"9.
"2.45. Triasulfurons,
metiltifensulfurons un 2,4-D
Nr.
p.k.
|
Produktu grupas, uz kurām attiecas
maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums
|
Triasulfurons
|
Metiltifensulfurons
|
2,4-D*29
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
1.
|
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti,
nesatur cukura piedevas, rieksti:
|
0,05*
|
0,05*
|
|
1.1.
|
citrusaugļi:
|
1
|
|
apelsīni
|
|
citroni
|
|
greipfrūti
|
|
laimi
|
|
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)
|
|
pampelmūzes
|
|
pārējie
|
1.2.
|
koku rieksti (lobīti vai nelobīti):
|
0,05*
|
|
Indijas rieksti
|
|
Brazīlijas rieksti
|
|
ciedru rieksti
|
|
kastaņi
|
|
kokosrieksti
|
|
lazdu rieksti
|
|
Makadamijas rieksti
|
|
mandeles
|
|
pekanrieksti
|
|
pistācijas
|
|
valrieksti
|
|
pārējie
|
1.3.
|
sulīgie augļi:
|
0,05*
|
|
āboli
|
|
aivas
|
|
bumbieri
|
|
pārējie
|
1.4.
|
kauliņaugļi:
|
0,05*
|
|
aprikozes
|
|
ķirši
|
|
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)
|
|
plūmes
|
|
pārējie
|
1.5.
|
ogas un sīkie augļi:
|
0,05*
|
1.5.1.
|
vīnogas:
|
|
galda vīnogas
|
|
vīnogas pārstrādei
|
1.5.2.
|
zemenes (izņemot meža)
|
1.5.3.
|
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):
|
|
avenes
|
|
kazenes
|
|
Logana ogas
|
|
pārējās
|
1.5.4.
|
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):
|
|
dzērvenes
|
|
mellenes
|
|
ērkšķogas
|
|
jāņogas (sarkanās un baltās)
|
|
upenes
|
|
pārējās
|
1.5.5.
|
savvaļas ogas un augļi
|
1.6.
|
dažādi augļi:
|
0,05*
|
|
ananasi
|
|
avokado
|
|
banāni
|
|
dateles
|
|
granāti
|
|
kivi augļi
|
|
kumkvats
|
|
licijas
|
|
mango
|
|
olīvas
|
|
pasiflora
|
|
vīģes
|
|
pārējie
|
2.
|
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai
žāvēti:
|
0,05*
|
0,05*
|
0,05*
|
2.1.
|
sakņu un bumbuļu dārzeņi:
|
|
galda bietes
|
|
batātes
|
|
burkāni
|
|
saldie kartupeļi
|
|
kāļi
|
|
mārrutki
|
|
pastinaks
|
|
plostbārdis
|
|
redīsi, rutki
|
|
sakņu pētersīļi
|
|
selerijas
|
|
topinambūrs
|
|
rāceņi
|
|
pārējie
|
2.2.
|
sīpolu dārzeņi:
|
|
ķiploki
|
|
sīpoli
|
|
šalotes
|
|
vasaras sīpoli
|
|
pārējie
|
2.3.
|
augļu dārzeņi:
|
2.3.1.
|
nakteņu augi:
|
|
baklažāni
|
|
paprika
|
|
tomāti
|
|
pārējie
|
2.3.2.
|
ķirbjaugi ar ēdamu mizu:
|
|
gurķi
|
|
kabači
|
|
cukini
|
|
pārējie
|
2.3.3.
|
ķirbjaugi ar neēdamu mizu:
|
|
arbūzi
|
|
melones
|
|
ķirbji
|
|
pārējie
|
2.3.4.
|
cukurkukurūza
|
2.4.
|
krustziežu dārzeņi:
|
2.4.1.
|
ziedošie krustzieži:
|
|
sparģeļkāposti
|
|
ziedkāposti
|
|
pārējie
|
2.4.2.
|
galviņu krustzieži:
|
|
rožu kāposti (Briseles)
|
|
galviņkāposti
|
|
pārējie
|
2.4.3.
|
lapu krustzieži:
|
|
Ķīnas kāposti
|
|
virziņkāposti (Savojas)
|
|
pārējie
|
2.4.4.
|
kolrābji
|
2.5.
|
lapu dārzeņi un garšaugi:
|
2.5.1.
|
salāti un salātveidīgie:
|
|
kreses
|
|
salāti
|
|
salātu baldriņi
|
|
endīvijas
|
|
pārējie
|
2.5.2.
|
spināti un tiem līdzīgie:
|
|
spināti
|
|
biešu lapas (lapu bietes)
|
|
pārējie
|
2.5.3.
|
ūdens kreses
|
2.5.4.
|
lapu cigoriņi
|
2.5.5.
|
garšaugi:
|
|
kārveles
|
|
maurloki
|
|
pētersīļi
|
|
seleriju lapas
|
|
pārējie
|
2.6.
|
pākšaugu dārzeņi (svaigi):
|
|
pupas (ar pākstīm)
|
|
pupas (bez pākstīm)
|
|
zirņi (ar pākstīm)
|
|
zirņi (bez pākstīm)
|
|
pārējie
|
2.7.
|
stublāju dārzeņi:
|
|
artišoki
|
|
fenhelis
|
|
puravi
|
|
rabarberi
|
|
selerijas
|
|
lapu artišoki
|
|
sparģeļi
|
|
pārējie
|
2.8.
|
sēnes:
|
|
kultivētās sēnes
|
|
meža sēnes
|
3.
|
Pākšaugi:
|
0,05*
|
0,05*
|
0,05*
|
|
lēcas
|
|
pupas
|
|
zirņi
|
|
pārējie
|
4.
|
Eļļas augi:
|
0,05*
|
0,05*
|
0,1*
|
|
kokvilnas sēklas
|
|
linsēklas
|
|
magoņu sēklas
|
|
rapšu sēklas
|
|
saulespuķu sēklas
|
|
sinepju sēklas
|
|
sezama sēklas
|
|
sojas pupas
|
|
zemesrieksti
|
|
pārējie
|
5.
|
Kartupeļi:
|
0,05*
|
0,05*
|
0,05*
|
|
agrie kartupeļi
|
|
uzglabājamie kartupeļi
|
6.
|
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai
nefermentēta Camellia sinensis)
|
0,1*
|
0,1*
|
0,1*
|
7.
|
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos
sabirzumus
|
0,1*
|
0,1*
|
0,1*";
|
6.2.9. izteikt 2.46.apakšnodaļas nosaukumu šādā
redakcijā:
"2.46. Etilcinidons,
butilcihalofops un famoksadons";
6.2.10. aizstāt 2.46.apakšnodaļas tabulas:
6.2.10.1. 3.ailes nosaukumā vārdu "etil-cinidons" ar vārdu
"etilcinidons";
6.2.10.2. 4.ailes nosaukumā vārdu "butil-cihalofops" ar vārdu
"butilcihalofops";
6.2.11. izteikt 2.46.apakšnodaļas tabulas 2.3.1. un
2.3.2.apakšpunktu šādā redakcijā:
"2.3.1.
