• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties oficiālā vizītē Nīderlandes Karalistē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2005., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99824

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

20.01.2005., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties oficiālā vizītē Nīderlandes Karalistē

Vakar, 19.janvārī, Nīderlandē Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas un Eiropas Zinātņu akadēmiju apvienības tikšanās reizē uzsvērts, ka, lai Eiropa uzturētu konkurētspēju ar citiem pasaules zinātnes centriem, ir jāpastiprina starpnozaru sadarbība zinātniskajos pētījumos, kā arī jāpalielina finansējums zinātnei, zinātnes finansējuma palielinājumā ietverot gan Eiropas Savienības, gan valstu nacionālos un privātā sektora līdzekļus. Tika spriests par Eiropas Zinātņu akadēmijas tālāku koordinētu rīcību, Eiropas zinātnes konkurētspējas nodrošināšanu pasaulē, kā arī panākta vienošanās par turpmāku ciešu sadarbību starp Latviju un Eiropas Zinātņu akadēmiju apvienību. Sarunas laikā puses apmainījās viedokļiem par Eiropas zinātnes politikas aktualitātēm, zinātnes finansējuma jautājumiem, kā arī nepieciešamību saistīt zinātnes pētījumus un universitāšu tīklu, kā arī Eiropas valstu privāto sektoru, kas varētu veicināt nacionālo valstu ekonomikas tālāku izaugsmi.
Valsts prezidente V.Vīķe-Freiberga vakar, tiekoties ar Amsterdamas mēru Jobu Koenu, uzsvēra tās jomas, kurās sadarbība starp abām pusēm būtu ļoti perspektīva. Amsterdamas mērs atzīmēja, ka noslēgtais sadarbības līgums starp Rīgu un Amsterdamu jau ir sniedzis ļoti pozitīvus augļus un pilsētas ir ieinteresētas arī tālāk sadarboties dažādu svarīgu jautājumu risināšanā un pieredzes apmaiņā.
Amsterdamas mērs atzīmēja, ka Latvijai bijusi ļoti sarežģīta vēsture 20.gadsimtā un pēc Otrā pasaules kara, kad lielākā daļa Eiropas atkal baudīja brīvību, Latvija un pārējās Baltijas valstis bija spiestas vēl piecus gadu desmitus vadīt totalitāra režīma varā.
J.Koens atzīmēja, ka Amsterdama apbrīno Latviju par sasniegumiem sabiedrības integrācijas jomā, un ir gandarīts par to, ka Latvija sniedz savu pieredzi un zināšanas arī Amsterdamai. Viņš uzsvēra, ka Nīderlandē sabiedrības integrācijas jautājums tagad ir viens no ļoti aktuāliem jautājumiem un Latvijas pieredze ir ļoti būtiska.
Latvijas prezidente sarunās ar mēru atzīmēja, ka Latviju un Nīderlandi vieno ļoti senas tirdzniecības attiecības vairāku gadsimtu garumā un viņa būtu gandarīta redzēt, ka Amsterdamu un Rīgu, kā arī citas Latvijas pilsētas vienotu vēl plašākas ekonomiskās un citas sadarbības saites.
Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 19.janvārī, Amsterdamā oficiālās vizītes Nīderlandē noslēgumā uzrunāja Latvijas uzņēmējus, kas pavadīja prezidenti šajā braucienā. Prezidente, uzrunājot uzņēmējus, pauda cerību, ka iepazītie Nīderlandes uzņēmēju veiksmes stāsti dos ierosmi arī jaunām uzņēmējdarbības idejām un sadarbības projektiem Latvijā, kā arī Latvijā būs tādas radošas uzņēmējdarbības idejas, kas nākotnē ļaus parādīties tādiem uzvārdiem, kas būtu līdzvērtīgi savā veiksmē ar šīsdienas Nīderlandes sekmju stāstiem: “Es ceru, ka kāds no jums dienās kļūs par latviešu Heinekenu vai latviešu puķu vai kādas citas biržas akciju ierosinātāju un ka jūs būsiet tikpat veiksmīgi un aktīvi kā jūsu nīderlandiešu kolēģi.”
Prezidenti vizītē pavadīja 55 Latvijas uzņēmēji no banku, informācijas tehnoloģiju, metālapstrādes, ostu, lauksaimniecības un citām jomām, kuri vizītes laikā apmeklēja dažādus Nīderlandes uzņēmumus un dalījās pieredzē ar Nīderlandes ekonomiskās sadarbības institūcijām un uzņēmējiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!