• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2005., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99194

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mums nevajag justies vājiem

Vēl šajā numurā

11.01.2005., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Vācu “Süddeutsche Zeitung”: “Tā kā Latvijas iekšzemes kopprodukts ir tikai 40% no vidējā ES līmeņa, tiek uzskatīts, ka valstij ir liels ekonomiskās attīstības potenciāls. Taču Latvijas politiķi vēlas samazināt valsts atkarību no transporta un finanšu pakalpojumiem. Pašlaik rūpniecības daļa iekšzemes kopproduktā ir tikai 14%. Tāpēc viņi ar ārkārtīgi zemiem nodokļiem – piemēram, uzņēmumu peļņas nodoklis ir 15% – cenšas pievilināt ārvalstu investorus. Investoru meklējumus ārzemēs atvieglo arī iestāšanās ES. Investori izmanto jauno politiski ekonomisko drošību un gūst labumu arī no zemajām algām.”

Krievijas “Regnum” norāda, ka ASV Valsts departamenta ziņojumā par globālo antisemītismu atzīmēti tā parādīšanās gadījumi arī Latvijā, tomēr tajā pašā laikā tiek uzsvērts, ka Latvijas valdība aktīvi darbojas starpnacionālā naida novēršanā.

Austrijas “Die Presse”: “ES Parlamenta prezidents Josē Borrels par lielāko jauno ES dalībvalsti Poliju ir izteicies, ka tā Ukrainā esot rīkojusies ASV ietekmē un jūtoties vairāk saistīta ar Kijevu nekā pārējām ES dalībvalstīm. Teiktais liecina ne tikai par vēsajām attiecībām ar kādreizējo sabiedroto Spāniju, bet arī par to, cik dziļi daudzās ES dalībvalstīs ir iesakņojusies skeptiskā attieksme pēc Varšavas savrupgājieniem Irākas konflikta laikā un debatēs par ES konstitūciju. Polijā ir nobažījušies, ka valsts Eiropas Savienībā varētu nonākt arvien lielākā izolācijā, jo pirmām kārtām no Vācijas, Francijas un Spānijas būšot atkarīgs, cik lielu palīdzību laikā no 2007.gada līdz 2013.gadam valsts saņems no jaunā ES budžeta.”

Vācu “Süddeutsche Zeitung”: “ES valūtas komisārs Almunija paziņojis, ka izrādīs pretimnākšanu Vācijai un Francijai, kuras izdara spiedienu, lai tiktu mīkstināti eiras Stabilitātes pakta kritēriji. Viņš ir gatavs ne pārāk stingri izturēties pret valstīm, kuras daudz naudas izdod izglītībai un pētniecībai, kā arī neto maksātājām. Turpmāk varētu ņemt vērā arī ar ekonomisko struktūru reformām saistītās izmaksas.”

Parīzē izdotais “International Herald Tribune”: “Kad Sadams Huseins 1990.gadā iebruka Irākā, vēsturnieks Deivids Fromkins rakstīja: “1922.gadā Čērčils veiksmīgi iezīmēja arābu Tuvo Austrumu robežas atbilstoši britu civilajām un militārajām valdībām un to vajadzībām. Vēlāk Arābijas Lorenss apgalvos, ka viņš, Čērčils un daži citi pie vakariņu galda izveidojuši mūsdienu Tuvos Austrumus. Septiņdesmit gadus vēlāk aktuāls būs jautājums, vai Tuvo Austrumu iedzīvotāji vēlas dzīvot viņu zīmētajā plānā.” Tas pats jautājums ir aktuāls arī tagad. Pēc autora domām, Izraēlā, Palestīnā un Irākā notiekošais ir jauns “čērčilisks” brīdis.”

Britu “The Financial Times”: “Mahmūds Abass svētdienas naktī paziņojis par pārliecinošu uzvaru palestīniešu prezidenta vēlēšanās, kas pēc asiņainā konflikta gadiem nes cerības par jauna laikmeta iestāšanos attiecībās ar Izraēlu.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!