|
nakteņu augi:
|
|
|
|
|
baklažāni
|
0,2p
|
|
paprika
|
|
|
tomāti
|
1p
|
|
pārējie
|
0,02*p
|
2.3.2.
|
ķirbjaugi ar ēdamu mizu:
|
0,2p";
|
|
gurķi
|
|
kabači
|
|
cukini
|
|
pārējie
|
6.2.12. papildināt pielikumu ar 2.53., 2.54., 2.55., 2.56.,
2.57., 2.58. un 2.59.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.53. 2,4-DB, linurons un
pendimetalīns
Nr.
p.k.
|
Produktu grupas, uz kurām attiecas
maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums
|
2,4-DB
|
Linurons
|
Pendimetalīns
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
1.
|
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti,
nesatur cukura piedevas, rieksti:
|
0,05*p1
|
|
0,05*p1
|
1.1.
|
citrusaugļi:
|
0,05*p1
|
|
apelsīni
|
|
citroni
|
|
greipfrūti
|
|
laimi
|
|
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)
|
|
pampelmūzes
|
|
pārējie
|
1.2.
|
koku rieksti (lobīti vai nelobīti):
|
0,05*p1
|
|
Indijas rieksti
|
|
Brazīlijas rieksti
|
|
ciedru rieksti
|
|
kastaņi
|
|
kokosrieksti
|
|
lazdu rieksti
|
|
Makadamijas rieksti
|
|
mandeles
|
|
pekanrieksti
|
|
pistācijas
|
|
valrieksti
|
|
pārējie
|
1.3.
|
sulīgie augļi:
|
0,05*p1
|
|
āboli
|
|
aivas
|
|
bumbieri
|
|
pārējie
|
1.4.
|
kauliņaugļi:
|
0,05*p1
|
|
aprikozes
|
|
ķirši
|
|
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)
|
|
plūmes
|
|
pārējie
|
1.5.
|
ogas un sīkie augļi:
|
0,05*p1
|
1.5.1.
|
vīnogas:
|
|
galda vīnogas
|
|
vīnogas pārstrādei
|
1.5.2.
|
zemenes (izņemot meža)
|
1.5.3.
|
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):
|
|
avenes
|
|
kazenes
|
|
Logana ogas
|
|
pārējās
|
1.5.4.
|
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):
|
|
dzērvenes
|
|
mellenes
|
|
ērkšķogas
|
|
jāņogas (sarkanās un baltās)
|
|
upenes
|
|
pārējās
|
1.5.5.
|
savvaļas ogas un augļi
|
1.6.
|
dažādi augļi:
|
0,05*p1
|
|
ananasi
|
|
avokado
|
|
banāni
|
|
dateles
|
|
granāti
|
|
kivi augļi
|
|
kumkvats
|
|
licijas
|
|
mango
|
|
olīvas
|
|
pasiflora
|
|
vīģes
|
|
pārējie
|
2.
|
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai
žāvēti:
|
0,05*p1
|
|
|
2.1.
|
sakņu un bumbuļu dārzeņi:
|
|
|
|
galda bietes
|
|
|
|
batātes
|
|
|
|
burkāni
|
0,2p1
|
0,2p1
|
|
saldie kartupeļi
|
|
|
|
kāļi
|
|
|
|
mārrutki
|
|
0,2p1
|
|
pastinaks
|
0,2 p1
|
0,2p1
|
|
plostbārdis
|
|
|
|
redīsi, rutki
|
|
|
|
sakņu pētersīļi
|
0,2 p1
|
0,2p1
|
|
selerijas
|
0,5 p1
|
|
|
topinambūrs
|
|
|
|
rāceņi
|
|
|
|
pārējie
|
0,05*p1
|
0,05*p1
|
2.2.
|
sīpolu dārzeņi:
|
0,05*p1
|
0,05*p1
|
|
ķiploki
|
|
sīpoli
|
|
šalotes
|
|
vasaras sīpoli
|
|
pārējie
|
2.3.
|
augļu dārzeņi:
|
0,05*p1
|
0,05*p1
|
2.3.1.
|
nakteņu augi:
|
|
baklažāni
|
|
paprika
|
|
tomāti
|
|
pārējie
|
2.3.2.
|
ķirbjaugi ar ēdamu mizu:
|
|
gurķi
|
|
kabači
|
|
cukini
|
|
pārējie
|
2.3.3.
|
ķirbjaugi ar neēdamu mizu:
|
|
arbūzi
|
|
melones
|
|
ķirbji
|
|
pārējie
|
2.3.4.
|
cukurkukurūza
|
2.4.
|
krustziežu dārzeņi:
|
0,05*p1
|
0,05*p1
|
2.4.1.
|
ziedošie krustzieži:
|
|
sparģeļkāposti
|
|
ziedkāposti
|
|
pārējie
|
2.4.2.
|
galviņu krustzieži:
|
|
rožu kāposti (Briseles)
|
|
galviņkāposti
|
|
pārējie
|
2.4.3.
|
lapu krustzieži:
|
|
Ķīnas kāposti
|
|
virziņkāposti (Savojas)
|
|
pārējie
|
2.4.4.
|
kolrābji
|
2.5.
|
lapu dārzeņi un garšaugi:
|
|
0,05*p1
|
2.5.1.
|
salāti un salātveidīgie:
|
0,05*p1
|
|
kreses
|
|
salāti
|
|
salātu baldriņi
|
|
endīvijas
|
|
pārējie
|
2.5.2.
|
spināti un tiem līdzīgie:
|
0,05*p1
|
|
spināti
|
|
biešu lapas (lapu bietes)
|
|
pārējie
|
2.5.3.
|
ūdens kreses
|
0,05*p1
|
2.5.4.
|
lapu cigoriņi
|
0,05*p1
|
2.5.5.
|
garšaugi:
|
|
|
kārveles
|
|
|
maurloki
|
|
|
pētersīļi
|
1p1
|
|
seleriju lapas
|
1p1
|
|
pārējie
|
0,05*p1
|
2.6.
|
pākšaugu dārzeņi (svaigi):
|
|
0,2p1
|
|
pupas (ar pākstīm)
|
|
|
pupas (bez pākstīm)
|
0,1p1
|
|
zirņi (ar pākstīm)
|
|
|
|
zirņi (bez pākstīm)
|
0,1p1
|
|
pārējie
|
0,05*p1
|
2.7.
|
stublāju dārzeņi:
|
|
0,05*p1
|
|
artišoki
|
|
|
fenhelis
|
|
|
puravi
|
|
|
rabarberi
|
|
|
selerijas
|
0,1p1
|
|
lapu artišoki
|
|
|
sparģeļi
|
|
|
pārējie
|
0,05*p1
|
2.8.
|
sēnes:
|
0,05*p1
|
0,05*p1
|
|
kultivētās sēnes
|
|
meža sēnes
|
3.
|
Pākšaugi:
|
0,05*p1
|
0,05*p1
|
0,05*p1
|
|
lēcas
|
|
pupas
|
|
zirņi
|
|
pārējie
|
4.
