• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 4. janvāra noteikumi Nr. 9 "Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2005., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99053-grozijumi-ministru-kabineta-2003-gada-26-augusta-noteikumos-nr-476-noteikumi-par-pesticidu-atlieku-kontroli-augu-valsts-izcelsm...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.10

Noteikumi par uzņēmējdarbības riska valsts nodevas apmēru un darbinieku prasījumu garantiju fondā ieskaitāmās nodevas daļu 2005.gadā

Vēl šajā numurā

07.01.2005., Nr. 4

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 9

Pieņemts: 04.01.2005.

RĪKI
Tiesību aktu un oficiālo paziņojumu oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā. Piedāvājam lejuplādēt digitalizētā laidiena saturu (no Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājuma).
Ministru kabineta noteikumi Nr.9

Rīgā 2005.gada 4.janvārī (prot. Nr.1 26.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos"
Izdoti saskaņā ar Augu aizsardzības likuma 5.panta 4.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos" (Latvijas Vēstnesis, 2003., 119.nr.; 2004., 50.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 11.punktā skaitli un vārdu "1.augustam" ar skaitli un vārdu "30.septembrim".

2. Izteikt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām šādā redakcijā:

"Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvām

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no:

1) Padomes 1976.gada 23.novembra Direktīvas 76/895/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu augļos un dārzeņos un uz tiem;

2) Padomes 1986.gada 24.jūlija Direktīvas 86/362/EEK par pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās;

3) Padomes 1990.gada 27.novembra Direktīvas 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamā daudzuma noteikšanu konkrētos augu izcelsmes produktos un uz tiem, ieskaitot augļus un dārzeņus;

4) Padomes 2002.gada 11.jūlija Direktīvas 2002/63/EK, ar ko nosaka Kopienas paraugu ņemšanas metodes pesticīdu atlieku oficiālajai kontrolei augu un dzīvnieku izcelsmes produktos un uz to virsmas un ar ko atceļ direktīvu 79/700/EEK."

3. 1.pielikuma I nodaļā:

3.1. aizstāt 2.3.2.apakšpunktā vārdu "pipargurķīši" ar vārdu "cukini";

3.2. aizstāt 2.5.1.apakšpunktā vārdu "endives" ar vārdu "endīvijas".

4. 1.pielikuma II nodaļā:

4.1. svītrot 6.punktu;

4.2. izteikt 9.punktu šādā redakcijā:

"9.

"2.45. Triasulfurons, metiltifensulfurons un 2,4-D

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Triasulfurons

Metiltifensulfurons

2,4-D*29

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,05*

 

 

0,05*

 

 

 

1.1.

citrusaugļi:

1

 

apelsīni

 

citroni

 

greipfrūti

 

laimi

 

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

 

pampelmūzes

 

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,05*

 

Indijas rieksti

 

Brazīlijas rieksti

 

ciedru rieksti

 

kastaņi

 

kokosrieksti

 

lazdu rieksti

 

Makadamijas rieksti

 

mandeles

 

pekanrieksti

 

pistācijas

 

valrieksti

 

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,05*

 

āboli

 

aivas

 

bumbieri

 

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

0,05*

 

aprikozes

 

ķirši

 

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

 

plūmes

 

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

0,05*

 

1.5.1.

vīnogas:

 

galda vīnogas

 

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

 

avenes

 

kazenes

 

Logana ogas

 

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

 

dzērvenes

 

mellenes

 

ērkšķogas

 

jāņogas (sarkanās un baltās)

 

upenes

 

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

1.6.

dažādi augļi:

0,05*

 

ananasi

 

avokado

 

banāni

 

dateles

 

granāti

 

kivi augļi

 

kumkvats

 

licijas

 

mango

 

olīvas

 

pasiflora

 

vīģes

 

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,05*

 

0,05*

 

0,05*

 

