• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre, lūdzot informatīvu ziņojumu "digitālās televīzijas" lietā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.2005., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98929

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

05.01.2005., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre, lūdzot informatīvu ziņojumu “digitālās televīzijas” lietā

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa vakar, 4.janvārī, nosūtījusi Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim vēstuli, kurā lūdz Ministru prezidentu uzdot Satiksmes ministrijai visīsākajā laikā sagatavot Ministru kabinetam informatīvo ziņojumu par iespējamām izmaiņām valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts radio un televīzijas centrs” (LVRTC) koncerna institūcijās un iecerēto tā sauktā “digitālās televīzijas” projekta starptautiskās tiesvedības uzraudzības kārtības maiņu. Ministre šādu lūgumu izteikusi, balstoties uz plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju.
Ministre vēlas, lai Satiksmes ministrija informatīvajā ziņojumā sniegtu skaidras, detalizētas atbildes uz uzdotajiem jautājumiem un līdz ar to kliedētu jebkādas aizdomas par vēlmi kaitēt Latvijas valsts interesēm šajā tiesvedības procesā.
Vēstulē Ministru prezidentam Solvita Āboltiņa lūdz uzdot Satiksmes ministrijai sagatavot informatīvo ziņojumu, kurā būtu paskaidrots, kādēļ notikušas izmaiņas LVRTC valdē un padomē – kāds ir valdes un padomes locekļu maiņas iemesls un pamatojums. Ministre pauž bažas, ka valdē ieceltās personas nav pietiekami izvērtētas un, pēc plašsaziņas līdzekļos ziņotā, iespējams, ir bijušas saistītas ar tā saukto “digitālās televīzijas” projektu. Ministre arī vēlas uzzināt, vai Satiksmes ministrija pirms LVRTC valdes locekļu maiņas ir noskaidrojusi, vai jaunie valdes locekļi neatrodas interešu konfliktā.
Tāpat ministre vēstulē A.Kalvītim ierosina Satiksmes ministrijai pamatot iecerēto “digitālās televīzijas” projekta starptautiskās tiesvedības uzraudzības maiņu, uzticot to turpmāk darīt jaunieceltajai LVRTC valdei. Pašlaik tiesvedību uzrauga īpaši šim nolūkam izveidota komisija un LVRTC meitaskompānijas – a/s “Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs” – valde.
Ministre arī lūdz, lai Ministru prezidents uzdod Satiksmes ministrijai paskaidrot, vai pēdējos mēnešos nav nepamatoti un tendenciozi kavēta a/s “Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs” pilnvaroto pārstāvju, kas strādā pie tā sauktā “digitālās televīzijas” projekta tiesvedības, rēķinu apmaksa.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!