• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre, apmeklējot Datu valsts inspekciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2005., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99543

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas 1905.gada revolūcijas simtgadei veltītā pasākumā Rīgā, 11.Novembra krastmalā, 2005.gada 13.janvārī

Vēl šajā numurā

14.01.2005., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre, apmeklējot Datu valsts inspekciju

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa vakar, 13.janvārī, iepazīšanās vizītē apmeklēja Tieslietu ministrijas pārraudzības iestādi – Datu valsts inspekciju (DVI).
Tikšanās laikā ar DVI direktori Signi Plūmiņu un viņas vietnieku Ilgvaru Tīsu ministre pārrunāja inspekcijas darbību, aktualitātes, problēmas un turpmākās attīstības perspektīvas, kā arī inspekcijas tiesisko statusu, jo Eiropas Komisija norādījusi, ka DVI lēmumu pieņemšanā nedrīkst ietekmēt izpildvara.
Solvita Āboltiņa ar inspekcijas vadību pārrunāja informācijas atklātības likuma ievērošanas uzraudzību, kas ir viena no DVI funkcijām. DVI direktore Signe Plūmiņa informēja, ka pašlaik tiek īstenots Pasaules bankas finansēts projekts, kura ietvaros noskaidro līdzīgu likumu īstenošanas praksi citās valstīs, lai pēc tam piedāvātu priekšlikumus Latvijas informācijas atklātības likuma uzlabošanai. DVI vadība atzina, ka pašlaik likumu ir iespējams dažādi interpretēt, piemēram, attiecībā uz informācijas publiskošanu par prēmiju izmaksāšanu valsts vai pašvaldību amatpersonām.
“Es personīgi uzskatu, ka informācijai par prēmiju izmaksām konkrētām amatpersonām, protams, ievērojot viņu tiesības uz personas fizisko datu aizsardzību, būtu jābūt publiski pieejamai, jo nauda prēmiju izmaksām nāk no nodokļu maksātājiem,” pauda ministre, izsakot cerību, ka likumā tas ar laiku tiks skaidri definēts un nebūs dažādas interpretācijas iespēju.
Tāpat DVI vadība informēja tieslietu ministri arī par pārējām inspekcijas darbības jomām, tai skaitā par fizisko personu datu aizsardzības ievērošanas uzraudzību.
Datu valsts inspekcija ir Tieslietu ministrijas pārraudzībā esoša iestāde, kuras uzdevums ir kontrolēt un uzraudzīt valstī personas datu apstrādes atbilstību Fizisko personu datu aizsardzības likuma prasībām, kontrolēt informācijas sistēmu drošības prasību ievērošanu personas datu apstrādes sistēmās, un reģistrēt personas datu apstrādes sistēmas, izveidojot vienotu personas datu apstrādes sistēmu reģistru.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!