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

 

galda bietes

 

batātes

 

burkāni

 

saldie kartupeļi

 

kāļi

 

mārrutki

 

pastinaks

 

plostbārdis

 

redīsi, rutki

 

sakņu pētersīļi

 

selerijas

 

topinambūrs

 

rāceņi

 

pārējie

2.2.

sīpolu dārzeņi:

 

ķiploki

 

sīpoli

 

šalotes

 

vasaras sīpoli

 

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu augi:

 

baklažāni

 

paprika

 

tomāti

 

pārējie

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

 

gurķi

 

kabači

 

cukini

 

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

 

arbūzi

 

melones

 

ķirbji

 

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

2.4.

krustziežu dārzeņi:

2.4.1.

ziedošie krustzieži:

 

sparģeļkāposti

 

ziedkāposti

 

pārējie

2.4.2.

galviņu krustzieži:

 

rožu kāposti (Briseles)

 

galviņkāposti

 

pārējie

2.4.3.

lapu krustzieži:

 

Ķīnas kāposti

 

virziņkāposti (Savojas)

 

pārējie

2.4.4.

kolrābji

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

 

kreses

 

salāti

 

salātu baldriņi

 

endīvijas

 

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

 

spināti

 

biešu lapas (lapu bietes)

 

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

2.5.4.

lapu cigoriņi

2.5.5.

garšaugi:

 

kārveles

 

maurloki

 

pētersīļi

 

seleriju lapas

 

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

 

pupas (ar pākstīm)

 

pupas (bez pākstīm)

 

zirņi (ar pākstīm)

 

zirņi (bez pākstīm)

 

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

 

artišoki

 

fenhelis

 

puravi

 

rabarberi

 

selerijas

 

lapu artišoki

 

sparģeļi

 

pārējie

2.8.

sēnes:

 

kultivētās sēnes

 

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,05*

0,05*

0,05*

 

lēcas

 

pupas

 

zirņi

 

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,05*

0,05*

0,1*

 

kokvilnas sēklas

 

linsēklas

 

magoņu sēklas

 

rapšu sēklas

 

saulespuķu sēklas

 

sinepju sēklas

 

sezama sēklas

 

sojas pupas

 

zemesrieksti

 

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,05*

0,05*

0,05*

 

agrie kartupeļi

 

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*

0,1*

0,1*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,1*

0,1*

0,1*";

6.2.9. izteikt 2.46.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"2.46. Etilcinidons, butilcihalofops un famoksadons";

6.2.10. aizstāt 2.46.apakšnodaļas tabulas:

6.2.10.1. 3.ailes nosaukumā vārdu "etil-cinidons" ar vārdu "etilcinidons";

6.2.10.2. 4.ailes nosaukumā vārdu "butil-cihalofops" ar vārdu "butilcihalofops";

6.2.11. izteikt 2.46.apakšnodaļas tabulas 2.3.1. un 2.3.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.3.1.

nakteņu augi:

 

 

 

 

baklažāni

0,2p

 

paprika

 

 

tomāti

1p

 

pārējie

0,02*p

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,2p";

 

gurķi

 

kabači

 

cukini

 

pārējie

6.2.12. papildināt pielikumu ar 2.53., 2.54., 2.55., 2.56., 2.57., 2.58. un 2.59.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.53. 2,4-DB, linurons un pendimetalīns

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

2,4-DB

Linurons

Pendimetalīns

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,05*p1

 

0,05*p1

 

 

1.1.

citrusaugļi:

0,05*p1

 

 

apelsīni

 

citroni

 

greipfrūti

 

laimi

 

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

 

pampelmūzes

 

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,05*p1

 

 

Indijas rieksti

 

Brazīlijas rieksti

 

ciedru rieksti

 

kastaņi

 

kokosrieksti

 

lazdu rieksti

 

Makadamijas rieksti

 

mandeles

 

pekanrieksti

 

pistācijas

 

valrieksti

 

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,05*p1

 

āboli

 

aivas

 

bumbieri

 

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

0,05*p1

 

aprikozes

 

ķirši

 

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

 

plūmes

 

