• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iecerētās izmaiņas Repatriācijas likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2005., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99834

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sociālie partneri spriež par veselības aprūpes finansēšanu

Vēl šajā numurā

20.01.2005., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iecerētās izmaiņas Repatriācijas likumā

Vakar, 19.janvārī, Saeimā Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija izskatīja Repatriācijas likuma grozījumus trešajam lasījumam un vienojās, ka 25.janvārī galīgajā variantā tos akceptēs. Galvenās iecerētās izmaiņas, ko paredzēs grozījumi, ir vairākas, atgādina Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde, kuras kompetencē ietilpst repatriācijas politikas izstrādāšana un īstenošana.
Viena no tām – tiks ierobežots pabalsta maksimālais apmērs repatriantiem par ceļa izdevumiem: maksimālais pabalsta apmērs vienai personai ceļa izdevumu segšanai samazināts no 1000 latiem līdz 500 latiem. Kā uzsver PMLP, šis jaunievedums skartu tikai rietumu repatriantus, jo nevienam austrumu repatriantam ceļa izdevumi nepārsniedz 500 latu.
Izmaiņas paredz, ka repatriants bezdarba gadījumā saņemtu pabalstu 90% apmērā no minimālās algas katru mēnesi līdz brīdim, kad viņš zaudē bezdarbnieka statusu, vai sešus mēnešus.
Likumprojektā likvidēts termins “Repatriācijas fonds” un tā vietā tiek lietots termins “ikgadējie valsts budžeta līdzekļi”. Pabalstu veidi netiks mainīti.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!