• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre, apmeklējot Patentu valdi un tiekoties ar tās vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2005., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99969

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministre, izvērtējot Maksātnespējas administrācijas direktora darbu

Vēl šajā numurā

21.01.2005., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre, apmeklējot Patentu valdi un tiekoties ar tās vadību

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa vakar, 20.janvārī, apmeklēja Patentu valdi, kas ir viena no ministrijas pārraudzības iestādēm.
Patentu valdes direktors Zigrīds Aumeisters iepazīstināja ministri ar Patentu valdes darbību. Ar Patentu valdes vadību tieslietu ministre pārrunāja Patentu valdes aktualitātes, problēmas un turpmākās attīstības perspektīvas.
Tieslietu ministre sarunā ar Patentu valdi uzsvēra tās nozīmīgo lomu zināšanās pamatotas ekonomikas veidošanā, jo tā ir viena no galvenajām atbildīgajām valsts institūcijām intelektuālā īpašuma aizsardzības jomā.
Ministre arī uzteica Patentu valdes aktīvo darbību starptautiskajā jomā, jo tās darbinieki pēc Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas (WIPO) un Eiropas Patentu organizācijas (EPO) uzaicinājuma darbojas organizāciju pastāvīgajās komisijās. “Tas nes pozitīvu Latvijas tēlu pasaulē,” uzsvēra tieslietu ministre.
Tostarp Patentu valdes direktors Zigrīds Aumeisters informēja ministri, ka šā gada aprīlī Patentu valde rīkos plašu starptautisku konferenci “Rūpnieciskais īpašums un tā ietekme valsts ekonomikā”. Uz to aicināti WIPO EPO, Eiropas Patentu iestādes un Eiropas Iekšējā tirgus saskaņošanas biroja vadītāji un vēl 22 valstu patentu iestāžu vadītāji.
Savukārt, runājot par Patentu valdes darbības attīstības perspektīvām, Zigrīds Aumeisters sacīja, ka Patentu valde vēlas Latvijā izveidot reģionālos konsultāciju centrus, kur vietējiem iedzīvotājiem būs pieejama informācija par intelektuālā īpašuma aizsardzību un Patentu valdes darbību. Pēc viņa teiktā, pašlaik sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru Patentu valde vienu šādu centru izveidojusi Rēzeknē.
“Galvenais ir labi un godīgi veikt savu darbu, un jūsu iestāde to dara. Novēlu, lai jums tas izdotos arī turpmāk,” sacīja tieslietu ministre, piebilstot, ka atbalstīs Patentu valdes iniciatīvas savas darbības uzlabošanai.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!