• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atvadoties no Saulcerītes Vieses Rīgas krematorijā 2004.gada 30.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.01.2005., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98881

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

04.01.2005., Nr. 1

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atvadoties no Saulcerītes Vieses Rīgas krematorijā 2004.gada 30.decembrī:

Ar Saulcerītes aiziešanu latvieši zaudējuši vienu no saviem spožākajiem intelektiem. Saulcerīte bija tāda literatūrpētniece, kas savu darbu veica ar visdziļāko nopietnību, kas nerakstīja neko tādu, kas nebija dziļi pārdomāts un nopietni izpētīts. Bet viņai bija arī viegla spalva un stāstnieces talants, kas palīdzēja viņas atklājumus nodot tālāk citiem, kas palīdzēja tautai iepazīt mūsu literatūras augstākos sasniegumus.
Saulcerīte bija arī cilvēks, kas mācēja sapņot un kas mācēja savos sapņos dalīties ar citiem. Mums bija kopēji sapņi, no kuriem daži piepildījās un daži palika nepiepildīti. Tā dzīvē vienmēr ir: nav labi atlikt uz rītdienu to, ko var padarīt šodien. Mums gadu no gada bija noruna: mums vēlreiz jāizstaigā zvērudārzs, tas zvērudārzs, ko kopā ar viņu vēlreiz atklāju, tas zvērudārzs, ko nebiju redzējusi kopš bērnības. Saulcerītei bija šī spēja iejusties arī bērna saprātā un vienkāršībā, bērna sapņos. Viņai bija spēja saskatīt katrā to bērnu, kas vienmēr paliek viņā, tamdēļ arī viņas pēdējais darbs “Mūžīgie spārni” ir tik dziļi izjusts, un viņa tik pareizi kā neviens ir uztvērusi Aspazijas būtību un personību. Pati Saulcerīte jau bija tik ļoti līdzīga Aspazijai.
Mēs esam zaudējuši labu draugu, sirsnīgu cilvēku un vienu no Latvijas dižākajiem talantiem. Atvadoties no Saulcerītes, atcerēsimies, ka viņa bija viens no tiem cilvēkiem, kas savu vārdu bija pelnījusi un godam nesa. Lai mums paliek no viņas šīs saulainās atmiņas un tas, ko katram no mums viņa ir devusi.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!