• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vējdzirnavu un tulpju zemē. Pie draugiem un sabiedrotajiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.2005., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99757

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropai jāturas pie kristīgajām vērtībām

Vēl šajā numurā

19.01.2005., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vējdzirnavu un tulpju zemē. Pie draugiem un sabiedrotajiem

Šodien, 19. janvārī, beidzas Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas oficiālā vizīte Nīderlandes Karalistē

VIKE3.PNG (111490 bytes)
Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga atklāj sienu ar Noras Kalnas dzejoli “Jūra”
Foto no Valsts prezidentes preses dienesta

Vakar, 18. janvārī, plkst. 10 pēc vietējā laika Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un personas, kas viņu pavada, ar “LatCharter” īpašā reisa lidmašīnu ieradās Roterdamā. Ar Latvijas un Nīderlandes karogiem rotātajā lidostā bija nostādīta godasardze. Augsto viešņu sagaidīja Nīderlandes Karalistes Eiropas lietu ministrs A.Nikolai.
No lidostas mūsu Valsts prezidente automašīnu eskortā godasardzes pavadībā devās uz karalisko Nordeindes pili. Šeit, pie pils vārtiem, Vairu Vīķi-Freibergu un Imantu Freiberga kungu sagaidīja Viņas majestāte Nīderlandes karaliene Beatrikse.
Pēc svinīgās sagaidīšanas ceremonijas Latvijas Valsts prezidente un mūsu valsts delegācija devās uz Nīderlandes valdības vadītāja biroju Binenhofā, kur Vairai Vīķei-Freibergai bija tete-a-tete saruna ar Nīderlandes premjerministru Janu Pēteru Balkenendi.
Daudz lietišķa vakar tika izrunāts arī Nīderlandes premjerministra rīkotajās pusdienās.
Pēcpusdienā Vaira Vīķe-Freiberga ciemojās vēsturiskajā Leidenes universitātē, kur mūsu prezidentei par godu bija ieradusies arī karaliene Beatrikse. Universitātes prezidents A.V.Kists savā uzrunā Lielajā auditorijā cildināja Vairas Vīķes-Freibergas akadēmiskos sasniegumus un viņas politiķes nopelnus, sekmējot Latvijas veiksmīgo iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) un NATO.
Pēc tam runāja Latvijas Valsts prezidente, atskatoties uz Latvijas sarežģīto vēsturi un jaunāko attīstību no okupētas zemes līdz ES un NATO dalībvalstij. Viņa īpaši uzsvēra Latvijas un Nīderlandes kvalitatīvi jaunās sadarbības iespējas tagad, kad abas valstis ir partneres ietekmīgākajās starptautiskajās organizācijās.
Pēc savas runas prezidente uzdāvināja Leidenes universitātei Latvijas grāmatu komplektu.
Pēc universitātes apmeklējuma Vaira Vīķe-Freiberga devās uz vienu no skaistākajiem Leidenes kanāliem, kur karalienes Beatrikses klātbūtnē, atklāja sienu ar Noras Kalnas dzejoli “Jūra”. Dažādu tautu dzejoļu gleznojumi uz namu sienām ir 1992.gadā aizsākta Leidenes tradīcija. Noras Kalnas dzejolis ir deviņdesmit devītais pēc kārtas. Prezidente pēc ceremonijas organizētāju lūguma arī nolasīja šo dzejoli.

JANIS.PNG (106275 bytes)
Ziņo
Jānis Ūdris,
“Latvijas Vēstneša” speciālkorespondents Valsts prezidentes oficiālajā vizītē Nīderlandes
Karalistē

Emocionāla un politiski nozīmīga bija Vairas Vīķes-Freibergas ierašanās vakar Nīderlandes Karalistes Ģenerālštatos (parlamentā), kur mūsu valsts vadītāju sagaidīja Senāta prezidente Timermane-Buka un Pārstāvju palātas prezidents F.V.Veisglāss. Vaira Vīķe-Freiberga ar parlamenta abu palātu vadītājiem pārrunāja mūsu valstu divpusējo attiecību aktu-alitātes. Pēc tam Latvijas Valsts prezidente uzrunāja Nīderlandes parlamenta deputātus.
Vakarā atbilstoši Nīderlandes karaliskajam protokolam Latvijas Valsts prezidente un Imants Freiberga kungs ieradās audiencē pie karalienes Beatrikses. Ceremoniālajā pasākumā piedalījās arī Orānijas princis, princese Maksima un princese Margrieta.
Vizītes pirmo dienu noslēdza Viņas majestātes karalienes Beatrikses rīkotās oficiālās vakariņas par godu Latvijas Valsts prezidentei un Imantam Freiberga kungam. Karaliene un prezidente savās uzrunās akcentēja mūsu valstu tradicionāli labās attiecības un jaunās sadarbības iespējas paplašinātajā Eiropas Savienībā .
Šodien, 19. janvārī, Latvijas Valsts prezidente apmeklēs Eiropas Zinātņu akadēmiju federāciju un iepazīsies ar Amsterdamu, bet vakarā atgriezīsies Rīgā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!