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

0,05*p1

 

1.5.1.

vīnogas:

 

galda vīnogas

 

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

 

avenes

 

kazenes

 

Logana ogas

 

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

 

dzērvenes

 

mellenes

 

ērkšķogas

 

jāņogas (sarkanās un baltās)

 

upenes

 

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

1.6.

dažādi augļi:

0,05*p1

 

 

ananasi

 

avokado

 

banāni

 

dateles

 

granāti

 

kivi augļi

 

kumkvats

 

licijas

 

mango

 

olīvas

 

pasiflora

 

vīģes

 

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,05*p1

 

 

 

 

 

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

 

 

 

galda bietes

 

 

 

batātes

 

 

 

burkāni

0,2p1

0,2p1

 

saldie kartupeļi

 

 

 

kāļi

 

 

 

mārrutki

 

0,2p1

 

pastinaks

0,2 p1

0,2p1

 

plostbārdis

 

 

 

redīsi, rutki

 

 

 

sakņu pētersīļi

0,2 p1

0,2p1

 

selerijas

0,5 p1

 

 

topinambūrs

 

 

 

rāceņi

 

 

 

pārējie

0,05*p1

0,05*p1

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,05*p1

0,05*p1

 

ķiploki

 

sīpoli

 

šalotes

 

vasaras sīpoli

 

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

0,05*p1

 

0,05*p1

 

2.3.1.

nakteņu augi:

 

baklažāni

 

paprika

 

tomāti

 

pārējie

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

 

gurķi

 

kabači

 

cukini

 

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

 

arbūzi

 

melones

 

ķirbji

 

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

2.4.

krustziežu dārzeņi:

0,05*p1

0,05*p1

2.4.1.

ziedošie krustzieži:

 

sparģeļkāposti

 

ziedkāposti

 

pārējie

2.4.2.

galviņu krustzieži:

 

rožu kāposti (Briseles)

 

galviņkāposti

 

pārējie

2.4.3.

lapu krustzieži:

 

Ķīnas kāposti

 

virziņkāposti (Savojas)

 

pārējie

2.4.4.

kolrābji

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

 

0,05*p1

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

0,05*p1

 

kreses

 

salāti

 

salātu baldriņi

 

endīvijas

 

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

0,05*p1

 

spināti

 

biešu lapas (lapu bietes)

 

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

0,05*p1

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,05*p1

2.5.5.

garšaugi:

 

 

kārveles

 

 

maurloki

 

 

pētersīļi

1p1

 

seleriju lapas

1p1

 

pārējie

0,05*p1

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

 

0,2p1

 

pupas (ar pākstīm)

 

 

pupas (bez pākstīm)

0,1p1

 

zirņi (ar pākstīm)

 

 

 

zirņi (bez pākstīm)

0,1p1

 

pārējie

0,05*p1

2.7.

stublāju dārzeņi:

 

0,05*p1

 

artišoki

 

 

fenhelis

 

 

puravi

 

 

rabarberi

 

 

selerijas

0,1p1

 

lapu artišoki

 

 

sparģeļi

 

 

pārējie

0,05*p1

2.8.

sēnes:

0,05*p1

0,05*p1

 

kultivētās sēnes

 

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,05*p1

0,05*p1

0,05*p1

 

lēcas

 

pupas

 

zirņi

 

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,05*p1

0,1*p1

0,1*p1

 

kokvilnas sēklas

 

linsēklas

 

magoņu sēklas

 

rapšu sēklas

 

saulespuķu sēklas

 

sinepju sēklas

 

sezama sēklas

 

sojas pupas

 

zemesrieksti

 

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,05*p1

0,05*p1

0,05*p1

 

agrie kartupeļi

 

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*p1

0,1*p1

0,1*p1

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,1*p1

0,1*p1

0,1*p1

2.54. Imazamokss, oksasulfurons un etoksisulfurons

Nr. p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Imazamokss

Oksasulfurons

Etoksisulfurons

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,05*p1

0,05*p1

0,05*p1

1.1.

