• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Latvijas Televīzijā 2004.gada 31.decembrī, 2005.gadu sagaidot. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.01.2005., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98880

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atvadoties no Saulcerītes Vieses Rīgas krematorijā 2004.gada 30.decembrī

Vēl šajā numurā

04.01.2005., Nr. 1

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Latvijas Televīzijā 2004.gada 31.decembrī, 2005.gadu sagaidot:

Mīļie tautieši!
Es sveicu jūs šajā skaistajā gadu mijā, kad atvadāmies no 2004.gada, kas Latvijai ir bijis sekmīgs, veiksmīgs un vēsturisks. 2004.gada sasniegumi pieder pie tiem, kurus es kā prezidente ar prieku varēšu nosvītrot no sava vēlmju saraksta, un tas atbrīvotu vietu citām vēlmēm un mērķiem, ko izvirzītu.
Mums priekšā stāv jaunais – 2005.gads. Tas nāks ar saviem pārsteigumiem, bet arī ar to, ko varam jau paredzēt. Mēs zinām, ka nākamā gada maijā apritēs piecpadsmit gadu, kopš Latvija atjaunoja savu neatkarību. Tas arī ir apaļš un ievērojams skaitlis un varbūt īstais brīdis, kad palūkoties uz to, kas starplaikā ir sasniegts. Tāpat katrs šajā gadu mijā varētu padomāt par savas dzīves gaitām pēdējos piecpadsmit gadus, pēdējā gada laikā un padomāt par to, kas ir iegūts, kas ir zaudēts, bet galvenokārt priecāties par to, kas ir pie ieguvumiem. Priecāties par to, par ko varam būt lepni, priecāties arī par to, ko citi ir sasnieguši, kas ir mums apkārt. Un, ja kaut kā mums pietrūkst, tad mums paliek cerība, jo vienmēr ir rītdiena, vienmēr ir nākotne, un mēs katrs varam strādāt un pūlēties, lai iecerētais soli pa solim piepildītos nākotnē.
Pieci senāk skolēniem bija augstākā atzīme, ko skolā iegūt. Tas bija katra skolēna sapnis – strādāt “uz piecnieka”. Šajā, 2005.gadā aicinu katru Latvijas iedzīvotāju visa gada garumā strādāt “uz piecnieka”, darīt tikai to labāko, ko katrs spēj, katrs savā vietā un amatā. Ja mēs visi strādāsim “uz piecnieka”, man šķiet, ka Latvija tad tiešām virzīsies uz priekšu. Tik strauji, ka vēl pēc piecpadsmit gadiem mēs visus būsim pārsteiguši, sākot jau ar sevi pašu.
Novēlu jums visiem labu veselību, laimi un prieku jūsu privātajā dzīvē, sekmes jūsu darbā, pārticību jūsu ģimenē! Lai visiem labi klājas 2005.gadā!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!