• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Noslēgusies LR Augstākās padomes Pirmās sesijas materiālu autentiskā publikācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2004., Nr. 210 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98786

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tieslietu ministres un Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētāja tikšanos

Vēl šajā numurā

30.12.2004., Nr. 210

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Noslēgusies LR Augstākās padomes Pirmās sesijas materiālu autentiskā publikācija

Vakar “Latvijas Vēstnesis” laida pasaulē “LR Augstākās padomes stenogrammu” 45. burtnīcu ar 1990.–1993. gada Augstākās padomes Pirmās sesijas noslēguma sēdes materiāliem. Sperts pirmais solis Atjaunotās Latvijas likumdevēja darbības oficiālā atspoguļošanā, ko noteica 1999. gada 29. aprīļa likums “Par Latvijas Republikas Augstākās padomes deputātu tiesisko stāvokli un pensijām” un 2002. gada 17. oktobrī pieņemtie likuma grozījumi. Izdevums ietver visas pilnas, autentiskas AP plenārsēžu stenogrammas par laiku no 1990. gada 3. maija līdz 1993. gada 5. jūlijam, kad “stafeti” pārņem 5. Saeima. Tāda publikācija līdz šim nav bijusi un tādējādi paver iespēju jebkuram interesentam nepastarpināti ielūkoties mūsu valsts visjaunākā laika vēsturē un tās vēsturisko lēmumu tapšanā.
“LR Augstākās padomes stenogrammu” 1. burtnīca klajā nāca šā, 2004. gada, 1. septembrī ar informāciju par Augstākās padomes Pirmās sesijas deputātiem, ar Mandātu komisijas ziņojumu par deputātu pilnvarām, kā arī ar Prezidija, pastāvīgo komisiju, frakciju un Ministru padomes sastāvu. Savukārt 2. burtnīcā – vēsturiskā 1990. gada 4. maija sēde un balsojums par Neatkarības deklarāciju. Un turpmākajās burtnīcās – Ministru padomes, Augstākās tiesas un citu valsts orgānu apstiprināšana, kā arī viss sarežģītais, pirmreizējais, pretspēku cīņas diktētais likumu tapšanas process. Tad nāca likumi par karaklausību un alternatīvo dienestu; par uzņēmējdarbību; par zemes reformu laukos; par budžeta tiesībām Latvijas Republikā; par reliģiskajām organizācijām; par politiskajām partijām; jaunais Pensiju likums.
Arī jaunajā gadā, jau ar pirmo tā nedēļu, LR AP stenogrammu burtnīcas (nu jau Otrā sesija) ies savu gaitu kā “Latvijas Vēstneša” neatņemama daļa. Līdz ar to burtnīcas pienāks katram “Latvijas Vēstneša” abonentam, bet atsevišķi tās varēs iegādāties “Latvijas Vēstneša” Klientu centrā, Bruņinieku ielā 36.
Uz regulāru tikšanos ar savu vēsturi, ar savu valsti, ar savu esību!

Jūsu “Latvijas Vēstnesis”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!