citrusaugļi:

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

āboli

aivas

bumbieri

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

aprikozes

ķirši

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

plūmes

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

1.5.1.

vīnogas:

galda vīnogas

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

avenes

kazenes

Logana ogas

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

dzērvenes

mellenes

ērkšķogas

jāņogas (sarkanās un baltās)

upenes

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

1.6.

dažādi augļi:

ananasi

avokado

banāni

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

licijas

mango

olīvas

pasiflora

vīģes

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,05*p1

0,05*p1

0,05*p1

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

galda bietes

batātes

burkāni

saldie kartupeļi

kāļi

mārrutki

pastinaks

plostbārdis

redīsi, rutki

sakņu pētersīļi

selerijas

topinambūrs

rāceņi

pārējie

2.2.

sīpolu dārzeņi:

ķiploki

sīpoli

šalotes

vasaras sīpoli

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu augi:

baklažāni

paprika

tomāti

pārējie

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

gurķi

kabači

cukini

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

arbūzi

melones

ķirbji

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

2.4.

krustziežu dārzeņi:

2.4.1.

ziedošie krustzieži:

sparģeļkāposti

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

galviņu krustzieži:

rožu kāposti (Briseles)

galviņkāposti

pārējie

2.4.3.

lapu krustzieži:

Ķīnas kāposti

virziņkāposti (Savojas)

pārējie

2.4.4.

kolrābji

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

kreses

salāti

salātu baldriņi

endīvijas

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

2.5.4.

lapu cigoriņi

2.5.5.

garšaugi:

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

pupas (ar pākstīm)

pupas (bez pākstīm)

zirņi (ar pākstīm)

zirņi (bez pākstīm)

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

artišoki

fenhelis

puravi

rabarberi

selerijas

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

2.8.

sēnes:

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,05*p1

0,05*p1

0,05*p1

lēcas

pupas

zirņi

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,05*p1

0,05*p1

0,05*p1

kokvilnas sēklas

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas

sinepju sēklas

sezama sēklas

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,05*p1

0,05*p1

0,05*p1

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,01*p1

0,01*p1

0,01*p1

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,01*p1

0,01*p1

0,01*p1

2.55. Foramsulfurons, oksadiargils un ciazofamīds

Nr. p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Foramsulfurons

Oksadiargils

Ciazofamīds

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,01*p1

0,01*p1

1.1.

citrusaugļi:

0,01*p1

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,01*p1

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,01*p1

āboli

aivas

bumbieri

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

0,01*p1

aprikozes

ķirši

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

plūmes

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

1.5.1.

vīnogas:

0,5p1

galda vīnogas

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,01*p1

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

0,01*p1

avenes

kazenes

Logana ogas

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

0,01*p1

dzērvenes

mellenes

ērkšķogas

jāņogas (sarkanās un baltās)

upenes

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,01*p1

1.6.

dažādi augļi:

0,01*p1

ananasi

avokado

banāni

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

licijas

mango

olīvas

pasiflora

vīģes

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,01*p1

0,01*p1

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,01*p1

galda bietes

batātes

burkāni

saldie kartupeļi

kāļi

mārrutki

pastinaks

plostbārdis

redīsi, rutki

sakņu pētersīļi

selerijas

topinambūrs

rāceņi

pārējie

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,01*p1

ķiploki

sīpoli

šalotes

vasaras sīpoli

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu augi:

baklažāni

paprika

tomāti

0,2p1

pārējie

0,01*p1

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

gurķi

0,1p1

kabači

cukini

pārējie

0,01*p1

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,1p1

arbūzi

melones

ķirbji

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

0,01*p1

2.4.

krustziežu dārzeņi:

0,01*p1

2.4.1.

ziedošie krustzieži:

sparģeļkāposti

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

galviņu krustzieži:

rožu kāposti (Briseles)

galviņkāposti

pārējie

2.4.3.

lapu krustzieži:

