• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas ombuda ievēlēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.2005., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99307

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārkārtas stāvokli valstī pēc dabas katastrofas, par postījumu apzināšanu un to seku novēršanu. Ziņo:

Vēl šajā numurā

12.01.2005., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas ombuda ievēlēšanu

Procedūra: EP Reglaments, 194.pants
Balsojums: 2004.gada 11.janvāris

Kā katra jauna Eiropas Parlamenta sasaukuma sākumā, 11.janvārī notika Eiropas ombuda vēlēšanas. Deputāti ar izteiktu balsu pārsvaru amatā atkārtoti ievēlēja līdzšinējo Eiropas ombudu Nikiforu Diamanduru no Grieķijas, kas pārliecinoši apsteidza itāli Džuzepi Fortunāto.
Eiropas ombuda izveidošana tika paredzēta Māstrihtas līgumā, lai nodrošinātu eiropiešiem tiesības sūdzēties par Eiropas Savienības iestāžu vai struktūru pieļautām administratīvām kļūmēm. Kā iestāžu piemēru var minēt Eiropas Komisiju, Eiropas Savienības Padomi un Eiropas Parlamentu. ES struktūras, par kurām ombuds var izskatīt sūdzības, ir, piemēram, Eiropas Vides pārvalde un Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības pārvalde. Ombuds parasti sāk izmeklēšanu, pamatojoties uz sūdzībam, taču viņš to var darīt arī pēc paša ierosmes. Jāatceras, ka Eiropas ombuds neizskata sūdzības par nacionālām, reģionālām vai vietējās pārvaldes iestādēm, pat ja šīs sūdzības skar Eiropas Savienības jautājumus. Ombuds nav apelācijas institūcija nacionālo tiesu vai nacionālā ombuda pieņemtajiem lēmumiem. Eiropas ombudu ievēlē Eiropas Parlaments. Pirmo Eiropas ombudu Eiropas Parlaments ievēlēja 1995.gadā. 2003.gadā Eiropas ombuds bija saņēmis 2436 lūgumrakstus, t.i. par 10% vairāk nekā 2002.gadā. 

EP Masu saziņas līdzekļu direktorāta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!