• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.2005., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98938

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas zelta nezūdošais mirdzums

Vēl šajā numurā

05.01.2005., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Krievijas “Regnum”:Krievijas ārlietu ministrs intervijā vācu laikrakstam “Handelsblatt” cita starpā izteicies, ka Krievija ir pārliecināta par nepieciešamību noregulēt un veidot normālas attiecības ar Latviju un Igauniju, ko pamato ar Putina ielūgumu valstu prezidentiem piedalīties 9. maija svinībās un Krievijas – Baltijas augstākā līmeņa pārrunās, “kuru gaitā mēs esam gatavi parakstīt robežlīgumu ar Latviju un Igauniju”. Lavrovs minējis arī tā saukto krievvalodīgo minoritāšu problēmu, kas, pēc ministra vārdiem, esot “ne tikai Krievijas, bet pašu šo valstu problēma”. Krievvalodīgie, kas balsoja par šo valstu neatkarību, “šobrīd izrādījušies nevajadzīgi, viņiem joprojām nav balsstiesību, jo vairums no tiem nav pilsoņi”, apgalvo ministrs Lavrovs. Naturalizācijas process noritot lēni, un, strauji realizējoties skolu reformai, krītoties izglītības kvalitāte.”

Vācu “Tageszeitung”: “Ignalinas atomelektrostacijas slēgšana bija viscietākais rieksts iestāšanās sarunās ar ES. Taču ES sarunu delegācija bija spiesta izturēties stingri, lai, paciešot šādu bumbu ar laika degli, vēl vairāk nediskreditētu pašu atomenerģijas ražošanu ar tās “drošajām” iekārtām. Lietuva no Eiropas Savienības par atomelektrostacijas slēgšanu saņems 240 miljonus eiru. Bez tam ES Komisija laikā no 2007. līdz 2013.gadam ir ieplānojusi Lietuvai piešķirt vēl 815 miljonus eiru. Arī Francijas valdība Lietuvai ir piedāvājusi palīdzību jaunas AES būvē un daļu no nepieciešamās naudas.”

Vācu “Frankfurter Rundschau”: “Gadu mijā Luksemburga no Nīderlandes pārņēma ES prezidentūru. Nākamos sešus mēnešus tās premjers Žans Klods Žonkērs būs tas, kurš vadīs ES likteni. Viņam būs jāpaveic brīnumi. Pie tiem pieder Lisabonas stratēģija, kam Eiropa jāpadara par konkurences meistaru un jārada darba vietas. Bez tam Žonkēru gaida vēl divas sarežģītas problēmas – izmaiņas Stabilitātes paktā un Savienības finanšu plāns laikam no 2007. gada līdz 2013. gadam.”

Zviedru “Expressen”: “Vakarā, kad zviedru tūristi cēla trauksmi par katastrofu Taizemē, Laila Freivalde (ārlietu ministre – “LV”) devās uz teātra izrādi. Vienlaikus Jērans Pēršons(premjerministrs – “LV”) ar sievu Anitru mājās svinēja Ziemassvētkus. Premjerministrs otrajos Ziemassvētkos pat nepapūlējās sazināties ar savu ārlietu ministri.”

Angļu “The Financial Times”: “Turpmākiem posmiem ES paplašināšanās procesā jātiek vadītiem un pārraudzītiem uzmanīgi, lai nodrošinātu ES darbības kapacitātes saglabāšanu. Bet Eiropas Savienība nevar aizvērt savas durvis,” raksta ES komisārs paplašināšanās jautājumos Olli Rēns.

ASV “The Washington Post”: “ASV prezidenta Buša vizīte Eiropā nākamajā mēnesī pasludināta par mēģinājumu pasniegties pretī sabiedrotajiem Eiropā un atjaunot attiecības, kurās plaisu radīja karš Irākā. Taču Eiropas uzticības atjaunošana ir daudz būtiskāka ASV spējai turpināt globālās finanšu sistēmas vadību, uzskata agrākais ASV vēstnieks Francijā, tagad – investīciju baņķieris.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!