|
Eļļas augi:
|
0,05*p1
|
0,1*p1
|
0,1*p1
|
|
kokvilnas sēklas
|
|
linsēklas
|
|
magoņu sēklas
|
|
rapšu sēklas
|
|
saulespuķu sēklas
|
|
sinepju sēklas
|
|
sezama sēklas
|
|
sojas pupas
|
|
zemesrieksti
|
|
pārējie
|
5.
|
Kartupeļi:
|
0,05*p1
|
0,05*p1
|
0,05*p1
|
|
agrie kartupeļi
|
|
uzglabājamie kartupeļi
|
6.
|
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai
nefermentēta Camellia sinensis)
|
0,1*p1
|
0,1*p1
|
0,1*p1
|
7.
|
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos
sabirzumus
|
0,1*p1
|
0,1*p1
|
0,1*p1
|
2.54. Imazamokss,
oksasulfurons un etoksisulfurons
Nr. p.k.
|
Produktu grupas, uz kurām attiecas
maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums
|
Imazamokss
|
Oksasulfurons
|
Etoksisulfurons
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
1.
|
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti,
nesatur cukura piedevas, rieksti:
|
0,05*p1
|
0,05*p1
|
0,05*p1
|
1.1.
|
citrusaugļi:
|
|
apelsīni
|
|
citroni
|
|
greipfrūti
|
|
laimi
|
|
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)
|
|
pampelmūzes
|
|
pārējie
|
1.2.
|
koku rieksti (lobīti vai nelobīti):
|
|
Indijas rieksti
|
|
Brazīlijas rieksti
|
|
ciedru rieksti
|
|
kastaņi
|
|
kokosrieksti
|
|
lazdu rieksti
|
|
Makadamijas rieksti
|
|
mandeles
|
|
pekanrieksti
|
|
pistācijas
|
|
valrieksti
|
|
pārējie
|
1.3.
|
sulīgie augļi:
|
|
āboli
|
|
aivas
|
|
bumbieri
|
|
pārējie
|
1.4.
|
kauliņaugļi:
|
|
aprikozes
|
|
ķirši
|
|
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)
|
|
plūmes
|
|
pārējie
|
1.5.
|
ogas un sīkie augļi:
|
1.5.1.
|
vīnogas:
|
|
galda vīnogas
|
|
vīnogas pārstrādei
|
1.5.2.
|
zemenes (izņemot meža)
|
1.5.3.
|
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):
|
|
avenes
|
|
kazenes
|
|
Logana ogas
|
|
pārējās
|
1.5.4.
|
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):
|
|
dzērvenes
|
|
mellenes
|
|
ērkšķogas
|
|
jāņogas (sarkanās un baltās)
|
|
upenes
|
|
pārējās
|
1.5.5.
|
savvaļas ogas un augļi
|
1.6.
|
dažādi augļi:
|
|
ananasi
|
|
avokado
|
|
banāni
|
|
dateles
|
|
granāti
|
|
kivi augļi
|
|
kumkvats
|
|
licijas
|
|
mango
|
|
olīvas
|
|
pasiflora
|
|
vīģes
|
|
pārējie
|
2.
|
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai
žāvēti:
|
0,05*p1
|
0,05*p1
|
0,05*p1
|
2.1.
|
sakņu un bumbuļu dārzeņi:
|
|
galda bietes
|
|
batātes
|
|
burkāni
|
|
saldie kartupeļi
|
|
kāļi
|
|
mārrutki
|
|
pastinaks
|
|
plostbārdis
|
|
redīsi, rutki
|
|
sakņu pētersīļi
|
|
selerijas
|
|
topinambūrs
|
|
rāceņi
|
|
pārējie
|
2.2.
|
sīpolu dārzeņi:
|
|
ķiploki
|
|
sīpoli
|
|
šalotes
|
|
vasaras sīpoli
|
|
pārējie
|
2.3.
|
augļu dārzeņi:
|
2.3.1.
|
nakteņu augi:
|
|
baklažāni
|
|
paprika
|
|
tomāti
|
|
pārējie
|
2.3.2.
|
ķirbjaugi ar ēdamu mizu:
|
|
gurķi
|
|
kabači
|
|
cukini
|
|
pārējie
|
2.3.3.
|
ķirbjaugi ar neēdamu mizu:
|
|
arbūzi
|
|
melones
|
|
ķirbji
|
|
pārējie
|
2.3.4.
|
cukurkukurūza
|
2.4.
|
krustziežu dārzeņi:
|
2.4.1.
|
ziedošie krustzieži:
|
|
sparģeļkāposti
|
|
ziedkāposti
|
|
pārējie
|
2.4.2.
|
galviņu krustzieži:
|
|
rožu kāposti (Briseles)
|
|
galviņkāposti
|
|
pārējie
|
2.4.3.
|
lapu krustzieži:
|
|
Ķīnas kāposti
|
|
virziņkāposti (Savojas)
|
|
pārējie
|
2.4.4.
|
kolrābji
|
2.5.
|
lapu dārzeņi un garšaugi:
|
2.5.1.
|
salāti un salātveidīgie:
|
|
kreses
|
|
salāti
|
|
salātu baldriņi
|
|
endīvijas
|
|
pārējie
|
2.5.2.
|
spināti un tiem līdzīgie:
|
|
spināti
|
|
biešu lapas (lapu bietes)
|
|
pārējie
|
2.5.3.
|
ūdens kreses
|
2.5.4.
|
lapu cigoriņi
|
2.5.5.
|
garšaugi:
|
|
kārveles
|
|
maurloki
|
|
pētersīļi
|
|
seleriju lapas
|
|
pārējie
|
2.6.
|
pākšaugu dārzeņi (svaigi):
|
|
pupas (ar pākstīm)
|
|
pupas (bez pākstīm)
|
|
zirņi (ar pākstīm)
|
|
zirņi (bez pākstīm)
|
|
pārējie
|
2.7.
|
stublāju dārzeņi:
|
|
artišoki
|
|
fenhelis
|
|
puravi
|
|
rabarberi
|
|
selerijas
|
|
lapu artišoki
|
|
sparģeļi
|
|
pārējie
|
2.8.
|
sēnes:
|
|
kultivētās sēnes
|
|
meža sēnes
|
3.
|
Pākšaugi:
|
0,05*p1
|
0,05*p1
|
0,05*p1
|
|
lēcas
|
|
pupas
|
|
zirņi
|
|
pārējie
|
4.
|
Eļļas augi:
|
0,05*p1
|
0,05*p1
|
0,05*p1
|
|
kokvilnas sēklas
|
|
linsēklas
|
|
magoņu sēklas
|
|
rapšu sēklas
|
|
saulespuķu sēklas
|
|
sinepju sēklas
|
|
sezama sēklas
|
|
sojas pupas
|
|
zemesrieksti
|
|
pārējie
|
5.
|
Kartupeļi:
|
0,05*p1
|
0,05*p1
|
0,05*p1
|
|
agrie kartupeļi
|
|
uzglabājamie kartupeļi
|
6.
