• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar īpašu uzdevumu ministru sabiedrības integrācijas lietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.2005., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99304

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

12.01.2005., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar īpašu uzdevumu ministru sabiedrības integrācijas lietās

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 11.janvārī, Rīgas pilī tikās ar īpašu uzdevumu ministru sabiedrības integrācijas lietās Ainaru Latkovski. Ministrs izklāstīja prezidentei savas darbības prioritātes un veicamos uzdevumus, kā arī informēja par valdības veikto darbu pie Minoritāšu konvencijas.

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis Valsts prezidentei pasniedza ielūgumu, lūdzot ar savu klātbūtni pagodināt Lībiešu svētkus Mazirbē, kā arī pārrunāja aktuālus sabiedrības integrācijas jautājumus.
Lībiešu svētki Mazirbē tradicionāli notiek augusta pirmajā sestdienā, un šogad interesi par dalību šajos svētkus izrādījis arī Igaunijas prezidents Arnolds Rītels. Atbalsts lībiešu valodas un kultūras attīstībai ir viens no sekretariāta darbības virzieniem, sekretariāts koordinē valsts mērķprogrammas “Lībieši Latvijā” īstenošanu un ir sniedzis atbalstu arī Līvu savienībai Līvu tautas nama atjaunošanai Mazirbē.
Sarunas laikā ministrs Valsts prezidenti iepazīstināja ar dažādām sekretariāta darba aktualitātēm – darbu pilsoniskas sabiedrības attīstīšanā, divu (latviešu un krievu valodā rakstošo un raidošo mediju) informācijas telpu nošķirtības mazināšanas iespējas sadarbībā ar sabiedriskajām raidorganizācijām, kā arī sekretariāta darbu Vispārējās mazākumtautību aizsardzības konvencijas ratifikācijas kontekstā. A.Latkovskis uzsvēra, ka sekretariāta darbinieki detalizēti analizē konvencijas pantu atbilstību Latvijas likumdošanai, kā arī starptautisko pieredzi. Sekretariāta uzdevums ir nodrošināt politiķus ar visaptverošu informāciju un ekspertīzi, lai, valdībai pieņemot lēmumu par konvencijas iesniegšanu ratificēšanai Saeimā, deputātiem būtu pieejama visa nepieciešamā informācija un ekspertīze. Savukārt pēc konvencijas ratificēšanas sekretariāts nodrošinās informāciju sabiedrībai par Latvijā pieņemto mazākumtautības definīciju, konvencijas iespējamajām atrunām un tās ietekmi uz sabiedrību.

Gunta Līne, ministra sekretariāta preses sekretāre

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!