Ķīnas kāposti

virziņkāposti (Savojas)

pārējie

2.4.4.

kolrābji

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

0,01*p1

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

kreses

salāti

salātu baldriņi

endīvijas

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

2.5.4.

lapu cigoriņi

2.5.5.

garšaugi:

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,01*p1

pupas (ar pākstīm)

pupas (bez pākstīm)

zirņi (ar pākstīm)

zirņi (bez pākstīm)

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,01*p1

artišoki

fenhelis

puravi

rabarberi

selerijas

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

2.8.

sēnes:

0,01*p1

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,01*p1

0,01*p1

0,01*p1

lēcas

pupas

zirņi

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,01*p1

0,01*p1

0,02*p1

kokvilnas sēklas

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas

sinepju sēklas

sezama sēklas

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,01*p1

0,01*p1

0,01*p1

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,05* p1

0,05* p1

0,02*p1

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,05* p1

0,05* p1

0,02*p1

2.56. Metilparations un fenamifoss

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Metilparations*35

Fenamifoss*36

1

2

3

4

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,02*

1.1.

citrusaugļi:

0,02*

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,02*

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,02*

āboli

aivas

bumbieri

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

0,02*

aprikozes

ķirši

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

plūmes

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

0,02*

1.5.1.

vīnogas:

galda vīnogas

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

avenes

kazenes

Logana ogas

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

dzērvenes

mellenes

ērkšķogas

jāņogas (sarkanās un baltās)

upenes

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

1.6.

dažādi augļi:

ananasi

avokado

banāni

0,05

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

licijas

mango

olīvas

pasiflora

vīģes

pārējie

0,02*

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,02*

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

galda bietes

batātes

burkāni

0,05

saldie kartupeļi

kāļi

mārrutki

pastinaks

plostbārdis

redīsi, rutki

sakņu pētersīļi

selerijas

topinambūrs

rāceņi

pārējie

0,02*

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,02*

ķiploki

sīpoli

šalotes

vasaras sīpoli

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu augi:

baklažāni

0,05

paprika

0,1

tomāti

0,05

pārējie

0,02*

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

gurķi

0,05

kabači

0,05

cukini

pārējie

0,02*

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

arbūzi

0,05

melones

0,05

ķirbji

pārējie

0,02*

2.3.4.

cukurkukurūza

0,02*

2.4.

krustziežu dārzeņi:

2.4.1.

ziedošie krustzieži:

0,02*

sparģeļkāposti

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

galviņu krustzieži:

rožu kāposti (Briseles)

0,05

galviņkāposti

0,05

pārējie

0,02*

2.4.3.

lapu krustzieži:

0,02*

Ķīnas kāposti

virziņkāposti (Savojas)

pārējie

2.4.4.

kolrābji

0,02*

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

0,02*

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

kreses

salāti

salātu baldriņi

endīvijas

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

2.5.4.

lapu cigoriņi

2.5.5.

garšaugi:

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,02*

pupas (ar pākstīm)

pupas (bez pākstīm)

zirņi (ar pākstīm)

zirņi (bez pākstīm)

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,02*

artišoki

fenhelis

puravi

rabarberi

selerijas

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

2.8.

sēnes:

0,02*

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,02*

lēcas

pupas

zirņi

0,2

pārējie

0,02

4.

Eļļas augi:

0,05*

0,05*

kokvilnas sēklas

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas

sinepju sēklas

sezama sēklas

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,02*

0,02*

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,05*

0,05*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,05*

0,05*

2.57. Dzīvsudrabs, aldrīns un dieldrīns, hlordāns

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Dzīvsudraba savienojumu summa, izteikta kā dzīvsudrabs

Kombinēts aldrīns un dieldrīns, izteikts kā dieldrīns

Hlordāns*37

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,01*

0,01*

0,01*

1.1.

citrusaugļi:

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

āboli

aivas

bumbieri

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

aprikozes

ķirši

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

plūmes

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

1.5.1.