|
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai
nefermentēta Camellia sinensis)
|
0,01*p1
|
0,01*p1
|
0,01*p1
|
7.
|
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos
sabirzumus
|
0,01*p1
|
0,01*p1
|
0,01*p1
|
2.55. Foramsulfurons,
oksadiargils un ciazofamīds
Nr. p.k.
|
Produktu grupas, uz kurām attiecas
maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums
|
Foramsulfurons
|
Oksadiargils
|
Ciazofamīds
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
1.
|
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti,
nesatur cukura piedevas, rieksti:
|
0,01*p1
|
0,01*p1
|
|
1.1.
|
citrusaugļi:
|
0,01*p1
|
|
apelsīni
|
|
citroni
|
|
greipfrūti
|
|
laimi
|
|
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)
|
|
pampelmūzes
|
|
pārējie
|
1.2.
|
koku rieksti (lobīti vai nelobīti):
|
0,01*p1
|
|
Indijas rieksti
|
|
Brazīlijas rieksti
|
|
ciedru rieksti
|
|
kastaņi
|
|
kokosrieksti
|
|
lazdu rieksti
|
|
Makadamijas rieksti
|
|
mandeles
|
|
pekanrieksti
|
|
pistācijas
|
|
valrieksti
|
|
pārējie
|
1.3.
|
sulīgie augļi:
|
0,01*p1
|
|
āboli
|
|
aivas
|
|
bumbieri
|
|
pārējie
|
1.4.
|
kauliņaugļi:
|
0,01*p1
|
|
aprikozes
|
|
ķirši
|
|
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)
|
|
plūmes
|
|
pārējie
|
1.5.
|
ogas un sīkie augļi:
|
|
1.5.1.
|
vīnogas:
|
0,5p1
|
|
galda vīnogas
|
|
|
vīnogas pārstrādei
|
|
1.5.2.
|
zemenes (izņemot meža)
|
0,01*p1
|
1.5.3.
|
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):
|
|
|
0,01*p1
|
|
avenes
|
|
kazenes
|
|
Logana ogas
|
|
pārējās
|
1.5.4.
|
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):
|
0,01*p1
|
|
dzērvenes
|
|
mellenes
|
|
ērkšķogas
|
|
jāņogas (sarkanās un baltās)
|
|
upenes
|
|
pārējās
|
1.5.5.
|
savvaļas ogas un augļi
|
0,01*p1
|
1.6.
|
dažādi augļi:
|
|
|
0,01*p1
|
|
ananasi
|
|
avokado
|
|
banāni
|
|
dateles
|
|
granāti
|
|
kivi augļi
|
|
kumkvats
|
|
licijas
|
|
mango
|
|
olīvas
|
|
pasiflora
|
|
vīģes
|
|
pārējie
|
2.
|
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai
žāvēti:
|
0,01*p1
|
0,01*p1
|
|
2.1.
|
sakņu un bumbuļu dārzeņi:
|
0,01*p1
|
|
galda bietes
|
|
batātes
|
|
burkāni
|
|
saldie kartupeļi
|
|
kāļi
|
|
mārrutki
|
|
pastinaks
|
|
plostbārdis
|
|
redīsi, rutki
|
|
sakņu pētersīļi
|
|
selerijas
|
|
topinambūrs
|
|
rāceņi
|
|
pārējie
|
2.2.
|
sīpolu dārzeņi:
|
|
|
0,01*p1
|
|
ķiploki
|
|
sīpoli
|
|
šalotes
|
|
vasaras sīpoli
|
|
pārējie
|
2.3.
|
augļu dārzeņi:
|
|
2.3.1.
|
nakteņu augi:
|
|
|
baklažāni
|
|
|
paprika
|
|
|
tomāti
|
0,2p1
|
|
pārējie
|
0,01*p1
|
2.3.2.
|
ķirbjaugi ar ēdamu mizu:
|
|
|
gurķi
|
0,1p1
|
|
kabači
|
|
|
cukini
|
|
|
pārējie
|
0,01*p1
|
2.3.3.
|
ķirbjaugi ar neēdamu mizu:
|
0,1p1
|
|
arbūzi
|
|
melones
|
|
ķirbji
|
|
pārējie
|
2.3.4.
|
cukurkukurūza
|
0,01*p1
|
2.4.
|
krustziežu dārzeņi:
|
0,01*p1
|
2.4.1.
|
ziedošie krustzieži:
|
|
sparģeļkāposti
|
|
ziedkāposti
|
|
pārējie
|
2.4.2.
|
galviņu krustzieži:
|
|
rožu kāposti (Briseles)
|
|
galviņkāposti
|
|
pārējie
|
2.4.3.
|
lapu krustzieži:
|
|
Ķīnas kāposti
|
|
virziņkāposti (Savojas)
|
|
pārējie
|
2.4.4.
|
kolrābji
|
2.5.
|
lapu dārzeņi un garšaugi:
|
0,01*p1
|
2.5.1.
|
salāti un salātveidīgie:
|
|
kreses
|
|
salāti
|
|
salātu baldriņi
|
|
endīvijas
|
|
pārējie
|
2.5.2.
|
spināti un tiem līdzīgie
|
|
spināti
|
|
biešu lapas (lapu bietes)
|
|
pārējie
|
2.5.3.
|
ūdens kreses
|
2.5.4.
|
lapu cigoriņi
|
2.5.5.
|
garšaugi:
|
|
kārveles
|
|
maurloki
|
|
pētersīļi
|
|
seleriju lapas
|
|
pārējie
|
2.6.
|
pākšaugu dārzeņi (svaigi):
|
0,01*p1
|
|
pupas (ar pākstīm)
|
|
pupas (bez pākstīm)
|
|
zirņi (ar pākstīm)
|
|
zirņi (bez pākstīm)
|
|
pārējie
|
2.7.
|
stublāju dārzeņi:
|
0,01*p1
|
|
artišoki
|
|
fenhelis
|
|
puravi
|
|
rabarberi
|
|
selerijas
|
|
lapu artišoki
|
|
sparģeļi
|
|
pārējie
|
2.8.
|
sēnes:
|
0,01*p1
|
|
kultivētās sēnes
|
|
meža sēnes
|
3.
|
Pākšaugi:
|
0,01*p1
|
0,01*p1
|
0,01*p1
|
|
lēcas
|
|
pupas
|
|
zirņi
|
|
pārējie
|
4.
|
Eļļas augi:
|
0,01*p1
|
0,01*p1
|
0,02*p1
|
|
kokvilnas sēklas
|
|
linsēklas
|
|
magoņu sēklas
|
|
rapšu sēklas
|
|
saulespuķu sēklas
|
|
sinepju sēklas
|
|
sezama sēklas
|
|
sojas pupas
|
|
zemesrieksti
|
|
pārējie
|
5.
|
Kartupeļi:
|
0,01*p1
|
0,01*p1
|
0,01*p1
|
|
agrie kartupeļi
|
|
uzglabājamie kartupeļi
|
6.
