• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Konsulāro reģistru Ārlietu ministrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.2005., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99309

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ukraiņu kultūras dienām Latvijā

Vēl šajā numurā

12.01.2005., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Konsulāro reģistru Ārlietu ministrijā

Ārlietu ministrija aicina LR valstspiederīgos pirms došanās uz ārvalstīm vai atrodoties ārvalstīs reģistrēties Konsulārajā reģistrā (KR).
Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments ir izveidojis Konsulāro reģistru (KR), kura mērķis ir apkopot informāciju par LR valstspiederīgajām personām, kas uzturas ārvalstīs. KR tiek veikts LR vēstniecībās, konsulātos un ĀM Konsulārajā departamentā. Nesenie notikumi cunami skartajās valstīs Dienvidaustrumāzijā pierādījuši, cik svarīgi ir apzināt personas un to atrašanās vietu konkrētajā reģionā, lai operatīvi sniegtu konsulāro palīdzību cietušajām personām.
Ārlietu ministrija atkārtoti aicina Latvijas iedzīvotājus reģistrēt savu uzturēšanos ārvalstīs Latvijas vēstniecībās vai konsulātos attiecīgajā valstī. Minētā reģistrācija ļauj nodrošināt šīm personām tiesību un interešu īstenošanu un aizsardzību, kā arī palīdzības sniegšanu ekstremālās situācijās. Latvijas Republikas vēstniecībās un Konsulātos tiek reģistrētas personas, kuras uzturas attiecīgajā valstī. Valstīs, kurās nav Latvijas pārstāvniecības, konsulārā reģistrācija tiek veikta Ārlietu ministrijas Konsulārajā departamentā.
Lai persona tiktu iekļauta konsulārajā reģistrā, vēstniecībā, konsulātā vai Konsulārajā departamentā ir jāiesniedz (personīgi, nosūtot elektroniski, pa pastu vai citādi) aizpildīta anketa, kurā jāiekļauj pamatziņas par personu. Personiska rakstura ziņas persona var sniegt vai nesniegt pēc savas izvēles.
Informācija par personas uzturēšanos ārvalstī tiek glabāta reģistrā līdz brīdim, kad persona pamet attiecīgo valsti. Konsulārās reģistrācijas anketa un sīkāka informācija atrodama Ārlietu ministrijas interneta mājas lapā.

 Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!