vīnogas:

galda vīnogas

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

avenes

kazenes

Logana ogas

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

dzērvenes

mellenes

ērkšķogas

jāņogas (sarkanās un baltās)

upenes

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

1.6.

dažādi augļi:

ananasi

avokado

banāni

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

licijas

mango

olīvas

pasiflora

vīģes

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,01*

0,01*

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

galda bietes

batātes

burkāni

saldie kartupeļi

kāļi

mārrutki

pastinaks

0,02 (pamatojas uz fona līmeņiem, ko rada agrāk lietots dieldrīns un aldrīns)

plostbārdis

redīsi, rutki

sakņu pētersīļi

selerijas

topinambūrs

rāceņi

pārējie

0,01*

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,01*

ķiploki

sīpoli

šalotes

vasaras sīpoli

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu augi:

0,01*

baklažāni

paprika

tomāti

pārējie

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,02

(pamatojas uz fona līmeņiem, ko rada agrāk lietots dieldrīns un aldrīns)

gurķi

kabači

cukini

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,03

(pamatojas uz fona līmeņiem, ko rada agrāk lietots dieldrīns un aldrīns)

arbūzi

melones

ķirbji

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

0,01*

2.4.

krustziežu dārzeņi:

0,01*

2.4.1.

ziedošie krustzieži:

sparģeļkāposti

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

galviņu krustzieži:

rožu kāposti (Briseles)

galviņkāposti

pārējie

2.4.3.

lapu krustzieži:

Ķīnas kāposti

virziņkāposti (Savojas)

pārējie

2.4.4.

kolrābji

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

0,01*

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

kreses

salāti

salātu baldriņi

endīvijas

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

2.5.4.

lapu cigoriņi

2.5.5.

garšaugi:

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,01*

pupas (ar pākstīm)

pupas (bez pākstīm)

zirņi (ar pākstīm)

zirņi (bez pākstīm)

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,01*

artišoki

fenhelis

puravi

rabarberi

selerijas

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

2.8.

sēnes:

0,01*

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,01*

0,01*

0,01*

lēcas

pupas

zirņi

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,02*

0,02

(pēc pārraudzības datiem dieldrīna līmenis līdz 0,02 mg/kg sastopams ķirbju sēklās, ko izmanto eļļas ekstrakcijā)

0,02*

kokvilnas sēklas

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas

sinepju sēklas

sezama sēklas

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,01*

0,01*

0,01*

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,02*

0,02*

0,02*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,02*

0,02*

0,02*

2.58. HCH, heksahlorbenzols, etilēna oksīds

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

HCH*38

Heksahlor­benzols

Etilēna oksīds*39

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,01*

0,01*

0,1*

1.1.

citrusaugļi:

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

āboli

aivas

bumbieri

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

aprikozes

ķirši

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

plūmes

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

1.5.1.

vīnogas:

galda vīnogas

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

avenes

kazenes

Logana ogas

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

dzērvenes

mellenes

ērkšķogas

jāņogas (sarkanās un baltās)

upenes

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

1.6.

dažādi augļi:

ananasi

avokado

banāni

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

licijas

mango

olīvas

pasiflora

vīģes

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,01*

0,01*

0,1*

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

galda bietes

batātes

burkāni

saldie kartupeļi

kāļi

mārrutki

pastinaks

plostbārdis

redīsi, rutki

sakņu pētersīļi

selerijas

topinambūrs

rāceņi

pārējie

2.2.

sīpolu dārzeņi:

ķiploki

sīpoli

šalotes

vasaras sīpoli

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu augi:

baklažāni

paprika

tomāti

pārējie

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

gurķi

kabači

cukini

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

arbūzi

melones

ķirbji

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

2.4.

krustziežu dārzeņi:

2.4.1.

ziedošie krustzieži:

sparģeļkāposti

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

galviņu krustzieži:

rožu kāposti (Briseles)

galviņkāposti

pārējie

2.4.3.

lapu krustzieži:

Ķīnas kāposti

virziņkāposti (Savojas)

pārējie

2.4.4.