|
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai
nefermentēta Camellia sinensis)
|
0,05* p1
|
0,05* p1
|
0,02*p1
|
7.
|
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos
sabirzumus
|
0,05* p1
|
0,05* p1
|
0,02*p1
|
2.56. Metilparations un
fenamifoss
Nr.
p.k.
|
Produktu grupas, uz kurām attiecas
maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums
|
Metilparations*35
|
Fenamifoss*36
|
1
|
2
|
3
|
4
|
1.
|
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti,
nesatur cukura piedevas, rieksti:
|
0,02*
|
|
1.1.
|
citrusaugļi:
|
0,02*
|
|
apelsīni
|
|
citroni
|
|
greipfrūti
|
|
laimi
|
|
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)
|
|
pampelmūzes
|
|
pārējie
|
1.2.
|
koku rieksti (lobīti vai nelobīti):
|
0,02*
|
|
Indijas rieksti
|
|
Brazīlijas rieksti
|
|
ciedru rieksti
|
|
kastaņi
|
|
kokosrieksti
|
|
lazdu rieksti
|
|
Makadamijas rieksti
|
|
mandeles
|
|
pekanrieksti
|
|
pistācijas
|
|
valrieksti
|
|
pārējie
|
1.3.
|
sulīgie augļi:
|
0,02*
|
|
āboli
|
|
aivas
|
|
bumbieri
|
|
pārējie
|
1.4.
|
kauliņaugļi:
|
0,02*
|
|
aprikozes
|
|
ķirši
|
|
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)
|
|
plūmes
|
|
pārējie
|
1.5.
|
ogas un sīkie augļi:
|
0,02*
|
1.5.1.
|
vīnogas:
|
|
|
|
galda vīnogas
|
|
vīnogas pārstrādei
|
1.5.2.
|
zemenes (izņemot meža)
|
1.5.3.
|
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):
|
|
avenes
|
|
kazenes
|
|
Logana ogas
|
|
pārējās
|
1.5.4.
|
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):
|
|
dzērvenes
|
|
mellenes
|
|
ērkšķogas
|
|
jāņogas (sarkanās un baltās)
|
|
upenes
|
|
pārējās
|
1.5.5.
|
savvaļas ogas un augļi
|
1.6.
|
dažādi augļi:
|
|
|
ananasi
|
|
|
avokado
|
|
|
banāni
|
0,05
|
|
dateles
|
|
|
granāti
|
|
|
kivi augļi
|
|
|
kumkvats
|
|
|
licijas
|
|
|
mango
|
|
|
olīvas
|
|
|
pasiflora
|
|
|
vīģes
|
|
|
pārējie
|
0,02*
|
2.
|
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai
žāvēti:
|
0,02*
|
|
2.1.
|
sakņu un bumbuļu dārzeņi:
|
|
|
galda bietes
|
|
|
batātes
|
|
|
burkāni
|
0,05
|
|
saldie kartupeļi
|
|
|
kāļi
|
|
|
mārrutki
|
|
|
pastinaks
|
|
|
plostbārdis
|
|
|
redīsi, rutki
|
|
|
sakņu pētersīļi
|
|
|
selerijas
|
|
|
topinambūrs
|
|
|
rāceņi
|
|
|
pārējie
|
0,02*
|
2.2.
|
sīpolu dārzeņi:
|
0,02*
|
|
ķiploki
|
|
|
sīpoli
|
|
|
šalotes
|
|
|
vasaras sīpoli
|
|
|
pārējie
|
|
2.3.
|
augļu dārzeņi:
|
|
2.3.1.
|
nakteņu augi:
|
|
|
baklažāni
|
0,05
|
|
paprika
|
0,1
|
|
tomāti
|
0,05
|
|
pārējie
|
0,02*
|
2.3.2.
|
ķirbjaugi ar ēdamu mizu:
|
|
|
gurķi
|
0,05
|
|
kabači
|
0,05
|
|
cukini
|
|
|
pārējie
|
0,02*
|
2.3.3.
|
ķirbjaugi ar neēdamu mizu:
|
|
|
arbūzi
|
0,05
|
|
melones
|
0,05
|
|
ķirbji
|
|
|
pārējie
|
0,02*
|
2.3.4.
|
cukurkukurūza
|
0,02*
|
2.4.
|
krustziežu dārzeņi:
|
|
2.4.1.
|
ziedošie krustzieži:
|
0,02*
|
|
sparģeļkāposti
|
|
|
ziedkāposti
|
|
|
pārējie
|
|
2.4.2.
|
galviņu krustzieži:
|
|
|
rožu kāposti (Briseles)
|
0,05
|
|
galviņkāposti
|
0,05
|
|
pārējie
|
0,02*
|
2.4.3.
|
lapu krustzieži:
|
0,02*
|
|
Ķīnas kāposti
|
|
|
virziņkāposti (Savojas)
|
|
|
pārējie
|
|
2.4.4.
|
kolrābji
|
0,02*
|
2.5.
|
lapu dārzeņi un garšaugi:
|
0,02*
|
2.5.1.
|
salāti un salātveidīgie:
|
|
kreses
|
|
salāti
|
|
salātu baldriņi
|
|
endīvijas
|
|
pārējie
|
2.5.2.
|
spināti un tiem līdzīgie:
|
|
spināti
|
|
biešu lapas (lapu bietes)
|
|
pārējie
|
2.5.3.
|
ūdens kreses
|
2.5.4.
|
lapu cigoriņi
|
2.5.5.
|
garšaugi:
|
|
kārveles
|
|
maurloki
|
|
pētersīļi
|
|
seleriju lapas
|
|
pārējie
|
2.6.
|
pākšaugu dārzeņi (svaigi):
|
0,02*
|
|
pupas (ar pākstīm)
|
|
pupas (bez pākstīm)
|
|
zirņi (ar pākstīm)
|
|
zirņi (bez pākstīm)
|
|
pārējie
|
2.7.
|
stublāju dārzeņi:
|
0,02*
|
|
artišoki
|
|
fenhelis
|
|
puravi
|
|
rabarberi
|
|
selerijas
|
|
lapu artišoki
|
|
sparģeļi
|
|
pārējie
|
2.8.
|
sēnes:
|
0,02*
|
|
kultivētās sēnes
|
|
meža sēnes
|
3.
|
Pākšaugi:
|
|
0,02*
|
|
lēcas
|
|
|
pupas
|
|
|
zirņi
|
0,2
|
|
pārējie
|
0,02
|
4.
|
Eļļas augi:
|
0,05*
|
0,05*
|
|
kokvilnas sēklas
|
|
linsēklas
|
|
magoņu sēklas
|
|
rapšu sēklas
|
|
saulespuķu sēklas
|
|
sinepju sēklas
|
|
sezama sēklas
|
|
sojas pupas
|
|
zemesrieksti
|
|
pārējie
|
5.
|
Kartupeļi:
|
0,02*
|
0,02*
|
|
agrie kartupeļi
|
|
uzglabājamie kartupeļi
|
6.
