2004., Nr. 210

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 1059

Pieņemts: 28.12.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.1059

Rīgā 2004.gada 28.decembrī (prot. Nr.75 10.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 27.februāra noteikumos Nr.87 "Prasības tērauda kausēšanas iekārtām un iekārtu tehniskās uzraudzības kārtība"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par bīstamo iekārtu tehnisko uzraudzību" 3.panta otro daļu
Izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 27.februāra noteikumos Nr.87 "Prasības tērauda kausēšanas iekārtām un iekārtu tehniskās uzraudzības kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 35.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus "pilnvarotā inspicēšanas institūcija" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "inspicēšanas institūcija" (attiecīgā locījumā).

2. Izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Ekonomikas ministrija sadarbībā ar attiecīgo standartu tehnisko komiteju iesaka sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Latvijas standarts" saistībā ar šiem noteikumiem izstrādājamo, adaptējamo un piemērojamo standartu sarakstu."

3. Svītrot 4.punktā vārdus "Valsts bezpeļņas".

4. Papildināt I nodaļu ar 4.1 un 4.2 punktu šādā redakcijā:

"4.1 Tērauda kausēšanas iekārtu tehniskās pārbaudes ir tiesīga veikt akreditēta institūcija, par kuru Ekonomikas ministrija ir publicējusi paziņojumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" (turpmāk — inspicēšanas institūcija), ja tā:

4.1 1. ir akreditēta Latvijas Nacionālajā akreditācijas birojā atbilstoši standartā LVS EN 45004 "Galvenie kritēriji dažāda veida institūcijām, kas veic inspekciju" noteiktajiem kritērijiem;

4.1 2. ir apdrošinājusi savu civiltiesisko atbildību tādā apjomā, lai segtu iespējamās kļūdas dēļ radušos zaudējumus, kas sadarbībā ar institūcijas izvēlēto apdrošinātāju aprēķināti institūcijas darbības jomas risku novērtējumā.

4.2 Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs novērtē un uzrauga inspicēšanas institūcijas atbilstību šo noteikumu 4.1 punktā minētajām prasībām."

5. Aizstāt 7.punktā vārdus "izdod un aizpilda iekārtas uzstādītājs" ar vārdiem "aizpilda iekārtas valdītājs".

6. Izteikt 8.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"8. Tērauda kausēšanas iekārtas valdītājs pievieno pasei atbilstības deklarāciju atbilstoši normatīvajiem aktiem par mašīnu drošību, kā arī montāžas un lietošanas instrukciju valsts valodā. Instrukcijā ir norādīta šāda informācija:".

7. Izteikt 8.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.5. tērauda kausēšanas iekārtas tehniskā dokumentācija, rasējumi, diagrammas un aprēķini, ja tie palīdz izprast tērauda kausēšanas iekārtas lietošanu vai ja valdītājs paredzējis pagarināt iekārtas lietošanas ilgumu (resursu)."

8. Izteikt 10.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.2. nodrošināt tērauda kausēšanas iekārtas apkalpošanai pietiekamu skaitu personāla, kas ir apmācīts un instruēts saskaņā ar normatīvajiem aktiem par darba aizsardzību, lietojot darba aprīkojumu, kā arī nodrošināt personāla apmācību darba aizsardzības jautājumos, ņemot vērā iekārtas konstrukciju un lietošanas apstākļus;".

9. Izteikt 74.punktu šādā redakcijā:

"74. Inspicēšanas institūcijas veic tērauda kausēšanas iekārtas pirmreizējo tehnisko pārbaudi, kārtējās tehniskās pārbaudes, lietošanas ilguma (resursa) pagarināšanas pārbaudi un ārkārtas tehniskās pārbaudes saskaņā ar piemērojamajiem standartiem."

10. Izteikt 75.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"75. Tērauda kausēšanas iekārtas valdītājs pirms iekārtas montāžas iesniedz inspicēšanas institūcijā šādus dokumentus:".

11. Svītrot pielikumā vārdus "Tērauda kausēšanas uzstādītāja preču zīme (logo)".

12. Izteikt pielikumā noteiktā pases parauga 14.punktu šādā redakcijā:

"14. Pasei cauršūti pievienotie dokumenti (piemēram, rasējumi, kas raksturo krāsns oderējumu, darba telpas armatūru, krāsns galvas armatūru, sārņu kameru un reģeneratoru karkasu, pēdu siju izvietojumu, krāsns sārņu kameras reģeneratoru velvi, pildlūku pacelšanas mehānismus un aizbīdņu bloķēšanu, krāsns apkuri un dzesēšanu, dūmu kanālus, tekņu un kausu konstrukciju, tērauda kausēšanas iekārtas vadības pulti):

______________________________________".
Ministru prezidenta vietā — veselības ministrs G.Bērziņš

Ekonomikas ministra vietā — tieslietu ministre S.Āboltiņa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!