• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Tieslietu ministrijas 2004.gada veikumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2004., Nr. 210 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98781

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts kases nozīmīgākajiem darbiem 2004.gadā

Vēl šajā numurā

30.12.2004., Nr. 210

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Tieslietu ministrijas 2004.gada veikumu

Tieslietu ministrijas (TM) gada pēdējā vadības sanāksmē 24.decembrī struktūrvienību un padotības iestāžu vadītāji atskatījās uz svarīgāko, kas paveikts ministrijā un tās padotības iestādēs 2004. gada laikā, kā arī dalījās savās iecerēs, kādam jābūt nākamajam darba gadam.
Viens no būtiskākajiem veikumiem Tieslietu ministrijā ir tās reorganizācija, kā rezultātā radīts stratēģiskās plānošanas sektors, kas veido kopējo vīziju par tieslietu sektora tālāko attīstību.
Padotības iestāžu vadītāji lielākoties atzina, ka šis gads nesis uzlabojumus iestāžu darbībā. Kā atzina Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks Dailis Lūks, 2004. gadā pārvalde veikusi parādu nomaksu, kā arī lielā mērā atrisinājusi situāciju ar pārlieku ilgajiem pirmstiesas izmeklēšanas ieslodzījuma termiņiem.
Nozīmīgu attīstību aizvadītā gada laikā uzsvēra arī Valsts tiesu ekspertīžu biroja vadītāja Maira Čentoricka, norādot, ka ekspertīžu birojs pēc pāriešanas TM padotībā saņēmis nozīmīgu finansējumu, kas palīdzējis uzsākt starptautisko standartu ieviešanu, kas ir ļoti dārgs process un jāīsteno jau līdz 2008. gadam.
Pozitīvu attīstību uzsvēra arī Naturalizācijas pārvaldes vadītājas vietnieks Jānis Kahanovičs, norādot, ka, pateicoties TM atbalstam, 2004. gada laikā jūtami pieaudzis naturalizācijas ātrums, gada laikā saņemto iesniegumu skaitam pirmo reizi desmit gadu darbības laikā sasniedzot 22 000 atzīmi.
Valsts Probācijas dienesta vadītājs Aleksejs Dementjevs pastāstīja, ka, lai gan dienests darbojas tikai vienu gadu, tas jau “iemācījies staigāt un runāt” un guvis atpazīstamību sabiedrībā. Tikai šogad darbu sākusi arī Tiesu administrācija, kuras vadītāja Ilona Beierbaha sanāksmē pauda gandarījumu par ieviestajiem tiesnešu atlases kritērijiem un apmācības kursiem, uz kuriem 2004.gadā pa divām reizēm pabijuši teju visi Latvijas tiesneši.
Divas veiksmīgi īstenotās akcijas, kas pievērsušas sabiedrības uzmanību valodas jautājumam, – “Noķer gimalajiešu lāci!” un “Latviskākā pilsēta” – atzīmēja Valsts valodas centra vadītājs Agris Timuška.
Visu padotības iestāžu vadītāji novēlēja cits citam priecīgus Ziemassvētkus un dalījās nākotnes plānos, izsakot cerību, ka sadarbība ar Tieslietu ministriju 2005. gadā būs vēl operatīvāka un efektīvāka nekā šajā gadā.
Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa pateicās par uzcītīgo darbu klātesošajiem iestāžu un TM struktūrvienību vadītājiem, novēlot visiem siltus Ziemassvētkus.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!