|
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai
nefermentēta Camellia sinensis)
|
0,05*
|
0,05*
|
7.
|
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos
sabirzumus
|
0,05*
|
0,05*
|
2.57. Dzīvsudrabs, aldrīns
un dieldrīns, hlordāns
Nr.
p.k.
|
Produktu grupas, uz kurām attiecas
maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums
|
Dzīvsudraba savienojumu summa,
izteikta kā dzīvsudrabs
|
Kombinēts aldrīns un dieldrīns,
izteikts kā dieldrīns
|
Hlordāns*37
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
1.
|
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti,
nesatur cukura piedevas, rieksti:
|
0,01*
|
0,01*
|
0,01*
|
1.1.
|
citrusaugļi:
|
|
apelsīni
|
|
citroni
|
|
greipfrūti
|
|
laimi
|
|
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)
|
|
pampelmūzes
|
|
pārējie
|
1.2.
|
koku rieksti (lobīti vai nelobīti):
|
|
Indijas rieksti
|
|
Brazīlijas rieksti
|
|
ciedru rieksti
|
|
kastaņi
|
|
kokosrieksti
|
|
lazdu rieksti
|
|
Makadamijas rieksti
|
|
mandeles
|
|
pekanrieksti
|
|
pistācijas
|
|
valrieksti
|
|
pārējie
|
1.3.
|
sulīgie augļi:
|
|
āboli
|
|
aivas
|
|
bumbieri
|
|
pārējie
|
1.4.
|
kauliņaugļi:
|
|
aprikozes
|
|
ķirši
|
|
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)
|
|
plūmes
|
|
pārējie
|
1.5.
|
ogas un sīkie augļi:
|
1.5.1.
|
vīnogas:
|
|
galda vīnogas
|
|
vīnogas pārstrādei
|
1.5.2.
|
zemenes (izņemot meža)
|
1.5.3.
|
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):
|
|
avenes
|
|
kazenes
|
|
Logana ogas
|
|
pārējās
|
1.5.4.
|
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):
|
|
dzērvenes
|
|
mellenes
|
|
ērkšķogas
|
|
jāņogas (sarkanās un baltās)
|
|
upenes
|
|
pārējās
|
1.5.5.
|
savvaļas ogas un augļi
|
1.6.
|
dažādi augļi:
|
|
ananasi
|
|
avokado
|
|
banāni
|
|
dateles
|
|
granāti
|
|
kivi augļi
|
|
kumkvats
|
|
licijas
|
|
mango
|
|
olīvas
|
|
pasiflora
|
|
vīģes
|
|
pārējie
|
2.
|
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai
žāvēti:
|
0,01*
|
|
0,01*
|
2.1.
|
sakņu un bumbuļu dārzeņi:
|
|
|
galda bietes
|
|
|
batātes
|
|
|
burkāni
|
|
|
saldie kartupeļi
|
|
|
kāļi
|
|
|
mārrutki
|
|
|
pastinaks
|
0,02 (pamatojas uz fona līmeņiem, ko rada agrāk lietots
dieldrīns un aldrīns)
|
|
plostbārdis
|
|
|
redīsi, rutki
|
|
|
sakņu pētersīļi
|
|
|
selerijas
|
|
|
topinambūrs
|
|
|
rāceņi
|
|
|
pārējie
|
0,01*
|
2.2.
|
sīpolu dārzeņi:
|
0,01*
|
|
ķiploki
|
|
sīpoli
|
|
šalotes
|
|
vasaras sīpoli
|
|
pārējie
|
2.3.
|
augļu dārzeņi:
|
|
2.3.1.
|
nakteņu augi:
|
0,01*
|
|
baklažāni
|
|
paprika
|
|
tomāti
|
|
pārējie
|
2.3.2.
|
ķirbjaugi ar ēdamu mizu:
|
0,02
(pamatojas uz fona līmeņiem, ko rada agrāk lietots dieldrīns
un aldrīns)
|
|
gurķi
|
|
kabači
|
|
cukini
|
|
pārējie
|
2.3.3.
|
ķirbjaugi ar neēdamu mizu:
|
0,03
(pamatojas uz fona līmeņiem, ko rada agrāk lietots dieldrīns
un aldrīns)
|
|
arbūzi
|
|
melones
|
|
ķirbji
|
|
pārējie
|
2.3.4.
|
cukurkukurūza
|
0,01*
|
2.4.
|
krustziežu dārzeņi:
|
0,01*
|
2.4.1.
|
ziedošie krustzieži:
|
|
sparģeļkāposti
|
|
ziedkāposti
|
|
pārējie
|
2.4.2.
|
galviņu krustzieži:
|
|
rožu kāposti (Briseles)
|
|
galviņkāposti
|
|
pārējie
|
2.4.3.
|
lapu krustzieži:
|
|
Ķīnas kāposti
|
|
virziņkāposti (Savojas)
|
|
pārējie
|
2.4.4.
|
kolrābji
|
2.5.
|
lapu dārzeņi un garšaugi:
|
0,01*
|
2.5.1.
|
salāti un salātveidīgie:
|
|
kreses
|
|
salāti
|
|
salātu baldriņi
|
|
endīvijas
|
|
pārējie
|
2.5.2.
|
spināti un tiem līdzīgie:
|
|
spināti
|
|
biešu lapas (lapu bietes)
|
|
pārējie
|
2.5.3.
|
ūdens kreses
|
2.5.4.
|
lapu cigoriņi
|
2.5.5.
|
garšaugi:
|
|
kārveles
|
|
maurloki
|
|
pētersīļi
|
|
seleriju lapas
|
|
pārējie
|
2.6.
|
pākšaugu dārzeņi (svaigi):
|
0,01*
|
|
pupas (ar pākstīm)
|
|
pupas (bez pākstīm)
|
|
zirņi (ar pākstīm)
|
|
zirņi (bez pākstīm)
|
|
pārējie
|
2.7.
|
stublāju dārzeņi:
|
0,01*
|
|
artišoki
|
|
fenhelis
|
|
puravi
|
|
rabarberi
|
|
selerijas
|
|
lapu artišoki
|
|
sparģeļi
|
|
pārējie
|
2.8.
|
sēnes:
|
0,01*
|
|
kultivētās sēnes
|
|
meža sēnes
|
3.
|
Pākšaugi:
|
0,01*
|
0,01*
|
0,01*
|
|
lēcas
|
|
pupas
|
|
zirņi
|
|
pārējie
|
4.
|
Eļļas augi:
|
0,02*
|
0,02
(pēc pārraudzības datiem dieldrīna līmenis līdz 0,02 mg/kg
sastopams ķirbju sēklās, ko izmanto eļļas ekstrakcijā)
|
0,02*
|
|
kokvilnas sēklas
|
|
linsēklas
|
|
magoņu sēklas
|
|
rapšu sēklas
|
|
saulespuķu sēklas
|
|
sinepju sēklas
|
|
sezama sēklas
|
|
sojas pupas
|
|
zemesrieksti
|
|
pārējie
|
5.
