• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tieslietu ministres un Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētāja tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2004., Nr. 210 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98782

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontroles amatpersonas būs vairāk pieejamas iedzīvotājiem

Vēl šajā numurā

30.12.2004., Nr. 210

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tieslietu ministres un Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētāja tikšanos

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa 27.decembrī, tiekoties ar Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētāju Jāni Grīnbergu un priekšsēdētāja vietnieku Askoldu Broku, rosināja padomi vairāk rūpēties par advokātu morāli un ētiku. S.Āboltiņa uzsvēra, ka iedzīvotāju apziņā jurista darbs visbiežāk saistās ar advokāta amatu, tādēļ Zvērinātu advokātu padomei īpaši jārūpējas par šā amata prestižu.
J.Grīnbergs informēja tieslietu ministri, ka šobrīd Latvijā ir 737 advokāti un 45 advokātu palīgi. Lai gan advokātu skaits ir liels, tomēr atsevišķos Latvijas rajonos reizēm ir problemātiski nodrošināt aizstāvību tiesas procesos, īpaši Krāslavas rajonā, kā arī citviet, ja vienlaikus izskatīšanai tiek nozīmētas vairākas lietas.
Tieslietu ministre un Latvijas Zvērinātu advokātu padomes pārstāvji pārrunāja arī jautājumus, kas skar atlīdzības takses par zvērinātu advokātu sniegto juridisko palīdzību un Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumprojektu. Saskaņā ar projektu advokāti ir viena no juridiskajām profesijām, kas maznodrošinātajām personām sniegs juridisko palīdzību.
Sarunas laikā tika pārrunāts arī jaunais Tiesu iekārtas likumprojekts, kas paredz paaugstināt tiesnešu izdienas pensijas un veicina paaudžu maiņu. Tieslietu ministre aicināja Zvērinātu advokātu padomi rūpēties arī par vienmērīgu paaudžu maiņu advokātu vidū.
Saskaņā ar Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas statūtiem, Latvijas Zvērinātu advokātu padome organizē zvērinātu advokātu un viņu palīgu kvalifikācijas paaugstināšanu, reģistrē zvērinātu advokātu birojus un apstiprina to nolikumus, reprezentē Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģiju, sasauc un sagatavo Latvijas Zvērinātu advokātu kopsapulces, kā arī veic citus pienākumus, kas saistīti ar advokātu organizatoriskā darba nodrošināšanu.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!