• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre, tiekoties ar Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2005., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99082

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmes valdes lēmuma Nr.1 izraksts

Par apbalvošanu ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi

Vēl šajā numurā

07.01.2005., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre, tiekoties ar Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes vadību

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa un valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis vakar, 6.janvārī, tikās ar Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes dekānu Kasparu Balodi un Juridiskās fakultātes Valststiesību zinātņu katedras vadītāju Ringoldu Balodi, lai pārrunātu savstarpējās sadarbības iespējas.
LU un Tieslietu ministrijas pārstāvji pārrunāja ministrijas iespējas nodrošināt Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes studentiem prakses vietas. LU pārstāvji izteica priekšlikumu, ka Tieslietu ministrija un tās padotības iestādes varētu nodrošināt prakses vietas aptuveni 150 studentiem. Ministrija janvārī izvērtēs, cik prakses vietu varētu atvēlēt studentiem, jo jau februārī studentiem sākas prakse.
Tieslietu ministrijas pārstāvji izteica priekšlikumu piedāvāt LU diplomdarbu tēmas ministrijai interesējošās jomās, sniedzot studentiem informatīvu atbalstu diplomdarbu izstrādē. Savukārt LU pārstāvji ieteica valsts pārbaudījumu komisiju sastāvā iekļaut arī ministrijas pārstāvjus, jo tajās jābūt pārstāvētiem juristu nākamajiem darba devējiem un ministrija ir viens no darba devējiem LU Juridiskās fakultātes studiju beidzējiem.
Ministrijas pārstāvji arī izteica priekšlikumu LU pārstāvjiem izveidot pastāvīgu ministrijas un LU mācībspēku sadarbību attiecībā uz ministrijas sagatavoto projektu ekspertīzi un konceptuālu risinājumu izstrādi.
Ministrijas un LU pārstāvji detalizētāk izvērtēs abu pušu izteiktos priekšlikumus, un vienošanos par konkrētu sadarbību iecerēts panākt aptuveni triju mēnešu laikā.
Tieslietu ministrija 2002.gadā noslēdza sadarbības līgumu ar četrām augstskolām – LU, Latvijas Policijas akadēmiju, Biznesa augstskolu “Turība” un Baltijas krievu institūtu, bet pašlaik ministrija pārskata sadarbību ar augstskolām, jo vēlas panākt konkrētākas vienošanās par savstarpēju sadarbību.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!