|
Kartupeļi:
|
0,01*
|
0,01*
|
0,01*
|
|
agrie kartupeļi
|
|
uzglabājamie kartupeļi
|
6.
|
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai
nefermentēta Camellia sinensis)
|
0,02*
|
0,02*
|
0,02*
|
7.
|
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos
sabirzumus
|
0,02*
|
0,02*
|
0,02*
|
2.58. HCH, heksahlorbenzols,
etilēna oksīds
Nr.
p.k.
|
Produktu grupas, uz kurām attiecas
maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums
|
HCH*38
|
Heksahlorbenzols
|
Etilēna oksīds*39
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
1.
|
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti,
nesatur cukura piedevas, rieksti:
|
0,01*
|
0,01*
|
0,1*
|
1.1.
|
citrusaugļi:
|
|
apelsīni
|
|
citroni
|
|
greipfrūti
|
|
laimi
|
|
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)
|
|
pampelmūzes
|
|
pārējie
|
1.2.
|
koku rieksti (lobīti vai nelobīti):
|
|
Indijas rieksti
|
|
Brazīlijas rieksti
|
|
ciedru rieksti
|
|
kastaņi
|
|
kokosrieksti
|
|
lazdu rieksti
|
|
Makadamijas rieksti
|
|
mandeles
|
|
pekanrieksti
|
|
pistācijas
|
|
valrieksti
|
|
pārējie
|
1.3.
|
sulīgie augļi:
|
|
āboli
|
|
aivas
|
|
bumbieri
|
|
pārējie
|
1.4.
|
kauliņaugļi:
|
|
aprikozes
|
|
ķirši
|
|
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)
|
|
plūmes
|
|
pārējie
|
1.5.
|
ogas un sīkie augļi:
|
1.5.1.
|
vīnogas:
|
|
galda vīnogas
|
|
vīnogas pārstrādei
|
1.5.2.
|
zemenes (izņemot meža)
|
1.5.3.
|
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):
|
|
avenes
|
|
kazenes
|
|
Logana ogas
|
|
pārējās
|
1.5.4.
|
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):
|
|
dzērvenes
|
|
mellenes
|
|
ērkšķogas
|
|
jāņogas (sarkanās un baltās)
|
|
upenes
|
|
pārējās
|
1.5.5.
|
savvaļas ogas un augļi
|
1.6.
|
dažādi augļi:
|
|
ananasi
|
|
avokado
|
|
banāni
|
|
dateles
|
|
granāti
|
|
kivi augļi
|
|
kumkvats
|
|
licijas
|
|
mango
|
|
olīvas
|
|
pasiflora
|
|
vīģes
|
|
pārējie
|
2.
|
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai
žāvēti:
|
0,01*
|
0,01*
|
0,1*
|
2.1.
|
sakņu un bumbuļu dārzeņi:
|
|
galda bietes
|
|
batātes
|
|
burkāni
|
|
saldie kartupeļi
|
|
kāļi
|
|
mārrutki
|
|
pastinaks
|
|
plostbārdis
|
|
redīsi, rutki
|
|
sakņu pētersīļi
|
|
selerijas
|
|
topinambūrs
|
|
rāceņi
|
|
pārējie
|
2.2.
|
sīpolu dārzeņi:
|
|
ķiploki
|
|
sīpoli
|
|
šalotes
|
|
vasaras sīpoli
|
|
pārējie
|
2.3.
|
augļu dārzeņi:
|
2.3.1.
|
nakteņu augi:
|
|
baklažāni
|
|
paprika
|
|
tomāti
|
|
pārējie
|
2.3.2.
|
ķirbjaugi ar ēdamu mizu:
|
|
gurķi
|
|
kabači
|
|
cukini
|
|
pārējie
|
2.3.3.
|
ķirbjaugi ar neēdamu mizu:
|
|
arbūzi
|
|
melones
|
|
ķirbji
|
|
pārējie
|
2.3.4.
|
cukurkukurūza
|
2.4.
|
krustziežu dārzeņi:
|
2.4.1.
|
ziedošie krustzieži:
|
|
sparģeļkāposti
|
|
ziedkāposti
|
|
pārējie
|
2.4.2.
|
galviņu krustzieži:
|
|
rožu kāposti (Briseles)
|
|
galviņkāposti
|
|
pārējie
|
2.4.3.
|
lapu krustzieži:
|
|
Ķīnas kāposti
|
|
virziņkāposti (Savojas)
|
|
pārējie
|
2.4.4.
|
kolrābji
|
2.5.
|
lapu dārzeņi un garšaugi:
|
2.5.1.
|
salāti un salātveidīgie:
|
|
kreses
|
|
salāti
|
|
salātu baldriņi
|
|
endīvijas
|
|
pārējie
|
2.5.2.
|
spināti un tiem līdzīgie:
|
|
spināti
|
|
biešu lapas (lapu bietes)
|
|
pārējie
|
2.5.3.
|
ūdens kreses
|
2.5.4.
|
lapu cigoriņi
|
2.5.5.
|
garšaugi:
|
|
kārveles
|
|
maurloki
|
|
pētersīļi
|
|
seleriju lapas
|
|
pārējie
|
2.6.
|
pākšaugu dārzeņi (svaigi):
|
|
pupas (ar pākstīm)
|
|
pupas (bez pākstīm)
|
|
zirņi (ar pākstīm)
|
|
zirņi (bez pākstīm)
|
|
pārējie
|
2.7.
|
stublāju dārzeņi:
|
|
artišoki
|
|
fenhelis
|
|
puravi
|
|
rabarberi
|
|
selerijas
|
|
lapu artišoki
|
|
sparģeļi
|
|
pārējie
|
2.8.
|
sēnes:
|
|
kultivētās sēnes
|
|
meža sēnes
|
3.
|
Pākšaugi:
|
0,01*
|
0,01*
|
0,1*
|
|
lēcas
|
|
pupas
|
|
zirņi
|
|
pārējie
|
4.
|
Eļļas augi:
|
0,02*
|
0,02*
|
0,2*
|
|
kokvilnas sēklas
|
|
linsēklas
|
|
magoņu sēklas
|
|
rapšu sēklas
|
|
saulespuķu sēklas
|
|
sinepju sēklas
|
|
sezama sēklas
|
|
sojas pupas
|
|
zemesrieksti
|
|
pārējie
|
5.
|
Kartupeļi:
|
0,01*
|
0,01*
|
0,1*
|
|
agrie kartupeļi
|
|
uzglabājamie kartupeļi
|
6.
|
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai
nefermentēta Camellia sinensis)
|
0,02*
|
0,02*
|
0,2*
|
7.
|
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos
sabirzumus
|
0,02*
|
0,02*
|
0,2*
|
2.59. Nitrofens un
1,2-dihloretāns
Nr.
p.k.
|
Produktu grupas, uz kurām attiecas
maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums
|
Nitrofens
|
1,2-dihloretāns
|
1
|
2
|
3
|
4
|
1.
|
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti,
nesatur cukura piedevas, rieksti:
|
0,01*
|
0,01*
|
1.1.
