• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kandidātu sarakstu pieņemšanu pašvaldību vēlēšanām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2005., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99970

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atļauju aprīkot automobiļus ar satiksmes drošības ierīcēm

Vēl šajā numurā

21.01.2005., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kandidātu sarakstu pieņemšanu pašvaldību vēlēšanām

No šodienas, 21.janvāra, pilsētu, pagastu un novadu vēlēšanu komisijas sāks pieņemt deputātu kandidātu sarakstus 12.marta pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanām. Deputātu kandidātu sarakstus vietējās vēlēšanu komisijas pieņems līdz 31.janvārim.
Visās pašvaldībās deputātu kandidātu sarakstus var iesniegt reģistrētas partijas un partiju apvienības, kā arī vairākas partijas kopīgi, apvienību nereģistrējot. Savukārt pašvaldībās ar mazāk nekā 5000 iedzīvotājiem kandidātu sarakstus pieņemt arī no vēlētāju apvienībām.
Lai kandidātu saraksts tiktu reģistrēts pašvaldību vēlēšanām, vēlēšanu komisijā bez aizpildītas kandidātu saraksta veidlapas jāiesniedz arī visu sarakstā pieteikto deputātu kandidātu parakstīta priekšvēlēšanu programma, kuras apjoms nedrīkst pārsniegt 4000 iespiedzīmes, kvīts par drošības naudas iemaksu, kā arī citi kandidātu sarakstam pievienojamie dokumenti, tai skaitā ziņas par sarakstā iekļautajiem deputātu kandidātiem. Partijām un partiju apvienībām jāpievieno arī partijas vai partiju apvienības pilnvarojums lēmējinstitūcijas sarakstu parakstīt un iesniegt.
Kandidēt pilsētas domes, novada domes vai pagasta padomes vēlēšanās ir tiesības visiem balsstiesīgajiem Latvijas un ES dalībvalstu pilsoņiem, kas reģistrēti Latvijas vēlētāju reģistrā un vēlēšanu dienā ir sasnieguši vismaz 18 gadu vecumu.
Katrs deputātu kandidāts drīkst kandidēt tikai vienas domes, padomes vēlēšanās. Dalībai pašvaldību vēlēšanās kandidāts var izvēlēties kādu no pašvaldībām, kurā viņam bez pārtraukuma vismaz pēdējos desmit mēnešus pirms saraksta iesniegšanas dienas ir reģistrēta dzīvesvieta, kurā viņš kā darba ņēmējs vai pašnodarbinātais ir nostrādājis vismaz pēdējos četrus mēnešus vai kurā kandidātam pieder likumā noteiktajā kārtībā reģistrēts nekustamais īpašums.
12.marta pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanās Latvijā ir jāievēlē 4179 deputāti 530 pašvaldībās. No visām pašvaldībām 388 pašvaldībās jāievēlē 7 deputāti, 88 pašvaldībās – 9 deputāti, 43 pašvaldībās – 11 deputāti, 6 pašvaldībās – 13 deputāti, 4 pašvaldībās – 15 deputāti, bet Rīgā – 60 deputāti.

Kristīne Bērziņa, CVK priekšsēdētāja palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!