• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gripa nāk no rietumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.01.2005., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99007

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izstāde kā tilts pāri nesapratnei

Vēl šajā numurā

06.01.2005., Nr. 3

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Gripa nāk no rietumiem

Pēdējo gadu tendences liecina, ka gripa Latvijā ierodas no rietumiem, nevis no austrumiem – kā tas bija agrāk.

Pagaidām Eiropas valstīs ir zems gripas saslimstības līmenis. Vienīgi Spānijā gripas izplatība ir vidējā līmenī. Valstīs, kur reģistrēti gripas saslimšanas gadījumi, dominē A tipa gripas vīrusi.
Arī Latvijā vēl nav sākusies gripas epidēmija, informē Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ieva Lasmane.
Pagājušajā nedēļā SVA Virusoloģijas laboratorijā apstiprināts tikai viens gripas saslimšanas gadījums, un arī iepriekšējās nedēļās reģistrēti tikai atsevišķi saslimšanas gadījumi.
Gripas epidēmija sākas tad, kad vidējie saslimstības rādītāji sasniedz 100 saslimšanas gadījumus uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Pagājušā gada dati liecina, ka saslimstības līmenis strauji palielinājās gada otrajā un trešajā nedēļā, sasniedzot epidēmijas apmērus.
Speciālisti skaidro, ka viens no iemesliem, kādēļ šogad ir mazāk saslimšanas gadījumu nekā pērn, ir tas, ka cilvēki vairāk vakcinējas. Pēc SVA rīcībā esošajiem datiem, šogad vakcinācija pret gripu pieaugusi par 41%.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!