• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Prestižās balvas spožajiem prātiem medicīnā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2005., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99648

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sociālajā politikā daudz jaunumu

Vēl šajā numurā

18.01.2005., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Prestižās balvas spožajiem prātiem medicīnā

Vakar, 17.janvārī, profesora Paula Stradiņa dzimšanas dienā, nosaukti 2005.gada Paula Stradiņa balvas laureāti medicīnas vēsturē.

MUZEJS.PNG (113043 bytes)
Vakar muzejā varēja aplūkot krievu zinātnieka Vasilija Ternovska dāvāto kolekciju
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Par balvas ieguvējiem kļuvuši:
* Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) goda loceklis Valdis Jākobsons, publiskās akciju sabiedrības “Grindeks” valdes priekšsēdētājs. Balva pasniegta par Latvijas farmācijas vēstures tradīciju turpināšanu un mecenātismu zinātnei;
* prof., Dr. Krista Habriha (Christa Habrich), Ingolštates Vācu medicīnas vēstures muzeja direktore. Balva pasniegta par Eiropas medicīnas zinātņu vēstures muzeju asociācijas izveidi un P.Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja integrāciju tās darbībā.
Paula Stradiņa balvu par izciliem sasniegumiem medicīnas vēsturē un medicīnā piešķir kopš 1983.gada. Kopš 1991.gada balvas laureātu kopīgi izraugās muzeja un LZA ekspertu grupa. Balvas pasniedz pārmaiņus: vienu gadu to pasniedz Latvijas Zinātņu akadēmija par nopietnāko ieguldījumu medicīnas zinātnē un praktiskajā ārstniecībā, otru – Medicīnas vēstures muzejs par nozīmīgu veikumu medicīnas vēstures zinātniskajā pētniecībā.
Balvas pastāvēšanas divdesmit gados to ir saņēmušas daudzas medicīnā un medicīnas vēsturē spilgtas personības – gan no Latvijas, gan ārzemēm. Medicīnas muzeja direktors Kārlis Ēriks Arons uzskata, ka Paula Stradiņa balva ir prestiža ne tikai Latvijā. Viņaprāt, tā ir ietekmīga balva arī pasaules mērogā un medicīnas vēsturē, jo to ieguvušas daudzas pasaules medicīnas vēsturē jau ierakstītas personas.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!