• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre, piedaloties konferences "Masu mediju loma varas pārdalē" atklāšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.2005., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99425

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Paziņojums 2005.gada 12.janvārī sakarā ar 9.maija svinībām Maskavā

Vēl šajā numurā

13.01.2005., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre, piedaloties konferences “Masu mediju loma varas pārdalē” atklāšanā

Trešdien, 12.janvārī, apmeklējot starptautiskās konferences “Masu mediju loma varas pārdalē” atklāšanu, tieslietu ministre Solvita Āboltiņa atzinīgi novērtēja projekta īstenotāju aktualizēto diskusiju par dzimumu līdztiesības jautājumiem Latvijā.
Vērtējot pašreizējo situāciju dzimumu līdztiesības jomā valstī, S.Āboltiņa uzsvēra, ka “no ārpuses Latvija izskatās labi, ņemot vērā, ka abas augstākās valsts amatpersonas – prezidente un Saeimas priekšsēdētāja – ir sievietes”. S.Āboltiņa atzina, ka diemžēl pavisam citu situāciju ataino statistikas dati par to, cik sieviešu ieņem vidēja līmeņa vadītāja amatus.
“Vakar valdības sēdē ārlietu ministra vietā prezentēju ziņojumu par to, kā novērtēts Latvijas ziņojums par ANO konvencijas pret sieviešu diskrimināciju izpildi, tajā bija daudz priekšlikumu par to, ko Latvijai vēl vajadzētu darīt, lai uzlabotu situāciju attiecībā uz sieviešu diskrimināciju. Tā ka mums šajā jomā ir daudz jāstrādā,” pauda S.Āboltiņa.
Ministre izteica vilšanos par to, ka par dzimumu līdztiesības jautājumiem Latvijā pašlaik runā tikai sievietes. “Esmu vienisprātis ar bijušo Latvijas ārlietu ministri un bijušo ES komisāri Sandru Kalnieti, kas, uzstājoties konferencē “Masu mediju loma varas pārdalē”, bilda, ka šīs problēmas varēs atrisināt tad, kad par tām runās arī vīrieši. Manuprāt, pašlaik svarīgākais ir palīdzēt sievietēm, kas stereotipu, sociālu apstākļu vai kādu citu iemeslu dēļ atturas aktīvi darboties publiskajā sfērā un ieņemt vadošus amatus,” secinājusi S.Āboltiņa.
Konferences lektores savās uzrunās vairākkārt minēja arī jautājumu par kvotām, kas ieviestas dažās Skandināvijas valstīs attiecībā uz dzimumu sadalījumu parlamentā. Pret savu viedokli S.Āboltiņa pauda atturīgu attieksmi, uzsverot to, ka, viņasprāt, profesionālās spējas nav atkarīgas no dzimuma.
Konferences atklāšanā vakar tika ieskicēta dzimumu līdztiesības politikas attīstība Latvijā. Kā uzrunā atzīmēja labklājības ministre Dagnija Staķe, pēdējā gadā Latvijā šajā jomā darīts daudz – valdībā apstiprināta programma dzimumu līdztiesības īstenošanai, turklāt dzimumu līdztiesība izvirzīta par vienu no horizontālajām prioritātēm, apgūstot Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstu.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!