• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izsludināts konkurss ES informācijas vietu izveidei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2005., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99529

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā pilnveidot ienākumu gūšanas kontroli

Vēl šajā numurā

14.01.2005., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izsludināts konkurss ES informācijas vietu izveidei

Kā liecina sabiedriskās domas aptaujas, cilvēki Latvijā vēl aizvien nav pietiekami informēti par jautājumiem, kas saistīti ar Eiropas Savienību (ES), par tās programmām un iespējām tajās līdzdarboties. Lai sabiedrību izglītotu, vakar, 12.janvārī, Sabiedrības integrācijas fonds sadarbībā ar Valsts kanceleju Eiropas Komisijas vārdā izsludināja pieteikšanos uz dotāciju saņemšanu “Europe Direct” informācijas tīkla informācijas punktu izveidei.
Programmas mērķis ir radīt visā valstī vairākus informācijas punktus, kuros gan lauku, gan pilsētas iedzīvotāji varētu saņemt nepieciešamo informāciju par ES. Dotācija tiks piešķirta četrus gadus, kopumā – 576 000 eiru. Šogad pieejamā daļa – 144 000 eiru. Dotācija katram punktam nedrīkstēs pārsniegt 50% no visām izmaksām. Tātad projektu pieteicējiem jādomā, kur rast līdzfinansējumu. Latvijā 33 rajona bibliotēkās jau darbojas ES informācijas punkti, kas ir arī reālākie pretendenti uz dotāciju. Paredzēts par Eiropas Komisijas piešķirto naudu izveidot 6–12 informācijas punktus visā valstī.
Kā uzsver fonda direktors Nils Sakss, informācijas punktu darbiniekiem vajadzēs būt īpaši aktīviem, viņu uzdevums – ne tikai savākt informāciju par ES un salikt plauktos, bet arī rīkot izglītojošus seminārus, ar priekšlasījumiem apbraukāt skolas, izplatīt bukletus. Dotācijā viena punkta izveidei saņems no 12 000 līdz 24 000 eiru. Pieteikumus varēs iesniegt gan valsts, gan sabiedriskās institūcijas, gan privātās ar sabiedrisko pakalpojumu sniegšanas misiju. Reālākais līdzfinansējuma avots varētu būt pašvaldības, kuru teritorijā informācijas punkts atradīsies. Iespējams, viens punkts vienā pagastā nespēs apgūt arī minimālo summu – 12 000 eiru, izeja varētu būt vairāku pagastu apvienošanās. Punktu darbiniekiem būs iespēja stažēties ārzemēs, Briselē.
Pieteikumi jāiesniedz Sabiedrības integrācijas fondā 40 dienu laikā – līdz 21.februārim. Paziņojums par rezultātiem būs marta vidū, līgumi tiks noslēgti līdz 31.martam, un informācijas punkti savu darbu varēs sākt no aprīļa. Līgums tiks slēgts uz gadu, vēlāk to pagarinās. Jaunus konkursus katru gadu neizsludinās.

Rūta Kesnere, “LV”
ruta.kesnere@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!