• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkursā izšķirs Lucavsalas nākotni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.2005., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99768

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas skolēnu zināšanas ir labākas nekā vidēji vienaudžiem pasaulē

Vēl šajā numurā

19.01.2005., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Konkursā izšķirs Lucavsalas nākotni

Rīgas dome izsludinājusi konkursu par tiesībām apbūvēt un apsaimniekot Rīgas pilsētai piederošus zemesgabalus Lucavsalā. Kopējā platība ir 94 hektāri. Zemesgabali tiks nodoti ilgtermiņa nomā.
Lucavsalā atrodas ap trīspadsmit savrupmāju. Gandrīz visu pārējo daļu teritorijas aizņem dārziņi. Salas daļā atrodas viena degvielas uzpildes stacija.
Saskaņā ar konkursa noteikumiem dalībnieku piedāvājumi jāiesniedz Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā līdz 11.februārim.
Kā informē Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļa, atbilstoši Rīgas pilsētas attīstības plānam zemesgabali atrodas darījumu iestāžu, sabiedrisko iestāžu un dabas pamatnes teritorijā.
Departamenta direktors Vilnis Štrams norāda, ka Lucavsala ir viena no pēdējām plašajām Rīgas teritorijām, kas, neraugoties uz savu izdevīgo ģeogrāfisko stāvokli, līdz mūsdienām saglabājusies mazattīstīta. Viņš skaidro: “Pilsēta apzinās ierobežotās iespējas par saviem līdzekļiem sakārtot šo teritoriju, kur infrastruktūras attīstībā vien pēc aptuveniem aprēķiniem jāiegulda vairāk nekā 29 miljoni latu.”
Viņaprāt, šis ir viens no piemērotākajiem brīžiem, lai konkursa kārtībā, ievērojot pilsētas diktētos noteikumus, sakārtotu šo teritoriju, jo vērojama pastiprināta investoru interese par pilsētas attīstību un tiek izstrādāts jaunais Rīgas attīstības plāns.
Kā norāda Pilsētas attīstības departaments, pirmo reizi konkursam iesniegtos priekšlikumus izvērtēs trīs komisijas: Rīgas domes Juridiskās pārvaldes komisija, kas izvērtēs priekšlikuma atbilstību konkursa nolikumam; neatkarīga ārējo ekspertu žūrijas komisija, kas izvērtēs arhitektonisko risinājumu, un Rīgas domes pārstāvju veidota konkursa vērtēšanas komisija.

“LV” informācija

Uzziņai

Lucavsalu veido trīs salu kopums – Lucavsala, Kazas sēklis un neliela saliņa dienvidaustrumu galā. Kopējā Lucavsalas platība ir aptuveni 150 hektāru, no tiem tiek piedāvāts attīstīt 94 hektārus pilsētas īpašumā esošas zemes.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!