• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre, tiekoties ar Apvienoto Nāciju Attīstības programmas Latvijā biroja pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2005., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99830

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Address by H.E. Dr. Vaira Vīķe-Freiberga, President of Latvia, at Leiden University, January 18, 2005

Vēl šajā numurā

20.01.2005., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre, tiekoties ar Apvienoto Nāciju Attīstības programmas Latvijā biroja pārstāvjiem

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa trešdien, 19.janvārī, tiekoties ar Apvienoto Nāciju Attīstības programmas (UNDP) Latvijā biroja vadītāju Initu Pauloviču un Programmas daļas vadītāju Daigu Holmu, atzinīgi novērtēja UNDP veikumu tiesu sistēmas darba uzlabošanā.
“Sadarbībā ar Apvienoto Nāciju Attīstības programmu īstenotie projekti ir pārtapuši konkrētos likumprojektos, lai uzlabotu un sakārtotu Latvijas tiesu sistēmu. Pēc Apvienoto Nāciju Attīstības programmas iniciatīvas tapis arī likumprojekts par valsts bezmaksas juridiskās palīdzības sniegšanu maznodrošinātiem cilvēkiem,” pauda ministre.
Tieslietu ministre uzsvēra, ka ministrija ir ieinteresēta turpināt sadarbību arī pēdējā no UNDP īstenotajiem projektiem tieslietu jomā, pēc kura paredzēts stiprināt tiesu sistēmas komunikāciju ar sabiedrību, jo viens no Solvitas Āboltiņas izvirzītajiem mērķiem tieslietu ministres amatā ir uzticības atjaunošana tiesu sistēmai.
Pašlaik minētā projekta ietvaros ir sagatavots pētījums “Situācija komunikāciju jomā Latvijas tiesu sistēmā”, kurā noskaidrota pašreizējā situācija tiesu sistēmas komunikācijas jomā, uzskaitītas problēmas, to cēloņi un iespējamie risinājumi. Pētījums ir publiski pieejams Tieslietu ministrijas, Augstākās tiesas, UNDP mājas lapā un portālā www.tiesas.lv.
Tostarp tieslietu ministre Solvita Āboltiņa aicināja UNDP palīdzēt ministrijai organizēt publisku diskusiju par nejaušības principa ieviešanas nepieciešamību lietu sadalē tiesā, mazinot sabiedrības aizdomas par iespējamo korupciju tiesu sistēmā. Ministre uzsvēra, ka pašlaik nejaušības principa ieviešana ir aktuāla arī maksātnespējas procesa administratoru izvēlē.
Savukārt I.Pauloviča informēja tieslietu ministri par vairāku Apvienoto Nāciju Organizācijas struktūrā ietilpstošo organizāciju pasaules mērogā rīkoto “Kampaņu pret vardarbību”, kas sāksies šogad marta vidū un ilgs līdz gada beigām. UNDP biroja Latvijā vadītāja aicināja S.Āboltiņu iesaistīties šajā kampaņā, kam tieslietu ministre arī piekrita.
“Vardarbība pret bērnu un līdzcilvēkiem ir ļoti aktuāla un sāpīga tēma. Sabiedrībai un masu medijiem jāpievērš lielāka uzmanība tai, tāpēc noteikti atbalstīšu šo kampaņu,” pauda ministre.
Pašlaik UNDP finansē vienu sadarbības projektu ar Tieslietu ministriju – “Tiesu sistēmas komunikācijas stiprināšana”. UNDP sadarbībā ar ministriju jau īstenojusi divus projektus – “Tiesvedības administrēšana nepilngadīgo personu lietās” un “Atbalsts tiesu sistēmai”.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!