• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vienkāršos dzīvesvietas deklarēšanas procedūru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2005., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99646

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

18.01.2005., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vienkāršos dzīvesvietas deklarēšanas procedūru

Ministru kabineta komiteja vakar, 17.decembrī, akceptēja grozījumus Dzīvesvietas deklarēšanas likumā (publicēts “LV” 10.07.2002.), kas paredz iespēju deklarēt dzīvesvietu pa pastu un papildinās kārtību, kādā dzīvesvieta deklarējama elektroniski.
Likumprojekts izstrādāts, lai vienkāršotu dzīvesvietas deklarēšanas procedūru. Viens no jauninājumiem ir iespēja deklarēt dzīvesvietu pa pastu. Sniegta arī precīza norāde uz likumu, kas nosaka dzīvesvietas reģistrēšanas kārtību personām, kuras dzīvo ārvalstīs, skaidro Pilsonības un migrāciju lietas pārvaldes (PMLP) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Diana Bogdanova. Proti, ja persona dzīvo ārvalstī, tās pienākumu reģistrēt dzīvesvietu nosaka Iedzīvotāju reģistra likums.
Papildus varēs norādīt ne tikai dzīvesvietas adresi, bet arī citu kontaktinformāciju. Likumprojekts paredz, ka, iesniedzot dzīvesvietas deklarāciju pa pastu vai elektroniski, deklarēšanas iestāde būs PMLP.
Ar grozījumiem likumā tiks svītrota norma, kas paredz iekasēt valsts nodevu par dzīvesvietas reģistrēšanu pašvaldībā. PMLP pārstāve atgādina, ka patlaban likumā noteikta kārtība, ka deklarēšanu persona veic, ierodoties dzīvesvietas deklarēšanas iestādē, un par deklarējamās dzīvesvietas reģistrāciju attiecīgās pašvaldības budžetā jāiemaksā valsts nodeva Ministru kabineta noteiktajā apmērā, kas gan ir nulle latu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!