• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzmanību, iegādājoties pārtiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2005., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99235

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 11. janvārī

Vēl šajā numurā

11.01.2005., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par uzmanību, iegādājoties pārtiku

PARTIKS.PNG (90657 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina patērētājus būt uzmanīgiem, iegādājoties pārtiku to rajonu veikalos, kuros nav elektrības vai ir tās padeves traucējumi.
Patērētājiem, iegādājoties pārtikas produktus, īpaša uzmanība jāpievērš produktiem, kas ātri bojājas. Proti, tādiem, kuriem noteikti īsi derīguma termiņi un kuriem īpaši uzglabāšanas temperatūras režīmi, piemēram, piena, gaļas un zvejas produktiem. Iegādājoties minētos produktus, jāpārliecinās, vai nav bojāts produktu iepakojums, labots marķējums. Tam jābūt skaidri salasāmam un bez labojumiem derīguma termiņā. Dienests arī aicina patērētājus noteikti saglabāt pirkuma čekus, lai nepieciešamības gadījumā varētu pierādīt, kur pārtikas produkts pirkts.
Apzinot situāciju valstī, PVD noskaidrojis, ka sakarā ar vētras postījumiem un elektrības padeves traucējumiem vairākos pārtikas uzņēmumos nedarbojas aukstuma iekārtas, ir traucēta centralizēta ūdens padeve, appludinātas pārtikas produktu uzglabāšanas vietas.
Lai aizsargātu patērētāju veselību, kā arī lai novērstu nekvalitatīvas pārtikas izplatīšanu, PVD iesaka pārtikas uzņēmumiem izvērtēt situāciju un nodrošināt bojātas vai nedrošas pārtikas izņemšanu no apgrozības.
Produktus, kuri atradušies ūdens appludinātās uzglabāšanas vietās un kuri ir hermētiski iesaiņoti, piemēram, alu, limonādi, konservus, tālāk realizēt pieļaujams, ja ir nodrošināta preces iepakojuma atbilstoša kvalitāte un marķējums.
Pārtikas uzņēmumu telpās, kuras tika appludinātas vai cietušas no nokrišņiem vai kurās tika uzglabāti bojāti produkti, jāveic vispārēja mitrā tīrīšana un dezinfekcija.
Plūdu skartajās teritorijās grodu aku ūdeni dienests iesaka lietot tikai novārītu.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!