• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās, tiekoties ar Latvijas Jaunatnes padomes pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2005., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99542

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās,tiekoties ar Latvijas Nacionālo kultūras biedrību vadītāju

Vēl šajā numurā

14.01.2005., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās, tiekoties ar Latvijas Jaunatnes padomes pārstāvjiem

12.janvārī īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis tikās ar Latvijas Jaunatnes padomes pārstāvjiem. Organizācijas prezidents Andris Grafs iepazīstināja ministru ar organizācijas darbību, kā arī pārrunātas savstarpējās sadarbības iespējas.
A.Grafs pastāstīja, ka Latvijas Jaunatnes padome sākusi īstenot Sabiedrības integrācijas fonda atbalstītu projektu Latvijas pagastos. Projektā akcentēta sociālā integrācija, jo nereti tieši šie jautājumi pagastos ir aktuālākie un, atrisinot šos jautājumus, arī etniskā integrācija var noritēt veiksmīgāk. Pagastos plānots izvietot informatīvos stendus un materiālus, kuros cilvēks var uzzināt vairāk par savām iespējām un tiesībām. Iecerēts izveidot arī rokasgrāmatu pašvaldību darbiniekiem par to, kā reāli risināt integrācijas problēmas. Projekta īstenošanas sadarbības partneris ir Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts.
Kā uzsvēra jaunatnes organizācijas prezidents, tuvākajā laikā valdībā būtu jāapstiprina pilsoniskās sabiedrības attīstības stratēģijas pamatnostādnes un programma: “Šajos dokumentos ietverts viss, kas saistīts ar pilsoniskas sabiedrības attīstības jautājumiem, apzinātas problēmas, kā arī piedāvāti konstruktīvi risinājumi un labi mehānismi, lai šīs problēmas novērstu un veicinātu sadarbību starp valsts pārvaldi un nevalstiskajām organizācijām.” A.Latkovskis norādīja, ka programmas apstiprināšana ir viena no sekretariāta darbības prioritātēm un viņš uzdevis saviem darbiniekiem veikt pēdējos priekšdarbus pirms programmas apstiprināšanas Ministru kabinetā.
A.Latkovskis un A.Grafs vienojās izstrādāt turpmākās sadarbības līguma projektu pilsoniskās sabiedrības stiprināšanai un jauniešu līdzdalības veicināšanai.
Latvijas Jaunatnes padome ir 1992.gadā dibināta bērnu un jauniešu sabiedrisko organizāciju apvienība – platforma interešu aizstāvībai, organizāciju izaugsmei un informācijas apritei. Tā apvieno organizācijas, kas darbojas dažādās interešu jomās, šīs organizācijas ir daudzveidīgas: vides, ekoloģiskās, kristīgās, politiskās, kultūras, veselīga dzīvesveida, sociālā darba, sporta u.c. Organizācijas misija ir jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošana un interešu pārstāvēšana, sekmējot jaunatnes organizāciju nozīmību, veicinot to attīstību, sadarbību un iesaistīšanos sabiedriski politiskajos procesos, lai nodrošinātu demokrātiskas sabiedrības veidošanu un vērtību pārmantošanu Latvijā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!