• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
100 tūkstoši latu cietušajiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.2005., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98936

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ardievas tumšajiem stikliem nav sāpīgas

Vēl šajā numurā

05.01.2005., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

100 tūkstoši latu cietušajiem

Kopš zemestrīces, kas izraisīja postošo cunami četrās Āzijas valstīs, pagājušas 10 dienas. Vakar Latvijas valdība pirmajā šā gada sēdē uzklausīja Ārlietu ministrijas sagatavoto informāciju par Latvijas iespējām palīdzēt dabas katastrofā cietušajiem. Ārlietu ministrs Artis Pabriks stāstīja, ka Dienvidāzijas valstīm citu valstu sniegtā palīdzība jau patlaban ir aptuveni viens miljards ASV dolāru. Arī ES palīdzībai ir atvēlējusi 30 miljonus ASV dolāru.
Pēc ANO informācijas reģionam ir nepieciešama transporta palīdzība, un ĀM jau ir vērsusies kādā Latvijas firmā, kurai Indonēzijā ir divi helikopteri. Uzņēmums izteicis gatavību sadarboties un sniegt palīdzību. Par precīzākām palīdzības formām lems Ārlietu ministrija (ĀM) sadarbībā ar Iekšlietu un Veselības ministriju, kā arī konsultējoties ar starptautiskajām organizācijām. Par situāciju cunami skartajā reģionā izteicās arī jurists Aivars Borovkovs, kurš nupat atgriezies no turienes. Viņš apliecināja, ka īpaši Šrilankā cilvēki ir ļoti smagi cietuši. Iznīcināta visa iedzīve, tāpēc A.Borovkovs ierosināja apsvērt iespēju organizēt apģērbu pieņemšanas vietas, lai tos nosūtītu uz Āziju.
Sākotnēji izskanēja vēsts, ka valdība varētu piešķirt 100 tūkstošus ASV dolāru, tad intervijā Radio SWH Ministru prezidents Aigars Kalvītis minēja, ka runa varētu būt par 100 tūkstošiem latu. Par aptuveni šādu naudas daudzumu MK arī vienojās. Vēl Ministru kabinets nolēma, ka šodien pulksten 12 uz trim minūtēm Latvijā izsludināts klusuma brīdis, pieminot Dienvidāzijā notikušās dabas katastrofas upurus.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!