• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās, tiekoties ar ES Struktūrfondu vadības komitejas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2005., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99971

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministre, apmeklējot Patentu valdi un tiekoties ar tās vadību

Vēl šajā numurā

21.01.2005., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās, tiekoties ar ES Struktūrfondu vadības komitejas pārstāvjiem

19.janvārī īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis tikās ar Eiropas Savienības Struktūrfondu vadības komitejas nevalstisko organizāciju (NVO) konsultatīvās darba grupas pārstāvjiem. Tikšanās laikā pārrunāta NVO gūtā pieredze struktūrfondu sadales uzraudzībā un caurspīdīguma nodrošināšanā, kā arī ES struktūrfondu loma reģionālās integrācijas veicināšanā.
Struktūrfondu vadības komitejas pārstāvji no nevalstiskā sektora atzina, ka dalība šajā komitejā ir veiksmīgs NVO līdzdalības paraugs. Vienlaikus viņi norādīja, ka NVO ir mazas iespējas ietekmēt projektu vērtēšanu. NVO pārstāvji arī novērojuši, ka trūkst kvalitatīvu kritēriju, atlasot finansēšanai iesniegto projektu vērtētājus, un rosināja ieviest šādus vienotus kritērijus. Kā norādīja Lolita Čigāne (Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS): “Nav kvalitātes kritēriju, pēc kuriem eksperti tiek atlasīti, tāpēc ir situācijas, kad labi projekti tiek noraidīti vērtētāju kompetences trūkuma dēļ. Pastāv arī bažas par interešu konfliktu. Mums nav jāzina, kuri ir eksperti, mums ir jābūt pārliecībai, ka tie visi ir vienlīdz kompetenti.”
Ministrs īpaši uzsvēra reģionālo integrāciju kā vienu no būtiskajām sabiedrības integrācijas valsts programmas jomām. NVO pārstāvji atzina, ka struktūrfondiem būtu jāveicina Latvijas reģionu vienmērīga izaugsme. Diemžēl pēc sarunas A.Latkovskis secināja, ka “fondu sadale šobrīd nevis izlīdzina, bet padziļina reģionālās atšķirības, jo tiem, kam jau ir resursi, ir arī labākas iespējas iegūt papildu finansējumu”. Ministrs informēja, ka drīzumā gatavojas tikties ar ekonomikas ministru Krišjāni Kariņu, lai pārrunātu iespējas, kā sabalansēt reģionu attīstību, iespējams, izmantojot kvotu principu struktūrfondu līdzekļu sadalē. L.Čigāne pastāstīja par Igaunijas pieredzi, kur no diviem līdzvērtīgiem projektiem atbalstu saņem tas, kurš atrodas attīstāmā reģionā. Latvijā šādu kritēriju nav.
Sarunas laikā Ainars Latkovskis arī uzsvēra, ka valdības deklarācija paredz publisko funkciju deleģēšanu nevalstiskajam sektoram, un ierosināja izveidot darba grupu, iekļaujot tajā nevalstisko organizāciju un sekretariāta pārstāvjus, lai izstrādātu funkciju deleģēšanas koncepciju. Iespējams, ka tiks veidota arī ministra konsultatīvā padome pilsoniskās sabiedrības attīstības jautājumos.

Gunta Līne, sekretariāta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!