• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iecerēts plaši atzīmēt 1905.gada notikumu simtgadi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.2005., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98941

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jaunieši kopj zināšanas par ugunsdrošību

Vēl šajā numurā

05.01.2005., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iecerēts plaši atzīmēt 1905.gada notikumu simtgadi

Ar starptautiskām un vietējām konferencēm, izstādēm, lekciju cikliem, lasījumiem, teātra izrādēm un citiem pasākumiem Latvijā visa 2005.gada garumā tiks atzīmēta 1905.gada notikumu simtgade.
Tapusi 1905.gada simtgades atzīmēšanas pasākumu programma, ar kuru var iepazīties Kultūras ministrijas interneta mājas lapā www.km.gov.lv, informē kultūras ministres Helēnas Demakovas preses sekretāre Gunda Ignatāne.
Tā kā 1905.gada notikumi un tā laika aktivitātes vēsturiski tiek vērtētas dažādi, ir būtiski vērst sabiedrības uzmanību uz tā laika notikumiem un to interpretēšanu, uzskata Kultūras ministrija.
1905. gada simtgades atzīmēšanas pasākumu programmas mērķi ir sniegt vispusīgu zinātnisku skatījumu par 1905.gada notikumiem, kā arī 1905.gada notikumu pieredzes kontekstā analizēt sabiedriskos un garīgos procesus mūsdienu Latvijā kā Eiropas Savienības dalībvalstī, izmantot 1905.gada pieredzi, domājot un diskutējot par tādām aktuālām tēmām kā brīvība un vardarbība, demokrātija, cilvēktiesības, nacionāla valsts.
Ar pašvaldību, nevalstisko organizāciju un plašsaziņas līdzekļu starpniecību iecerēts 1905.gada atcerē iesaistīt plašu sabiedrību visā Latvijā, aicināt sakopt un iezīmēt 1905.gada piemiņas vietas katrā novadā, atdzīvināt tautas vēsturisko atmiņu un stiprināt pilsoniskās sabiedrības līdzdalību Latvijas nākotnes veidošanā. Programmā īpaši akcentēta jaunatne – iecerēts piesaistīt skolu jauniešu interesi un uzmanību 1905.gada notikumiem un to iespaidam uz Latvijas vēsturi un latviešu nācijas garīgo izaugsmi.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!