kolrābji

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

kreses

salāti

salātu baldriņi

endīvijas

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

2.5.4.

lapu cigoriņi

2.5.5.

garšaugi:

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

pupas (ar pākstīm)

pupas (bez pākstīm)

zirņi (ar pākstīm)

zirņi (bez pākstīm)

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

artišoki

fenhelis

puravi

rabarberi

selerijas

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

2.8.

sēnes:

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,01*

0,01*

0,1*

lēcas

pupas

zirņi

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,02*

0,02*

0,2*

kokvilnas sēklas

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas

sinepju sēklas

sezama sēklas

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,01*

0,01*

0,1*

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,02*

0,02*

0,2*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,02*

0,02*

0,2*

2.59. Nitrofens un 1,2-dihloretāns

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Nitrofens

1,2-dihloretāns

1

2

3

4

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,01*

0,01*

1.1.

citrusaugļi:

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

āboli

aivas

bumbieri

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

aprikozes

ķirši

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

plūmes

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

1.5.1.

vīnogas:

galda vīnogas

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

avenes

kazenes

Logana ogas

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

dzērvenes

mellenes

ērkšķogas

jāņogas (sarkanās un baltās)

upenes

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

1.6.

dažādi augļi:

ananasi

avokado

banāni

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

licijas

mango

olīvas

pasiflora

vīģes

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,01*

0,01*

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

galda bietes

batātes

burkāni

saldie kartupeļi

kāļi

mārrutki

pastinaks

plostbārdis

redīsi, rutki

sakņu pētersīļi

selerijas

topinambūrs

rāceņi

pārējie

2.2.

sīpolu dārzeņi:

ķiploki

sīpoli

šalotes

vasaras sīpoli

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu augi:

baklažāni

paprika

tomāti

pārējie

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

gurķi

kabači

cukini

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

arbūzi

melones

ķirbji

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

2.4.

krustziežu dārzeņi:

2.4.1.

ziedošie krustzieži:

sparģeļkāposti

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

galviņu krustzieži:

rožu kāposti (Briseles)

galviņkāposti

pārējie

2.4.3.

lapu krustzieži:

Ķīnas kāposti

virziņkāposti (Savojas)

pārējie

2.4.4.

kolrābji

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

kreses

salāti

salātu baldriņi

endīvijas

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

2.5.4.

lapu cigoriņi

2.5.5.

garšaugi:

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

pupas (ar pākstīm)

pupas (bez pākstīm)

zirņi (ar pākstīm)

zirņi (bez pākstīm)

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

artišoki

fenhelis

puravi

rabarberi

selerijas

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

2.8.

sēnes:

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,01*

0,01*

lēcas

pupas

zirņi

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,02*

0,02*

kokvilnas sēklas

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas

sinepju sēklas

sezama sēklas

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,01*

0,01*

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,02*

0,02*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,02*

0,02*";

6.3. aizstāt piezīmēs tekstu "p - stājas spēkā ar 2007.gada 14.jūliju." ar tekstu

"p - līdz 2007.gada 14.jūlijam noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā.

p1 - līdz 2007.gada 31.decembrim noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā.";

6.4. papildināt piezīmes ar tekstu šādā redakcijā:

"34. Alfa un beta endosulfāna sulfāta summa, izteikta kā endosulfāns.

35. Metilparationa un metilparaoksona summa, izteikta kā metilparations.

36. Fenamifosa, tā sulfoksīda un sulfona summa, izteikta kā fenamifoss.

37. Cis- un trans- hlordāna summa.

38. Visu izomēru (izņemot gamma izomērus) summa.

39. Etilēna oksīda un 2-hloretanola summa, izteikta kā etilēna oksīds."

7. Svītrot 4.pielikuma II nodaļas 6., 7., 13., 21., 29., 35., 44., 64., 79., 80., 81. un 82.punktu.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Zemkopības ministrs M.Roze

Tiesību aktu un oficiālo paziņojumu oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!