• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
1991.gada janvāris. Fotogrāfa Ulda Pāžes skatījumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2005., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99841

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atklāta Gaiļa gadam veltīta izstāde

Vēl šajā numurā

20.01.2005., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

1991.gada janvāris. Fotogrāfa Ulda Pāžes skatījumā

Rīgā pulcējas barikāžu dalībnieki

BARIKADES32.PNG (118761 bytes)Šodien, 20.janvārī, 1991.gada barikāžu aizstāvju atceres dienā, Rīgā pulcēsies barikāžu dalībnieki.

Pulksten 10 iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons un Valsts policijas priekšnieks Jānis Zaščirinskis Iekšlietu ministrijā rīko pieņemšanu bijušajiem milicijas darbiniekiem un 1991.gada barikāžu dienās bojāgājušo milicijas darbinieku piederīgajiem. Ministrs tiksies ar bijušajiem milicijas darbiniekiem, kas piedalījās Iekšlietu ministrijas ēkas aizstāvēšanā pret OMON kaujinieku uzbrukumiem, – Jāni Jasēviču, Aļģi Simanaviču, Valēriju Markunu, Renāru Zaļo, Gundaru Bergu, Agri Kociņu, Māri Kļaviņu un Didzi Traumani, kā arī kritušo miliču Sergeja Konoņenko un Vladimira Gomanoviča piederīgajiem.
Savukārt Rīgas domes vadība svinīgu 1991.gada janvārī bojāgājušo tuvinieku, Bauskas milicijas darbinieku un Barikāžu dalībnieku atbalsta fonda valdes locekļu pieņemšanu rīko Melngalvju namā pulksten 12.
Atceres brīdis Otrajos Meža kapos notiks pulksten 14. Piemiņas pasākumā piedalās Iekšlietu ministrijas un Valsts policijas vadība, aizsardzības ministrs Einars Repše, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Juris Kiukucāns, Aizsardzības ministrijas un NBS vadība, kā arī spēku veidu pavēlniecība, Rīgas garnizona atsevišķo vienību komandieri un karavīri. Pasākuma dalībnieki ar aizlūgumu un klusuma brīdi godina kritušos barikāžu aizstāvjus un noliek ziedus pie Andra Slapiņa, Edija Riekstiņa, Sergeja Konoņenko, Jura Podnieka un Gvido Zvaigznes atdusas vietām.

BARIKADES33.PNG (120797 bytes) BARIKADES31.PNG (89231 bytes)

Ziedus pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietās Bastejkalnā noliks pulksten 16. Piedalās Iekšlietu ministrijas un Valsts policijas vadība, aizsardzības ministrs Einars Repše, NBS štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Juris Kiukucāns, Aizsardzības ministrijas un NBS vadība un spēku veidu, pavēlniecību, Rīgas garnizona atsevišķo vienību komandieri un karavīri.
Pulksten 17 barikāžu piemiņas pasākumu dalībnieki aicināti uz dievkalpojumu Doma baznīcā.
Atceroties vēsturiskās dienas, pulksten 18 Doma laukumā tiks iedegts ugunskurs. Būs Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas uzruna, koncertu sniegs Arnis Miltiņš, Gunārs Kalniņš, bērnu vokālais ansamblis un Latvijas vīru kori.
Savukārt pulksten 19 barikāžu dalībnieki iedegs uguns-kuru Ķīpsalā, Krastmalā, līdzās Rīgas pilij un pie Strēlnieku pieminekļa, barikāžu dalībniekus sagaidīs pilsētas sabiedriskais transports, kas pēc dievkalpojuma Doma baznīcā un atceres ugunskura iedegšanas Doma laukumā palīdzēs nokļūt Ķīpsalā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!