|
citrusaugļi:
|
|
apelsīni
|
|
citroni
|
|
greipfrūti
|
|
laimi
|
|
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)
|
|
pampelmūzes
|
|
pārējie
|
1.2.
|
koku rieksti (lobīti vai nelobīti):
|
|
Indijas rieksti
|
|
Brazīlijas rieksti
|
|
ciedru rieksti
|
|
kastaņi
|
|
kokosrieksti
|
|
lazdu rieksti
|
|
Makadamijas rieksti
|
|
mandeles
|
|
pekanrieksti
|
|
pistācijas
|
|
valrieksti
|
|
pārējie
|
1.3.
|
sulīgie augļi:
|
|
āboli
|
|
aivas
|
|
bumbieri
|
|
pārējie
|
1.4.
|
kauliņaugļi:
|
|
aprikozes
|
|
ķirši
|
|
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)
|
|
plūmes
|
|
pārējie
|
1.5.
|
ogas un sīkie augļi:
|
1.5.1.
|
vīnogas:
|
|
galda vīnogas
|
|
vīnogas pārstrādei
|
1.5.2.
|
zemenes (izņemot meža)
|
1.5.3.
|
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):
|
|
avenes
|
|
kazenes
|
|
Logana ogas
|
|
pārējās
|
1.5.4.
|
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):
|
|
dzērvenes
|
|
mellenes
|
|
ērkšķogas
|
|
jāņogas (sarkanās un baltās)
|
|
upenes
|
|
pārējās
|
1.5.5.
|
savvaļas ogas un augļi
|
1.6.
|
dažādi augļi:
|
|
ananasi
|
|
avokado
|
|
banāni
|
|
dateles
|
|
granāti
|
|
kivi augļi
|
|
kumkvats
|
|
licijas
|
|
mango
|
|
olīvas
|
|
pasiflora
|
|
vīģes
|
|
pārējie
|
2.
|
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai
žāvēti:
|
0,01*
|
0,01*
|
2.1.
|
sakņu un bumbuļu dārzeņi:
|
|
galda bietes
|
|
batātes
|
|
burkāni
|
|
saldie kartupeļi
|
|
kāļi
|
|
mārrutki
|
|
pastinaks
|
|
plostbārdis
|
|
redīsi, rutki
|
|
sakņu pētersīļi
|
|
selerijas
|
|
topinambūrs
|
|
rāceņi
|
|
pārējie
|
2.2.
|
sīpolu dārzeņi:
|
|
ķiploki
|
|
sīpoli
|
|
šalotes
|
|
vasaras sīpoli
|
|
pārējie
|
2.3.
|
augļu dārzeņi:
|
2.3.1.
|
nakteņu augi:
|
|
baklažāni
|
|
paprika
|
|
tomāti
|
|
pārējie
|
2.3.2.
|
ķirbjaugi ar ēdamu mizu:
|
|
gurķi
|
|
kabači
|
|
cukini
|
|
pārējie
|
2.3.3.
|
ķirbjaugi ar neēdamu mizu:
|
|
arbūzi
|
|
melones
|
|
ķirbji
|
|
pārējie
|
2.3.4.
|
cukurkukurūza
|
2.4.
|
krustziežu dārzeņi:
|
2.4.1.
|
ziedošie krustzieži:
|
|
sparģeļkāposti
|
|
ziedkāposti
|
|
pārējie
|
2.4.2.
|
galviņu krustzieži:
|
|
rožu kāposti (Briseles)
|
|
galviņkāposti
|
|
pārējie
|
2.4.3.
|
lapu krustzieži:
|
|
Ķīnas kāposti
|
|
virziņkāposti (Savojas)
|
|
pārējie
|
2.4.4.
|
kolrābji
|
2.5.
|
lapu dārzeņi un garšaugi:
|
2.5.1.
|
salāti un salātveidīgie:
|
|
kreses
|
|
salāti
|
|
salātu baldriņi
|
|
endīvijas
|
|
pārējie
|
2.5.2.
|
spināti un tiem līdzīgie:
|
|
spināti
|
|
biešu lapas (lapu bietes)
|
|
pārējie
|
2.5.3.
|
ūdens kreses
|
2.5.4.
|
lapu cigoriņi
|
2.5.5.
|
garšaugi:
|
|
kārveles
|
|
maurloki
|
|
pētersīļi
|
|
seleriju lapas
|
|
pārējie
|
2.6.
|
pākšaugu dārzeņi (svaigi):
|
|
pupas (ar pākstīm)
|
|
pupas (bez pākstīm)
|
|
zirņi (ar pākstīm)
|
|
zirņi (bez pākstīm)
|
|
pārējie
|
2.7.
|
stublāju dārzeņi:
|
|
artišoki
|
|
fenhelis
|
|
puravi
|
|
rabarberi
|
|
selerijas
|
|
lapu artišoki
|
|
sparģeļi
|
|
pārējie
|
2.8.
|
sēnes:
|
|
kultivētās sēnes
|
|
meža sēnes
|
3.
|
Pākšaugi:
|
0,01*
|
0,01*
|
|
lēcas
|
|
pupas
|
|
zirņi
|
|
pārējie
|
4.
|
Eļļas augi:
|
0,02*
|
0,02*
|
|
kokvilnas sēklas
|
|
linsēklas
|
|
magoņu sēklas
|
|
rapšu sēklas
|
|
saulespuķu sēklas
|
|
sinepju sēklas
|
|
sezama sēklas
|
|
sojas pupas
|
|
zemesrieksti
|
|
pārējie
|
5.
|
Kartupeļi:
|
0,01*
|
0,01*
|
|
agrie kartupeļi
|
|
uzglabājamie kartupeļi
|
6.
|
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai
nefermentēta Camellia sinensis)
|
0,02*
|
0,02*
|
7.
|
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos
sabirzumus
|
0,02*
|
0,02*";
|
6.3. aizstāt piezīmēs tekstu "p - stājas spēkā ar
2007.gada 14.jūliju." ar tekstu
"p - līdz 2007.gada 14.jūlijam noteiktais maksimāli
pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā.
p1 - līdz 2007.gada 31.decembrim noteiktais
maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas
Savienībā.";
6.4. papildināt piezīmes ar tekstu šādā redakcijā:
"34. Alfa un beta endosulfāna sulfāta summa, izteikta kā
endosulfāns.
35. Metilparationa un metilparaoksona summa, izteikta kā
metilparations.
36. Fenamifosa, tā sulfoksīda un sulfona summa, izteikta kā
fenamifoss.
37. Cis- un trans- hlordāna summa.
38. Visu izomēru (izņemot gamma izomērus) summa.
39. Etilēna oksīda un 2-hloretanola summa, izteikta kā
etilēna oksīds."
7. Svītrot 4.pielikuma II nodaļas 6., 7., 13., 21., 29., 35.,
44., 64., 79., 80., 81. un 82.punktu.
Ministru prezidents A.Kalvītis
Zemkopības ministrs M.Roze
ATSAUKSMĒM
|